Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek katero pečico izbrati

katero pečico izbrati

Se oproščam ker sem novo temo odprla , vem da je nekje že bila pa je ne najdem…
skratka, pečica gorenje vgradna ni je “odšmelcala”. Popravljala se je že 100X, od termostatov, do stikal, do bogsigavedi kaj vse že… nek strošek ni bil, ampak srala ga je pa konstantno, pa se izklapljala, pa nekaj časa spet delala itd itd… tako da ponovnega popravila se ne grem več ( sem jo preklela po dolgem in počez – me je prevečkrat zaj***a)
In sedaj se že 14 dni intenzivno ukvarjam katero pečico
Glede na to, da po raznoraznih forumih( predvsem nemških) vsak ” berač svojo mauho hvali”

gledam sledeče;
Vaš link
Me mika znamka, ampak ne kar nudi za to ceno. ( oskubljena)
Vaš link

Znamke nimam, nikoli imela , nikoga ne poznam ki jo ima, ne vem ali to dela ali ne, kako dela… Tukaj tudi glavno vprašanje, jo kdo ima , ali ste zadovoljni/ zadovoljne ?

potem gledam v primerjavi z zgornjo še tole ( gorenjka sem), glede da se mi zdi da ima vse isto razen znak za marko drug ?! Cena pa bistveno nižja
Vaš link

Dilema , ali je to za kupovat ali ni, ali je boljše dat več denarja in vzet Bosch? Siemens( pa makar v tujini) Spremljam namreč cene tudi na Idealo
Vaš link
Nikoli še nisem naročala el aparatov iz tujine, pa me je malo strah, ne bi rada da me ravno za 900 eur nasankajo.

in še pri Boschu in Siemensu me moti 2 leti garancije? Ne bi rada nekega sranja spet kupila( ta gorenje oraito je bila totalno sranje), denarja pa tudi ne bi zapravljala po nepotrebnem, če je npr aparat za manjšo ceno primerljiv.

Cisto sem že zblojena od teh pečic in dileme kaj sploh .
Prosim , za nasvet? Ima kdo katero od teh , kako ste zadovoljni?
Peče se pri nas kar veliko, tudi goveje, zato gledam take s sondo. Ni pa nuja , tista sonda iz Ikeje je služila do sedaj in lahko služi še naprej ( pa še sousvide stick imam tudi) Piroliza mi je pa obvezna.
prosim za nasvete, izkušnje….

Pecica se mi zdi res en tak nezahteven aparat, ki se nima kaj dosti kvarit, tako da si ocitno imela smolo in jaz ne bi komolicirala, vzela bi najugodnejso, tako, ki za posteno ceno ponuja najvec tako tehnolosko, kot garancijsko.

Ne kompliciraj – če si kuharica, sposobna kuhat iz glave, in nepotebuješ nekih pečic ala samodejne robotizirane z receptom v programu, potem glej tako, ki ima 5 letno garancijo, oziroma kupuj pri trgovcu, ki ti omogoča dodatni dokup ala 5 ali 7 let kasko – se izplača verjemi – sploh, če gre po izteku tovarniške garancije elektronika. Elektronika je dandanes tudi pri beli tehniki narejena samo za določeno število “ciklov” +/- 10{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} in to je to…. Lahko škripne točno po 2eh letih tovarniške garancije- – meni je pri prejšnji Gorenje naprimer.

Pa taka naj bo, da je sprednja fronta čimlažja za čistit, morda pogrezni gumbi, upravljanje na dotik -steklo komot spucaš, hrana in mast se ne zažirata, če je spredaj inox naj bo tisti taodporen na prstne odtise…. Če jo veliko uporabljaš, se hitro zamasti, dobro je, da ima enostavno odstranitev sprednjih vrat, ki jih sama komot razstaviš in ločeno pomiješ. Pa ventilatorska funkcija je skoraj “must have” dandanes. Če ne bi imela napirmer ločene mikrovalovne pečice s parno funkcijo, bi si v novi klasik pečici izbrala tudi konvekcijsko=parno funkcijo.

Trenutno imam Siemensovo s pirolizo, pa je v 5ih letih še niti 1x nisem uporabila – ni potrebe – po vsaki uporabi očistim in ni zasušenih zažganih ostankov znotraj pečice. Laufa pa pečica skoraj vsak dan, včasih tudi po 2x. Cenovno – tudi okoli 300-400 eur dobiš že dobro, vključno s podaljšano kasko garancijo pri trgovcu.

