katero rolko kupiti – klasično ali zavito?
sem ti odgovorila spodaj. Moje mnenje o “osmici” je, da je modna muha in ni za začetnika. To je samo spet ena pogruntavščina, da iz ljudi stisejo denar. Sta v trgovini poskusila oba otroka pa jima ni bilo všeč, s tem, da že znata rolkat.
Klasika je za take mulčke, ti povem. Imam dva skaterja pri hiši Aja, pa ne reče se več rolka .))))
Skate (skejt). Rolka je tista majhna zadeva, kjer komaj spraviš dve nogi gor …
mogoče je res modna muha, ampak nekaterim otrokom je dejansko boljša in jo imajo raje.
najbolje je res z otrokom v trgovino, sporba naj obe, odloči naj se sam.
moj starejši sine, strastni večletni skejtar ima klasiko in mu je ta nova čist adijo … mlajšemu, ki je zelo športen in motoričen, pa sta obe mimo
mogoče je res modna muha, ampak nekaterim otrokom je dejansko boljša in jo imajo raje.
najbolje je res z otrokom v trgovino, sporba naj obe, odloči naj se sam.
moj starejši sine, strastni večletni skejtar ima klasiko in mu je ta nova čist adijo … mlajšemu, ki je zelo športen in motoričen, pa sta obe mimo :)[/quote]
Moram povedati da sem sam imel 3 navadne akejte zdaj pa imam osmico oziroma wife board in jeveliko lažje za voziti in je super naucil sem se je takoj in je res super
Lep pozdrav:) na zadevo je mogoče pogledati z večih vidikov. Praviš da gre za 7 letnega fanta, odločate pa se med “klasično” rolko in pa med tisto na 8. Klasična rolka ima na podvozju nameščena 4 kolesa, ki poskrbijo za večjo stabilnost kot pa rolka na 8, ki ima nameščena le 2 kolesa.
Vsak ki ve kaj o rolkah, bi ti svetoval, da svojem 7 letnem sinu rajšu kupi klasično rolko. Zakaj? No, da naštejem nekaj razlogov.
osnov rolkanja z klasično rolko( stanje na rolki, poganjanje, zavijanje z nagibom, “kick turn”, ustavljanje.. ) ni tako zahtevno osvojiti, med tem ko z tako imenovano rolko na 8, potrebuješ precej vaje in ravnotežja, da se normalno pelješ. Je pa res, da se nekateri naučijo hitreje, drugi pa pač počasneje. Mogoče bo kdo rekel, da je z normalno rolko potrebno enako veliko vaje za normalno vožnjo, ampak tebe kot mamico vprašam, kaj si bolj želiš? da se tvoj sin uči vožnje na nečem stabilnem z 4imi kolesi, vadi stanje na rolki celo na travi, da pridobi ravnotežje? ali pa da se popelje z “rip stickom” ki je ravno tako stabilen kot slon na hoduljah:). kot sem omenil, je res da se eni pač naučijo hitreje in da so tudi takšni ljudje ki zelo hitro osvojijo vožnjo z to rolko na 8.
ampak okej, pustimo osnove. Poglejmo kaj pride za tem? no, v primeru če bilo katere kupljene rolke ne odloži v kot;). Če se bo odločil za klasično rolko, in jo bo dejansko vozil, mu bo všeč, in je nebo odložil v kot, ga bo slej kot prej zamikalo izvajanje trikov. zagotovo je že kdaj na televiziji ali pa na računalniku videl kaj takšnega na to temo. Če ga to res pritegne, in je take vrste fant ki ne odneha takoj ko mu kaj ne gre ( izvajanje trikov, tudi osnovnih zahteva neko ravnotežje in lagodje na rolki, kot pa tudi nekaj vaje), potem rolke ne bo zlepa pospravil v kot. Če pa se odločite za rolko na 8, je pa tukaj pač tako, da se bo sčasoma naučil gladko voziti, jo bo vozil in vozil, in vozil, mogoče par mesecov, potem pa se je bo nekega dne preprosto naveličal. Zakaj bi se je naveličal se sprašujete? zaradi tega ker je manevriranje na rolki na 8, precej omejeno. dlje od preproste vožnje skorajda nemoreš priti. Pa še za vsako razpoko, ali robnik, jo je treba pobrati s tal in jo prenesti čez oviro.
modna muha pravite:) res ne razumem zakaj vsi mislite da je to res nekaj posebnega in frajerskega… res bi rad da mi nekdo razloži zakaj se je ta zadeva tako prijela:)
preden pa se dokončno odločite kaj boste kupili je pa treba vedet da imaš tu dve popolnoma različni smeri. Če kupite rolko na 8, boste pač imeli nek strošek recimo 30 eur, in bo s tem mir. Mulc bo dobil rolko in se vozil.
če pa kupite navadno rolko ( cene in kvaliteta se gibljejo od 20 eur v hervisu in podobnih trgovinah, pa do 200 eur v specializiranih skate trgovinah kot so obsession skate shop). (Na začetku priporočam nakup one ta poceni, da bo videl če mu je dejansko to sploh všeč, in ne neke profeionalne da vam nebo žal čez kak mesec ko bo prah nabirala…) IN BO DEJANSKO ZAČEL SKEJTAT ( samo v primeru da začne ), pa pride še do celega kupa dodatnih stroškov… KO in ČE bo prišel do izvajanja trikov, boš opazila, kako hitro se uničijo čevlji…( ki definitivno niso poceni).., kako hitro se uniči “deska”, ( ki je tudi ZELO draga če gledaš da je to dejansko samo kos lesa)… ampak jebi ga ane?, kaj vse delamo za svoje otroke …
OSEBNO MNENJE:
že leta “skejtam”, seveda na klasični rolki. Ko sem se začel ukvarjati s tem, rolke na 8 sploh še ni bilo. Ko se je kar od nikoder pojavila, sem jo tudi jaz sporbal pri prijatelju, sem potreboval kar nekaj časa preden sem se lahko sploh zapeljal več kot 2 metra…Ampak moram povedat, da se občutek ki sem ga doživel po tistih parih metrih, niti podrazno nemore primerjati z občutkom ki ga dobiš ko ti uspe prvi kickflip
sicer pa itak ni važno kaj vse sem napisal, važno je kaj bi rad tvoj tamali, vprašaj ga, in mu predstavi obe zadevi, pokaži mu še kakšen video na youtube, boš videla za katero zadevo je bolj zainteresiran:) Lp