Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Katero navigacijo za v avto priporočate?

Katero navigacijo za v avto priporočate?

Rada bi kupila avtonavigacijo, da se bom malo manj izgubljala:-)

Kaj priporočate? Garmin? Rada bi nekaj cenovno ugodnega, pa vseeno zanesljivega in ne preveč kompliciranega.

Kakšna ideja?

Garmini so OK, lahko pa tudi samo aplikacijo za na telefon. To zadnje velja če imaš primeren telefon in možnost polnenja v avtu – dobra app pa je /za android/ npr.igo.

Jaz jo imam kar na telefonu google maps.

------------------------------------------------------------------------------ Starši pazite na svoje najstnice. https://www.youtube.com/watch?v=Urw-iutHw5E

Uporabljal sem tudi garmine ampak so slabi.Karte so pomanjkljive in tisti aparat rabi včasih pol ure,da najde satelit.Imam samsung tab4 in lg spirit telefon kjer dela navigacija sygic ima vse kar je možno in vklopi se v sekundi na satelit.Z garminom sem enkrat dokler sem ga čakal že prišel domov.lih je našel satelite pa sem jaz prišel iz neznanih ulic ven.

Enkrat moram prav vprašat kakega izmed mnogih turistov, ko obračajo na koncu naše ulice, kakšno navigacijo uporabljajo 🙂 🙂 🙂

Jaz ti tudi priporočam aplikacijo za telefon (če seveda imaš pametni telefon)….in tudi jaz priporočam iGo

Priporocam papirnat zemljevid. Poceni, zanesljiv in nekompliciran.

Sygic je najboljša navigacija.Sem jih sprobal kakšnih deset ampak sygic je zakon.

Imam tri, tudi Garmina, vendar mi je najbolj všeč TomTom, je najbolj pregleden, z veliko možnimi nastavitvami.
Za telefonsko rabiš mobilni internet, tako da računaj na to, kje jo boš uporabljala.

Jaz namenoma ne uporabljam navigacije. Pogledam samo na zemljevid, pa je.

Če ima telefon vgrajen GPS sprejemnik, ne rabiš interneta.

Če ima telefon vgrajen GPS sprejemnik, ne rabiš interneta.[/quote]

Uporaba interneta ni povezana s tem ali ima telefon GPS sprejemnik (itak ga večina sedaj ima), pač pa s tem, ali imaš karte že naložene ali jih sistem sproti vleče z neta.

Sistem ki jih sproti vleče dol je npr. Google maps (čeprav se da za manjša področja nastaviti tudi tako, da ti jih dol zvleče že doma na Wi-Fi-ju).

Sistem (aplikacija) ki jih pa ne – sta npr. igo in sygic.

Priporočam Here, bivšo nokijino navigacijo. Usmerja glasovno v slovenščini.
Ne otrebuje interneta, zemljevide po državah si naložiš doma.
https://www.here.com/?x=ep&map=46.0553,14.5144,10,normal

Mislim, da je tudi v Google Play in Appla store (ikone zgoraj desno na zgornjem linku)

Torej ja, v vseh svojih potepanjih uporabljam ali stričeve MAPse, al pa NAVIGON.

Recimo, res je fajn ko nekje zabluzim pa pogledam, kje je najbližja trgovina, pumpa, bife al pa restavracija. Evo, včeraj sem iskal pa savno in zadeva dobr štima.

Vsekakor ne bi kupil ločene naprave, samo telefon, pa nosilec v avtu it gre. Največji štos je potem, da navigacijo uporabljam tudi na kolesu pa konec koncev peš… ampak pomeni samo zaradi varnosti !!!

Ti žvauca, tam ko jst hodim ni zemljevidov; al bi pa rabil specialko… tako da, delno se strinjam s tabo lepo na klasiko al pa mal vandrannja. Ampak, če želiš pa varno, pa ne želiš 2uri v napačno smer, peš al pa kolesom… to pa ni pametno in varno včasih!! Tako da, GPS ima prednost…

Imamo tri pametne telefone pri hiši, za navigacijo pa še zmeraj uporabljan Garmin. Imam raje ločeno napravo, da imam telefon frej in ga ni treba gor, dol dajat. Navigacija je skos v avtu, satelitov pa tudi ne išče pol ure, ker nisem gor naložila 5 map, ki se tepejo med sabo.
Kako se pa na telefon javite, če imate klic, ko uporabljate navigacijo? Ni treba telefon dol vzet?
Skratka, nam se najbolje obnese ločena naprava, stala je 100 evrov, imamo jo že 5 let. Mož si je potegnil dol here, pa smo glih zdaj spet nekam šli in je bil spet Garmin lažji za uporabo.

Med vožnjo ne telefonarim.
Na biciklju pa z garminom nimam kaj počet.
Torej sem prihranil 100 eur 🙂

Med vožnjo ne telefonarim.
Na biciklju pa z garminom nimam kaj počet.
Torej sem prihranil 100 eur 🙂

Da ne odpiram nove teme. Nameravam kupiti navigacijo za v avto. Kaj priporočate. Izkušnje?

Jaz sem še istega mnenja kot pred leti; poišči bolj v začetku teme.
Vse zadeve sem prenesel na nov tel/tablico in krasno deluje.

Android telefon ali tablico z vgrajenim gps-om in ustrezno aplikacijo (google maps, sygic, Igo). Za avto in kolo kupiš še ustrezen nosilec i zmagaš.

Katera aplikacija za android ti sproti kaže zasedenost cest na zemljevidu, označeno z barvami (rdeča, rumena,…)? Zanima me tudi, če se da zasedenost cest pogledati tudi na računalniku, na primer, preden grem na pot, in na kateri spletni strani?

Hvala.

Po mojih izkusnjah je TomTom zakon. Tudi cena dodatnih modulov je nadvse ugodna. Mi pa “nova” aplikacija za iPhone ni bila vsec. Ampak to je stvar osebnega okusa. Tudi ta, ki je original v VW (ne vem, kdo je sicer izdelovalec) ni slaba z gledisca kart, mi pa manjkajo nekatere nastavitve.

________________________________________________________________________________________________________ » Respect My Existence or Expect My Resistance! «

Google maps. Ali pa promet.si.

iGo app ti pa ne kaže tega v barvah, pač pa če imaš vključen prenos podatkov in nastavljeno obveščanje, kar sproti predlaga obvoz zaradi morebitnih zastojev in ti zraven točno pove koliko večja je razdalja in koliko časa boš prihranil z obvozom.
Jaz imam nastavljeno tako, da mi ne teži, če je časovni prihranek manjši od 5 do 10 minut.

Sama nisem nasedla oglasom in kupila navigacijo – ki so res že precej poceni, ampak meni je kolega povedal, da navigacija deluje s pomočjo satelitov. Nihče, prav nihče pa ne pove ob nakupu navigcije, koliko pa stane satelit. In baje rabiš vsaj dva ali tri. To je pa verjetno že strošek. Se kar po starem orientiram. Navigacijo pa naj si kupijo tepci, ali pa bogatuni, ki si lahko privoščijo še satelit ali dva.

A že spet ista finta?
To si – ali pa kdo tebi podoben – napisal/a že v številnih temah o navigaciji…

New Report

Close