Pecica se mi zdi res en tak nezahteven aparat, ki se nima kaj dosti kvarit, tako da si ocitno imela smolo in jaz ne bi komolicirala, vzela bi najugodnejso, tako, ki za posteno ceno ponuja najvec tako tehnolosko, kot garancijsko.
[/quote] jaz se pa ne strinjam s tem.
Imela sem Gorenjevo, ki mi je bila čisto ok – pekla sem lahko le en pekač naenkrat, sicer je bilo nekaj zažgano, nekaj nepečeno – ampak se navadiš, da tako pač je.
Potem smo kupili pa Miele pečico – tako osnovno, je zdaj že stara več kot 10 let, ampak ni primerjave z Gorenjevo. Jaz lahko pečem 4 pekače piškotov, ali žemljic naenkrat, pa bo vse pečeno istočasno, vse kar mi je žal je, da nisem še malo investirala in bi imela še pirolizo (takrat je to bilo kar precej dražje). Pri nas jo veliko uporabljamo (velika družina + vsi jemo doma + kruh pečemo doma).

Tako, da ti jaz svetujem, da kupiš čimkvalitetnejšo in seveda upoštevaš koliko jo sploh uporabljaš.

Če veliko pečeš in je tvoja pečica veliko umazana priporočam pirolizo. To naj ti bo osnova. Parna funkcija je brez veze. Če pečem kruh vržem na poden pleh vode in dobim parno. 😀

še zdaleč ni enako….. Če bi bilo tvoje napisano res, tega ne bi uporabljali v profi kuhinjah, pardon pečicah in bi uporabljali tako kot ti, s “plehom ali posodo z vodo na dnu”. 😛

jaz se pa ne strinjam s tem.
Imela sem Gorenjevo, ki mi je bila čisto ok – pekla sem lahko le en pekač naenkrat, sicer je bilo nekaj zažgano, nekaj nepečeno – ampak se navadiš, da tako pač je.
Potem smo kupili pa Miele pečico – tako osnovno, je zdaj že stara več kot 10 let, ampak ni primerjave z Gorenjevo. Jaz lahko pečem 4 pekače piškotov, ali žemljic naenkrat, pa bo vse pečeno istočasno, vse kar mi je žal je, da nisem še malo investirala in bi imela še pirolizo (takrat je to bilo kar precej dražje). Pri nas jo veliko uporabljamo (velika družina + vsi jemo doma + kruh pečemo doma).

Tako, da ti jaz svetujem, da kupiš čimkvalitetnejšo in seveda upoštevaš koliko jo sploh uporabljaš.
[/quote]

vzela bi najugodnejso, tako, ki za posteno ceno ponuja najvec tako tehnolosko, kot garancijsko.

jaz sem tudi v tem procseu. zaenkrat so ogledane boscheve s vapor assistance, tj da ima nekaj malega pare med peko. V bistvu ti vlaži zrak. Pa da ma pirolizo. To se dobi za kakega jurčka. Smegove take so adijo pamet.

Imaš pa pri smegu (za druge ne vem) za 2 jurčka klasično, klasično+vapor assisatnce, ter popolnoma parno. 45cm zadeva, žal nima pirolize

če se sprijazniš z ročnim čiščenjem po kakih omakah, pečenkaj itd, zna biti to ideal čoice
Je bla zanimiva tud meni, sam jaz parne kot take glih tolk ne rabm in nima pirolize. če bi bla pirlitična….bi bla izvoljenka

https://www.smeg.it/prodotti/SF4102VCS tale je vse v enem..žal brez pirolize

aja še no nbobena parna pečica nima pirolize. Pirolizo majo tiste ki imaj ovapor assistance, tak da to vzemi v zakup

malce za dušo.......https://www.facebook.com/stvari.ajdovscina/

Jaz čisto razumem to. Samo hočem povedati, da za domačo uporabo je dovolj pleh na tleh. Tudi jaz bi profesionalni plinski štedilnik, sam dej no. Pri nas se pečica uporablja vsak dan že 7 let. Pa mamo najbolj običajo Aeg s pirolizo.

uf…😃😃 hvala za nasvete.
Ja uporablja se pecica pri nas . Vsak dan ravno ne, se pa pece tudi kruh in tudi kaksne bolj kompleksne zadeve. Rada poizkusam tudi kaksne nove jedi. Nasplisno rada kuham in pecem.

