Najdi forum

Splash Forum Arhiv Pravni nasveti katero pogodbo

katero pogodbo

izvenzakonski partner mi želi prepisati polovico hiše in zemlje, pa me zanima, kakšne pogodbe pridejo v poštev, da potem, v primeru, da se razideva, ne bi mogel tega zahtevati nazaj? Je možno, da se samo nekako vpiše, da je polovica vsega mojega? Jaz sem bolj za kupoprodajno, samo je tam verjetno kar visok davek? lp

Spoštovani!

Glede na dejstvo, da je izvenzakonska skupnost izenačena z zakonsko zvezo, je najprimernejše, da vam prizna solastninsko pravico na podlagi dejstva, da sta premoženje ustvarila v času trajanja vajine izvenzakonske skupnosti. V primeru sklepanja kupoprodajne pogodbe bo potrebno plačati 2 % davek na promet z nepremičninami, ki se odmerja od višine kupnine, vaš partner pa bo v primeru, da je bila predmetna nepremičnina kupljena po 01.01.2002, moral oddati tudi dohodninsko napoved za plačilo davka od dobička iz kapitala pri odsvojitvi nepremičnine.

Lepo pozdravljeni!

Odvetniška družba Koprivšek o.p., d.o.o. Ukmarjeva ulica 6, 1000 Ljubljana [email protected] http://www.koprivsek-op.com Zaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem. Za konkretnejši odgovor je potreben oseben posvet in vpogled v dokumentacijo v odvetniški pisarni.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close