Katero navigacijo za v avto priporočate?
Uporabljal sem tudi garmine ampak so slabi.Karte so pomanjkljive in tisti aparat rabi včasih pol ure,da najde satelit.Imam samsung tab4 in lg spirit telefon kjer dela navigacija sygic ima vse kar je možno in vklopi se v sekundi na satelit.Z garminom sem enkrat dokler sem ga čakal že prišel domov.lih je našel satelite pa sem jaz prišel iz neznanih ulic ven.
Če ima telefon vgrajen GPS sprejemnik, ne rabiš interneta.[/quote]
Uporaba interneta ni povezana s tem ali ima telefon GPS sprejemnik (itak ga večina sedaj ima), pač pa s tem, ali imaš karte že naložene ali jih sistem sproti vleče z neta.
Sistem ki jih sproti vleče dol je npr. Google maps (čeprav se da za manjša področja nastaviti tudi tako, da ti jih dol zvleče že doma na Wi-Fi-ju).
Sistem (aplikacija) ki jih pa ne – sta npr. igo in sygic.
Priporočam Here, bivšo nokijino navigacijo. Usmerja glasovno v slovenščini.
Ne otrebuje interneta, zemljevide po državah si naložiš doma.
https://www.here.com/?x=ep&map=46.0553,14.5144,10,normal
Mislim, da je tudi v Google Play in Appla store (ikone zgoraj desno na zgornjem linku)
Torej ja, v vseh svojih potepanjih uporabljam ali stričeve MAPse, al pa NAVIGON.
Recimo, res je fajn ko nekje zabluzim pa pogledam, kje je najbližja trgovina, pumpa, bife al pa restavracija. Evo, včeraj sem iskal pa savno in zadeva dobr štima.
Vsekakor ne bi kupil ločene naprave, samo telefon, pa nosilec v avtu it gre. Največji štos je potem, da navigacijo uporabljam tudi na kolesu pa konec koncev peš… ampak pomeni samo zaradi varnosti !!!
Imamo tri pametne telefone pri hiši, za navigacijo pa še zmeraj uporabljan Garmin. Imam raje ločeno napravo, da imam telefon frej in ga ni treba gor, dol dajat. Navigacija je skos v avtu, satelitov pa tudi ne išče pol ure, ker nisem gor naložila 5 map, ki se tepejo med sabo.
Kako se pa na telefon javite, če imate klic, ko uporabljate navigacijo? Ni treba telefon dol vzet?
Skratka, nam se najbolje obnese ločena naprava, stala je 100 evrov, imamo jo že 5 let. Mož si je potegnil dol here, pa smo glih zdaj spet nekam šli in je bil spet Garmin lažji za uporabo.
Po mojih izkusnjah je TomTom zakon. Tudi cena dodatnih modulov je nadvse ugodna. Mi pa “nova” aplikacija za iPhone ni bila vsec. Ampak to je stvar osebnega okusa. Tudi ta, ki je original v VW (ne vem, kdo je sicer izdelovalec) ni slaba z gledisca kart, mi pa manjkajo nekatere nastavitve.
Google maps. Ali pa promet.si.
iGo app ti pa ne kaže tega v barvah, pač pa če imaš vključen prenos podatkov in nastavljeno obveščanje, kar sproti predlaga obvoz zaradi morebitnih zastojev in ti zraven točno pove koliko večja je razdalja in koliko časa boš prihranil z obvozom.
Jaz imam nastavljeno tako, da mi ne teži, če je časovni prihranek manjši od 5 do 10 minut.
Sama nisem nasedla oglasom in kupila navigacijo – ki so res že precej poceni, ampak meni je kolega povedal, da navigacija deluje s pomočjo satelitov. Nihče, prav nihče pa ne pove ob nakupu navigcije, koliko pa stane satelit. In baje rabiš vsaj dva ali tri. To je pa verjetno že strošek. Se kar po starem orientiram. Navigacijo pa naj si kupijo tepci, ali pa bogatuni, ki si lahko privoščijo še satelit ali dva.