Parno sem ze odcrtala, ravno zaradi tega ker nima pirolize. Piroliza mi je apriorij, ravno tako kot vec nivojsko pecenje.

Malo sem se nakurila na elektroluxovo, delno zaradi cene bolj pa zaradi garancije. Me pa zanima kako to zgleda v zivo.
Boschovo sem videla, fensi smensy. Me pa moti , kot sem ze rekla garancija samo 2 leti in izvlecna vodila so za doplacilo.
Soseda me je navdusevala za beko in sem jo sla pogledat v merkur, pa mi je vse skup delovalo bolj majavo.. pa se servis vem da imajo totalno zaendrek( sem imela opravka z serviserjem pri tasci za hladilnik – tako da beko odpade)

Smeg sem tudi gledala😀 v Italiji v mediamarktu ze pred casom. Malo hude cene , pa nekako mi je nepoznana marka.
Pa kupperbush, pa siemens in miele …vse sem precekirala. Cena ..ce bi rekla da mi ni pomembna bi lagala. Zdej ce bi bil nek izdelek res toliko boljsi napram drugemu,
recimo v garanciji, v programih, v sami kvaliteti potem ajde ok, dam tudi 900
Ampak se mi zdi da programe imajo kar tam- tam zgolj druga imena.
Npr 4D peka drugi pa to imenuje funkcijska porazdelitev zraka. Eden ima cook assist, drugi pa sense cook…
Ce kupim cenejso znamko pa da bo delala , super. Samo ce bo pa to crkavalo pa da jo bom po servisih vlacila( pa tudi ce v garanciji) potem me bo pa se desc zdeloval…

Bela kravca: pri vas obmejnih taitalijanskih je Smeg zakon, jaz tudi vem, da je top znmka bele tehnike – sicer sem celinska, pa imam dva aparata – pralni stoj višjega ranga in uno tahudi inox samostojni “cuccina” šporhet na nogicah, ki ga postaviš na poseben “piedestal” v kuhinji, širine 120 cm, ki tiga zavidajo tudi mnogi :P, pečica na na plin, dodatna pečica, nov za 4 .000 EUR – harmonija 🙂

Drugače pa na celinskem delu Slovenije od centra gor proti Štajerski in Prekmurju tukaj žal Smeg sploh ni cenjen, uradno v SLoveniji razen trgovine Opremacenter z Lj ( imajo sicer tudi spletno ampak so predragi) Smeg znamke ne prodajajo večji trgovci; kar je škoda, ker Opremacenter ne nudi dodatnega nakupa zaščite garancije do 5 ali 7 let…

Tako da -večina tukaj je za Bosch in Beko…. Žal :(. Pa Siemens se je praktično skoraj umaknil iz Sloenije, tako da višja kakovst je nad Boschem , pa cenovno še nekako ok in višje kvalitete do jurčka evrčkov na posamezni stroj AEG znamka…

smeg je precej močan igralec, ima precej okej zadev, so pa cenovno ne ravno prijazne

zdaj če ti italija ne dela težav maš v pradamanu štacuno inoutlet elettrodomestici. SEm gledal zase plinsko plato, tista ki je pri nas 1600 € je tam 400 € manj. isto pečice. Prek mejla lahk vpraša za dotični model, drugače če maš kako pot tja se tam ustaviš pa ti malo cene povejo . So pa cenejš kt ostale štacune. Sam bi tle dodal še kak unieuro, tam majo tud dostikrat fajn akcije

v ita je precej popularen Whirlpool, pa ariston/ hotpoint ariston, ki je v njihovi lasti. Cenovno so dost okej, nudijo tudi precej. Pri nas je kriza v Ita no problem

potem je pa skor že bolj loterija, ker pri nas te recimo servis duši. Sicer bi ti svetoval morda še kak foster, sam že s tistim zgorej zna biti jeba če kaj ribne

Bela kravca: pri vas obmejnih taitalijanskih je Smeg zakon, jaz tudi vem, da je top znmka bele tehnike – sicer sem celinska, pa imam dva aparata – pralni stoj višjega ranga in uno tahudi inox samostojni “cuccina” šporhet na nogicah, ki ga postaviš na poseben “piedestal” v kuhinji, širine 120 cm, ki tiga zavidajo tudi mnogi :P, pečica na na plin, dodatna pečica, nov za 4 .000 EUR – harmonija 🙂

