Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek katero maslo je najboljše?

katero maslo je najboljše?

Zelo rada jem kruh z maslom. Zanima me, katero je po vašem mnenju najboljše (od teh, ki se jih dobi na našem trgu). Tista jogurtova masla pa me ne zanimajo (pravemu maslu niti do kolen ne sežejo).

Zame je najboljše od MEGLETA.

ZAME LJ. MLEKARNE!

ušesno

Od Pomurske ali Ljubljanske mlekarne. Pri osnovnih izdelkih še vedno prisegam na slovenske proizvajalce 🙂

________________________________________________ Prave kritike so zasnovane na trdnem prepričanju ali znanju.

Meni je najboljše Čajno maslo od Pomurskih mlekarn!

Slovenski proizvajalci, ki delajo s tujimi surovinami.
Meni je najbolj všeč italijansko maslo, se precej lažje maše kot vsa naša.
Drugače pa pri nas tudi prisegamo na Pomurske mlekarne.

Dansko malo, ker je rahlo slano.

Planika

Planika, Bohinjsko, Ljutomersko – v tem zaporedju.

To pa nisem vedela, da uvažajo mleko?! Še pred časom ga je bilo pri nas preveč….

Tisto italijansko maslo, ki je bolj mazavo – si prepričana, da je maslo in ne kak namaz ali celo margarina. Namreč, surovo maslo I. vrste mora po zakonodaji vsebovati najmanj 82{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} mlečne maščobe ter največ 16{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} vode – torej že sama zakonodaja precej omejuje proizvajalce in zato velikih razlik v mazavosti ne more biti, ker mlečna maščoba je pač mlečna maščoba. Dodana voda in druge sestavine pa lahko spremeni mazavost, a to potem ni več maslo temveč namaz….

________________________________________________ Prave kritike so zasnovane na trdnem prepričanju ali znanju.

Mislim, d so Lj. mlekarne – zlata pakunga.

maslo……… kaj je že to? :)))))

A nič ne spremljate?
Naše mleko gre v Italijo in Avstrijo, ker tam bolj cenijo kvaliteto in zanj plačajo več, kot plačajo naše mlekarne, ki potem mleko uvažajo iz Poljske, Madžarske in Slovaške.
In, ja gre za maslo.

Meni je daleč najboljše SPARovo maslo, pa nimam pojma, kdo ga pakira.

Spar pakirajo Pomurske mlekarne.

najboljše iz Hoferja!

Od naših Planika, od tujih pa polslano (pri nas kupim francoskega v Leclercu, v Italiji pa original danskega).

SPAR-ovo. jami, jami

Ko mi zapaše bi ga jedla kar brez kruha.

Maslo iz LJ. mlekarn, pa pomursko je tudi ok, aja pa maslo iz Kobarida (Planika).

Maslo je (ko ga vzameš iz hladilnika) trdo in se zelo težko maže. Če je bolj mazavo kot drugo ima dodatke in ni več 100 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} maslo, ponavadi se to opazi tudi tako, ker ni rumenkasto ampak je bolj blede barve (bolj belo kot rumeno).

najboljše je tisoo v ta zlatem ovitku – mislim, da je slovensko čajno maslo

megle – jugurtovo maslo – brez konkurence:)

Izdelkov pomurske se jaz izogibam zaradi onesnaženosti tiste regije. Kupim Planiko ali Natu pur v Sparu.

L

ej lenčk, o kakšni onesnaženosti to ti????

če že kupim maslo (zelo redko), je to od pomurskih mlekarn ali bohinjsko.

Meni je pa zelo dobro tisto iz Eurospina v pergamentnem belo modrem papirju. Občasno kupim tudi Sparovo ali Meggle Jogurtovo v Hoferju. Ne maram margarine v nobeni obliki, pa naj bo še tako zdrava. Za tistih nekajkrat na leto ko jem klasičen zajtrk me pa tudi ne bo pobralo.

lp tinca

New Report

Close