Katero posodo naj kupim?
Uporabljam Tefalovo in navadno posodo.
LP
Tefal in navadno “rostfraj”.
Ni ti treba do konca izprazniti denarnice in družinskega proračuna zaradi treh piskrov. Dobro razmisli kaj nujno potrebuješ in kupi nekaj v srednjem razredu. Tako ali tako boš dokupovala po potrebah.
Pazi le, da bo posoda imela dvojno dno.
Jaz sem pred 25. leti kupila:
– 1 večji lonec za juho, golaž, filane paprike….
– 1 manjši lonec za krompir ipd
– 1 še manjši lonec za manjše količine in pogrevanja
– 1 ponev
vse iz nerjaveče pločevine
kasneje pa še:
– lonec za kuhanje testenin
– lonec za kuhanje mleka
– večjo teflonsko ponev
in lani:
– nekaj Tefalove posode iz Mercatorjeve ponudbe
Želim si še:
– lonec na pritisk
– litoželezno ponev za palačinke
LP,
N.
Pri nas se je z leti nabralo kar nekaj te posode, ampak jaz prisegam na AMC. Imam tudi nekaj kosov navadne rostfrei, ampak res ni primerjave. Imam samo nekaj kosov- 3 “kastrole” in lonec, pa samo v tem kuham, druga posoda mi samo v omari “dren” dela. Aja, imam jo že 12 let!
Kje se kupi, tudi jaz ne vem. Vprašaj pri Tehnounionu, sicer pa to prodajajo tisti agentje po domovih.
Odkar sem odkrila posodo iz alugus-a, uporabljam stalno samo to. Imam različne znamke in sta obe znamki dobri, bistveno pa je, da je iz spojine, ki ni teflon, je pa na videz siva ali črna.
Imajo jo v Mercatorju pa tudi v Leclercu – za pripravo kakih jedi, kjer je treba najprej kaj prepražiti, je neverjetna, absolutno nič se ne prime na posodo, pomivanje je čista poezija. Visok lonec 26 cm sicer stane okrog 8000, vendar pa je vredna svojega denarja. Sicer imam Fissler lonce, ki tudi niso bili poceni in jih še zmeraj uporabljam, ampak vse mesne jedi se pa delajo v alugus loncih.