Katero krtačo priporočate za nego las, da bodo lasje lepi in svetleči?
Nimam bujnih las. Nimam debelih las. Nimam svetlečih las.
Na kakršenkoli način jih negujem (šampon, maska, kokosovo olje, ricinusovo olje, sušenje na zraku) ni efekta.
Pričeska mi stoji maksimalno en dan, pa se to ne, če je vlaga v zraku.
Po tehtnem razmisleku, mi je končno kapnilo, kaj če ne uporabljam prave krtače za “česanje” las? A je to mogoče, da ne primerna krtača še poslabša vse skupaj?
Torej, katera krtača je primerna za nego tankih in suhih las (barvani), da dobijo vsaj malo leska in so bolj negovani? In kje jo kupiti?
Ne.
Vse kar naštevaš nima veze in trudiš se zaman.
Ti potrebuješ LEAVE IN balzam, naneseš ga na suhe lase po umivanju da jih zaščitiš (na bazi silikona). Potem jih normalno sušiš s fenom saj varuje tudi pred vročino, češeš, ravnaš, maske sploh niso potrebne ker jo itak izpereš in nima veze, šampon katerikoli, balzam pa ravno toliko da jih razvozlaš pod tušem. Ščiti pred izsušenostjo, lomljenjem, toploto, krtačenjem… itd.
In ni za kaj, jaz sem potrebovala več kot 10 let da sem končno ugotovila v čem je problem.
Tudi jaz imam tanke lase. Perem jih vsakodnevno. Pred pranjem na konice oz. od ušes dol dam olje (kakšno uro prej). Najraje kokos ker se najboljše izpere. Lahko daš tudi masko če nočeš olja. Potem operem lase, dam masko (ne regenerator) in dobro izperem. Zadnje izpiranje naj bo z mrzlo vodo. Ne preskakuj maske pri pranju, ker zapre las. Nato jih zaviješ v brisačo. Ne drgnit z brisačo. Ko brisača malo vpije vodo daš na njih balzam brez izpiranja z zaščito za toploto in zaviješ nazaj. Jaz uporabljam brisače oz. turban iz mikrovlaken. Je bolj nežno kot brisača. Mokrih las ne smeš česati. Potem posušiš in ko so skoraj suhi šele počeši in oblikuj. Za obliko je dobra krtača z naravnimi ščetinami poleg plastičnih kot so ti že napisali.
Pa ne uporabljaj težkih šamponov in mask za suhe lase, ker tanke lase preveč obtežijo. Šampon naj bo čim bolj nežen, tak ki odgovarja lasišču ne lasem. Če ti ni dovolj vlage si kupi suho olje (nuxe je super) in daj tisto na suhe lase – konice po pranju. Lahko tudi drugi dan po pranju če jih ne pereš dnevno.
Anonimno 1571, 06.02.2023 ob 07:44
Nimam bujnih las. Nimam debelih las. Nimam svetlečih las.
Na kakršenkoli način jih negujem (šampon, maska, kokosovo olje, ricinusovo olje, sušenje na zraku) ni efekta.
Pričeska mi stoji maksimalno en dan, pa se to ne, če je vlaga v zraku.
Po tehtnem razmisleku, mi je končno kapnilo, kaj če ne uporabljam prave krtače za “česanje” las? A je to mogoče, da ne primerna krtača še poslabša vse skupaj?
Torej, katera krtača je primerna za nego tankih in suhih las (barvani), da dobijo vsaj malo leska in so bolj negovani? In kje jo kupiti?
V Esteli v BTC-ju imajo veliko izbire – bolj kot ne profesionalne stvari za frizerske salone. Jaz sem npr. krtačo za lase kupila tam.
tanki, 06.02.2023 ob 08:39
Tudi jaz imam tanke lase. Perem jih vsakodnevno. Pred pranjem na konice oz. od ušes dol dam olje (kakšno uro prej). Najraje kokos ker se najboljše izpere. Lahko daš tudi masko če nočeš olja. Potem operem lase, dam masko (ne regenerator) in dobro izperem. Zadnje izpiranje naj bo z mrzlo vodo. Ne preskakuj maske pri pranju, ker zapre las. Nato jih zaviješ v brisačo. Ne drgnit z brisačo. Ko brisača malo vpije vodo daš na njih balzam brez izpiranja z zaščito za toploto in zaviješ nazaj. Jaz uporabljam brisače oz. turban iz mikrovlaken. Je bolj nežno kot brisača. Mokrih las ne smeš česati. Potem posušiš in ko so skoraj suhi šele počeši in oblikuj. Za obliko je dobra krtača z naravnimi ščetinami poleg plastičnih kot so ti že napisali.
Pa ne uporabljaj težkih šamponov in mask za suhe lase, ker tanke lase preveč obtežijo. Šampon naj bo čim bolj nežen, tak ki odgovarja lasišču ne lasem. Če ti ni dovolj vlage si kupi suho olje (nuxe je super) in daj tisto na suhe lase – konice po pranju. Lahko tudi drugi dan po pranju če jih ne pereš dnevno.
Vsak danRESNO!!!
leave in, 06.02.2023 ob 08:13
Ne.
