katero pečico izbrati
osebno sem mnenja, da so vsi aparati dobesedna loterija. moja pečica MIELE ni imela več kot 50x uporabo in je riknula …. po serviserjevem je šla ena (ali celo obe) elektronski plošči, ki jih pečica ima …. popravilo ene cca 500 – 600 EUR!….
pri sušilnem stroju (tudi MIELE), takoj okvara na prvem (neuspelem) priklopu …. popravilo v garanciji …. sploh ga niti ne uporabljam več (mogoče 2 – 3x/letno)
GORENJE je pred leti bilo “zakon” …. ampak danes je to samo preteklost …. imam mikrovalko in parni likalnik …. oboje narejeno na Kitajskem
Tudi jaz jo kupujem, sicer ne za doma, a bo morala vseeno funkcionirati.
Glede na mojo prakso se ne potrebuje več kot temperatura in od kod greje (gor,dol..)
Vse ostale funkcije so po mojem mnenju nepotrebne, vsaj za izkušene gospodinje.
Ok, piroliza ni za zanemariti, ampak, če redno po peki obrišete, je niti ne potrebujete. Seveda je razlika, če tega nikoli ne naredite in se vam notri že skorja od svinjarije nabere.
Berem to. Sicer je stara tema ampak ena zanimivejših in z obilo nasvetov.
Kupujem kombinirano parno pečico in seveda iščem info. pa dobiš nasvet, je parna brezveze, ker lahko daš spodaj pladenj z vodo.
Če bi tako razmišljali bi lahko rekli da tudi petrolejka sveti – pa jo nihče ne uporablja.
Pa še vprašanje. Kaj pri kombinirani parni pečici naj bom pozorna. Že tisi nasvet o gumbih je dragocen. Še kaj?
slabo, 30.09.2020 ob 08:24
Samo Elektrolux ne!!!
Se strinjam s tem, kar je čudno, da mi je šla ena špirala( jih ima tri, 3D peka) še v garanciji, pa pečico uporabljam morda enkrat na teden ali dva. Piroliza je počila zaščitno steklo, ki ščiti žarnico in še žarnica je bila fuč, en pogrezljiv gumb mi je začel blokirat, včasih se zatakne, da bi ga pospravil nazaj noter.
Tako naju je pač prepričala prodajalka v Big Bangu naj se odločiva za Electroluxovo, ko sva kupovala pečico, budget za pečico sva imela 600eur, za Gorenjevo in Bekotovo je odsvetovala, ostale znamke so bile že dražje, saj sva hotela imeti pečico s pirolizo.