Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Katero sadje imate najraje?

Katero sadje imate najraje?

Katero sadje imate najraje?

Težko se odločim le za eno, zelo so mi všeč breskve (sočne, opojno dišeče), gozdne jagode in maline.

Vso poletno sadje, začnem z jagodami, potem maline, sem in tja borovnice, pa marelice, zdaj breskve in lubenice, kasneje slive, jeseni hruške, grozdje in kaki.
Nisem pa ljubitelj tropskega sadja, pozimi pojem komaj kako jabolko, sem in tja kako banano ali pomarančo ali mandarino, tako da sem do prvih jagod že hudo željna sadja.

Ameriške borovnice.

Vedno tisto, ki ga grem nabrat vsak dan po parceli.

Češnje in lubenice:)

Vso domace, letos ga imamo toliko, da ga ze stran mecemo. Jagode, cesnje, borovnice, maline, hruske, zdaj imamo cel kup sliv, breskev, tudi jabolka so ze. Edino grozdje mi je trgovinsko boljse, nase je kislo kot hudic. Sem pa veliko sadja letos lahko dala v skrinjo za smutije pozimi, naredila marmelade in vlozila za kompot.

Grozdje, različnih sort. Seveda mora biti pravilno obdelano. Najboljše je v steklenici.

Češnje, jagode, nektarine, marelice, maline, borovnice, melone, lubenice, ananas, mandarine, banane, hruške… ni da ni 🙂

Na splošno: grozdje, pomaranče.

Mortadelo

Najboljši sadež za mene, domača jabolka, ki jo utrgaš iz drevesa. In jih imaš še za pozimi.
Potem sledi pa sezonsko sadje od čim bližje, če ga že na domačem vrtu ni,
_češnja, lepa dišeča, sladka
_marelica, sladka, mesnata,…
_mandarina, iz hrvaške, tiste prve obrane, sladke,….mmm….
_slive, če jih nimamo domačih, pa tiste iz srbije, velike kot jajce, okusne, sladke,…
_grozdje, če je iz domačih trt odrgano,…sladko in dišeče,…mmmm…..
_jagode, obvezno NIČ špricane iz domačega vrta, slastne, sočne, njami, njami,….
Potem pa seveda sledijo še lubenica, kivi, pomaranče, banane, melone granatno jabolko, itd,….

Banane seveda. Samo kaj, ko zapirajo in redijo.

Ananas tudi. Samo bolj občasno.

Spomladi češnje in jagode. Samo kaj, ko češnje napihnejo, jagode so pa polne kemije.

Pozimi mandarine in klementine. Samo kaj, ko so nekatere zelo kisle.

Na pomlad kivi. Samo ni vsak dober.

Pa jabolka. Samo niso vsaka dobra.

Hruške. Samo kaj, ko tudi hruške napihnejo.

Sveži dateljni. Samo kaj, ko so polni kalorij.

Same težave s sadjem. :))))

V Sloveniji obozujem borovnice, maline, jagode, marelice, fige, cesnje, banane in melone, v drugi drzavi pa maracuja, granadilla, cherimoya, ananas, banane in mango.

Špeharca :))

Ti, ti hudoba mala 😉

Najraje imam mango, najvec pa pojem banan.

Res cudno, da spomladi kivi ni dober, ce se ga pa obira jeseni 😉

Grozdje in lubenico imam najraje od sadja :))

Vse sadje, najraje pa jabolka, jih po kilo na dan pojem😁🍎

Ne morem se odločiti, vse mi je všeč….mogoče lubenica, ampak konkurenca je blizu 😉

Jabolka mi sicer niso ravno na prvem mestu, ampak vsak dan pojem eno jabolko.
Obožujem sladke in sočne lubenice, ananas tudi, če je sladek. Pa grozdje, ki mora biti sladko. Pravzaprav maram vso sadje, če je sladko in dobrega okusa, sočno. Če je kislo, ga ne maram.

Breskve in nektarine. To je zame nekaj najbolj okusnega na svetu. Še čokolada se lahko skrije. 🙂

OH, skoraj vse mi je dobro: breskve, nektarine, marelice, češnje, hruške, grozdje, slive, fige, maline, jagode, banane, pomaranče, dateljni, ananas,
Edino lubenica mi ni všeč, to je najbrž edino.

Tiste debele pomaranče, ki se lepo lupijo. Pa grozdje (tudi debelo).
Tudi maline, nektarine, mandarine.

Češnje, grozdje, granatno jabolko, kosmulje, mandarine, pomaranče, lubenica, fige, zelena jabolka, robide,… nom nom.

1. Pomelo

2. Ananas

3. Melona ( ne tista tamedena, prveč sladka).

4. male lubence Panvite iz Prekmurja

5. jagodičevje ( maline, borovnice, robide, kosmulje)

Potem se pa že konča.

Surovih jabolk ne maram, ker mi dvigujejo kislino v želodcu..

Od citrusov pa najraje sok iz limet, ker odlično ponaredi tudi slanost, tako da zamenjam za sol v živilih , če je le možno – pa bazične so, ne zakisajo telesa.

New Report

Close