Vse kar naštevaš nima veze in trudiš se zaman.
Ti potrebuješ LEAVE IN balzam, naneseš ga na suhe lase po umivanju da jih zaščitiš (na bazi silikona). Potem jih normalno sušiš s fenom saj varuje tudi pred vročino, češeš, ravnaš, maske sploh niso potrebne ker jo itak izpereš in nima veze, šampon katerikoli, balzam pa ravno toliko da jih razvozlaš pod tušem. Ščiti pred izsušenostjo, lomljenjem, toploto, krtačenjem… itd.
In ni za kaj, jaz sem potrebovala več kot 10 let da sem končno ugotovila v čem je problem.
Vprašanje za – leave in?
Kje kupim ta balzam? Hvala.
Ko sem imela še dolge, rahlo valovite, sicer goste, lepe, tudi svetleče, še sedaj, mojemu lasu ni odgovarjala nobena krtača. Zgolj glavnik. Uporabljam še sedaj zgolj šampon od Ilirije, Breza. Od kar ga uporabljam, nisem več ne prej, ne sedaj potrebovala balzam, maske ipd.. Če pa sem že pred tem uporabila namesto balzama masko, je bila kupljena ori frizerju. Malo dražja, a je odtehtala marsikaj. Tvoj las v prvi vrsti rabi, da odstraniš to barvo. Da ti frizer večkrat postriže lase. Las mora biti tudi brez pripomočkov svetleč, ne štrenast. Dokler je kot slednji, nobeno olje ipd. ne bo delalo niti najmanjšega čudeža.
Anonimno 1571, 06.02.2023 ob 12:09
Vprašanje za – leave in?
Kje kupim ta balzam? Hvala.
Zdravo, v drogeriji (dm recimo) si izbereš produkt na katerem dobesedno piše leave in/ brez izpiranja/ za suhe lomljive lase. Ne zamenjaj tega preparata z oljem, ta je striktno samo za konice.
Drugače pa več o tem na you tubu (Blowout Professor – leave in conditioner).
Razloži, da kakršna koli olja in maske pred umivanjem ne pomagajo nič proti suhim, lomljenim lasem, ker jih šampon popolnoma izpere enako kot umazanijo. In si spet na začetku. Potrebuješ nekaj po umivanju, kar naredi zaščito na laseh v njihovem normalnem stanju. Praktično lahko potem z njimi počneš karkoli, barvaš, češeš, fenaš, ne da ti lasje diktirajo tvoje življenje in trpiš z neskončnimi preparati in rutinami, ki nimajo prav nikakršnega učinka.
leave in, 06.02.2023 ob 14:19
Zdravo, v drogeriji (dm recimo) si izbereš produkt na katerem dobesedno piše leave in/ brez izpiranja/ za suhe lomljive lase. Ne zamenjaj tega preparata z oljem, ta je striktno samo za konice.
Drugače pa več o tem na you tubu (Blowout Professor – leave in conditioner).
Razloži, da kakršna koli olja in maske pred umivanjem ne pomagajo nič proti suhim, lomljenim lasem, ker jih šampon popolnoma izpere enako kot umazanijo. In si spet na začetku. Potrebuješ nekaj po umivanju, kar naredi zaščito na laseh v njihovem normalnem stanju. Praktično lahko potem z njimi počneš karkoli, barvaš, češeš, fenaš, ne da ti lasje diktirajo tvoje življenje in trpiš z neskončnimi preparati in rutinami, ki nimajo prav nikakršnega učinka.
Hvala, @ leave za tale post. Očitno sem marsikaj delala narobe in zdaj ne bom več. Resnično, hvala.
Tole uporabljam jaz in je res ok!
https://www.mimovrste.com/kondicionerji-balzami-za-lase/revlon-luniq-one-all-in-one-10-v-1-150-ml
Naletela sem na eno Ivono na youtube, cel kup posnetkov za nego las, za boljse lase, za zdrave, ma, tudi cel kup nekih zvarkov, ki si jih sam pripravis, zenske navdusene nad njo in njenimi nasveti.
Meni se z zvarki ne da ukvarjat, uporabljam pa njen nasvet za pranje las. Torej 4 faze:
Prvo pranje je agresivni smpon, primeren vrsti las, ki jo imas in hidrantna maska.
Drugo, tretje in cetrto pranje blagi sensetive sampon, otroski tudi lahko, jaz sem kupila Balea sensitive.
Drugo pranje proteinska maska plus po maski balzam za tvoj tip las, tretje hidrantna in cetrto hranilna maska. Maske naj bodo s silikoni, samponi pa brez silikonov.
Opazam, da so moji lasje veliko bolj lahki in svetleci, je ocitna razlika, nekaj je na tem, verjetno bi bili se boljsi, ce bi pred pranjem uporabljala olje ali se kak zvarek za krepitev in rast las, smo meni se to ne da.
na podeželju, 06.02.2023 ob 17:06
Tole uporabljam jaz in je res ok!
https://www.mimovrste.com/kondicionerji-balzami-za-lase/revlon-luniq-one-all-in-one-10-v-1-150-ml
Ta izgleda super, tudi na Notino spletni trgovini je veliko podobnih profesionalnih izdelkov.