Drugače pa na celinskem delu Slovenije od centra gor proti Štajerski in Prekmurju tukaj žal Smeg sploh ni cenjen, uradno v SLoveniji razen trgovine Opremacenter z Lj ( imajo sicer tudi spletno ampak so predragi) Smeg znamke ne prodajajo večji trgovci; kar je škoda, ker Opremacenter ne nudi dodatnega nakupa zaščite garancije do 5 ali 7 let…

Tako da -večina tukaj je za Bosch in Beko…. Žal :(. Pa Siemens se je praktično skoraj umaknil iz Sloenije, tako da višja kakovst je nad Boschem , pa cenovno še nekako ok in višje kvalitete do jurčka evrčkov na posamezni stroj AEG znamka…
[/quote]

ja se strinjam da je zanemarjen brand. Škoda. jaz mam ogledano plato z blade flame gorilniki, kupljena bo verjento v Ita, ker je znatno cenejša kt pri nas. Pečice sem gledal sam so mi malo predrage verjamem pa da so top. Sam moje finance žal niso.

čestitke za klasično zverinico. Tu ma smeg kar hudo konkurenco, sploh smalvic ma zdej fajn izdelke. pa kak tecnogas, bertazonni, tudi ariston ma nekaj malega. ja to so zadevce, ki pri nas niso najbolj popularne, onkraj meje pa imajo svoj prostor pod soncem. Saj v bistvu pir nas razn kakega gorenja, beka kaj dosti tega niti ne dobiš. In tisto kar se ponuja je uboštvo

je v celinko slo je s smegom bolj bogo, do Ita pa gre pol dneva, da prideš do pravih trgovin. Je pa tko da nas je tu zmerm neki takih ki se nas lahk za rokav cukne (vsaj mene)p alahk jaz kak email priskrbim kako ceno ujagam, vržem kak uč v štacunah, tako da se kaka pot prihrani pa da vidite po kolk pridejo hruške

čestitke za izvoljenca, pa lepe pozdrave v vaše kraje

Imam Electrolux, cena je bila akcijska, garancija 5 let, nobenih težav, dela super 👌

Ni dolgo nazaj sem kupil novo. Meni je gorenjska super delala celih 15 let. Menjal sem jo samo zaradi dizajna in nove tehnologije pečice. Jaz sem dal za Electrolux pečico 210 €. Je znotraj sicer malce ozja od Gorenjske, ampak mene to ne moti. Zaenkrat sem zadovoljen z njo.

ja se strinjam da je zanemarjen brand. Škoda. jaz mam ogledano plato z blade flame gorilniki, kupljena bo verjento v Ita, ker je znatno cenejša kt pri nas. Pečice sem gledal sam so mi malo predrage verjamem pa da so top. Sam moje finance žal niso.

čestitke za klasično zverinico. Tu ma smeg kar hudo konkurenco, sploh smalvic ma zdej fajn izdelke. pa kak tecnogas, bertazonni, tudi ariston ma nekaj malega. ja to so zadevce, ki pri nas niso najbolj popularne, onkraj meje pa imajo svoj prostor pod soncem. Saj v bistvu pir nas razn kakega gorenja, beka kaj dosti tega niti ne dobiš. In tisto kar se ponuja je uboštvo

je v celinko slo je s smegom bolj bogo, do Ita pa gre pol dneva, da prideš do pravih trgovin. Je pa tko da nas je tu zmerm neki takih ki se nas lahk za rokav cukne (vsaj mene)p alahk jaz kak email priskrbim kako ceno ujagam, vržem kak uč v štacunah, tako da se kaka pot prihrani pa da vidite po kolk pridejo hruške

čestitke za izvoljenca, pa lepe pozdrave v vaše kraje
[/quote]

Hvala za odgovor 👌

Res te je vedno lepo prebrati.

Salve e Buona Giornata 😃

Vielle Danke herr komentator za prijazen odgovor.

Glavno, da ti je mamica priljubljena med cefurji.

Hvala za odgovore.
danes tekom dneva bom malo oblazila salone, da si ogledan še fizično kako ti zgleda.
sedaj imam dva favorita
Vaš link
in
https://www.ceneje.si/Izdelek/13145451/bela-tehnika/kuhanje/vgradne-pecice/electrolux-vgradna-pecica-eoe8p31x

Ko jih dam v primerjavo razen v ceni bornih nekaj 10 eur ne vidim kakšne razlike ?!?
upam da je zgolj razlika v kakšnem letu izdelave ?
Če se kdo spozna na te funkcije, dobrodošli komentarji

V primerjavi z boschovo podobne fukncije, brez izvlečnih vodil sta 300 eur cenejši. Dec mi še kar navija naj kupim bosch.

Me pa nekaj zanima. Iz tehničnega vidika ( elektro)
Pri nas se je že zgodilo, da ko je izpad elektrike, in ko priklopijo nazaj je neka preobremenitev, kljub da je fit?/fid? zabrisalo ven mi je na hladilniku v preteklosti že skurilo displaj. In je bilo potrebno menjat elektroniko v vratih .
Pečica ima pa tudi elektronski displaj, koliko je to občutljivo na razno razne preobremenitvene sunke?

Najbolj pomembno je, da ima pet let garancije, potem zamenjaš.
Imam Gorenje in se je v dveh letih dvakrat pokvarila, kljub temu, da sem zanjo dala 900€.
Garancija je potekla in že naprej me je strah…če se pokvari kupim drugo, ker vsak serviser vzame 100€ samo da pride…
Itak pa je vsa bela tehnika delana tako. da ne preživi več kot pet let.

Samo Elektrolux ne!!!

Zelo dobro argumentirano mnenje.

Nimam nekega pametnega predloga glede same pečice, sem pa šokirana, da tako komplicirate in imate vse te funkcije. Jaz izbiram aparate s čim manj vsega, samo osnovne stvari, po možnosti brez elektronike (kar je danes že skoraj nemogoče).
Smeg bi imela samo zaradi dizajna, pa je žal daleč predrag.

sem si ju ogledal..tuč dispelj , kup funkcij in 500 €? po moje je to v rangu beka, malo bolj nabildano.

glede na to da ju ima (vsaj eno izmed njih zupanc9 pokliči zupanca (mizarstvo zupanc9 in povprašaj po simonu zupancu pa se z njim malo pomeni. Mrbit ti lahk še kak popust zrihta, drgač pa ti bo znal fer svetovat. Meni ne delujejo glih najbolj …edin če je odprodaja zalog, potem je druga. Take pečice so tam 600,700 €

E lux se je tud malo pokvaril, skor raj bi ti svetoval AEG, če pa češ met poceni Eluxa pa pejt do Ikee (ali pa na spletu, eno maš tu v vilesah) in si poglej njihovo robo. delata jo Whirlpool, electrolux (vidiš po videzu aparatov), 5 let garancije, to je to. Malce starejši modeli, kaka funckija manj, pa kak € manj iz tvoje strani

hladilnik ima moč max nekaj 100 W pečica ima grelec od cca 2kW, priklopna moč je še kakih 100 W več… Da bi dispelj na pečici kar tko skurilo glih ne verjamem, prej ga zna kaka para motiti, vsaj Gorenje je melo te težave.

Hvala za odgovor 👌

Res te je vedno lepo prebrati.

Salve e Buona Giornata 😃
[/quote]

tnx za pozdrave

daj se registrirat lahk kako rečemo še na privat (rade volje, da vidim kdo je na oni strani)
pa ob priliki lahk na eno kofe zalutamo

še enkrat hvala in lepe pozdrave

Najprej disclaimer: Imam Miele pečico za 2000+ €. Prej sem imela vse živo, ker sem se dosti selila po različnih stanovanjih.

Daleč najbolj pomembna stvar pri pečici je, da peče ENAKOMERNO!!! In to je hkrati tudi največji problem večine pečic.

Druga, meni osebno, je piroliza. Ta je poslana od boga.

Tretja je temperatura, ki jo pečica dejansko zmore. Pomembno le, če pečeš kruh. Naša gre dejansko na 280 st. oz. 300 z žarom, in je razlika

Vse ostalo je pa tra-la-la, če si dobra kuharica. Pri nas rabimo edino še dodajanje pare, kar je super pri kruhu in tudi nekaterih vrstah peciva, avtomatike se noben z možem ne dotakne.

New Report

Close