Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek katero sadje kupujete v tem času

katero sadje kupujete v tem času

Pri nas kupujemo največ banane, so najbolj poceni in dobre. Češnje so drage, jabolka nimajo nobenega okusa, enako hrurške, pomaranče pa so že suhe. Jagode pa bom kupila pri kmetu.

danes sem kupila breskve, marelice in jabolka, prejšni vikend ananas, banane in hruške, jagode in česnje pa zadnjič na primorskem

Vsak dan pojemo ogromno češenj in jagod. To je zdaj sezonsko sadje. In domače.

Smo že na konju. Jagode, češnje so že dobre. Je pa drago. Pa bo vsak teden ceneje.

Doma imam trenutno banane, jagode, breskve, marelice, kos lubenice, ananas, pomaranče in mandarine, mango in jabolka….

vse je čisto ok, nič ni suho, kislo, vse je ravno prav sladko….

Eni pa res pretiravate. Kupujete drago sadje, ki je potovalo dolgo pot do SLO.
Jaz enako kot ti, kupim kar je ceneje. Niti slučajno ne kupim marelic, lubenic in breskev, ker ni sezona v SLO v tem času. Trenutno so doma samo banane. Iz presušenih mandarin, jagod in banan – vse skupaj sem polila z limoninim sokomm – sem pripravila sladico:
http://okusno.je/recept/jagodna-krema?bl=1.

Vitamine v tem času dobimo tudi iz sezonske zelenjave. Ni panike, ni potrebno, da jemo vsak dan sadje.

Sem pogledala v hladilnik. Imam dve veliki pomaranči, tri jabolka, tri limone in kos ananasa. Jagod ne maram,češnje so predrage in še niso dobre . Če bi bil mož doma, bi sigurno kupil jagode,ker jih ima rad.

Ja, češnje so že dobre :-). Sem jih komaj čakala. Jagod ne maramo toliko, ampak jih kupim 2-3 x tedensko. Imamo še jabolka, hruške, banane in mango.

Jabolka,jagode in pomarance za sok.Sedaj sem prvic narocila preko zelene zabojcka, upam da bo ok,

Banane, maline, jagode.

Največ kupimo trenutno marelic. Vsaj 3 kg vsake 2 dni. Kupujemo tudi borovnice, jagode, češnje, jabolka. Tudi breskve, nektarine.

Pri nas so skoz jabolka in banane. Nikdar pa ne kupujemo sadja, ko je najdražje.

Jabolka in banane skozi celo leto in jih tudi jemo vsak dan. Potem pa še kaj za intermezzo. Trenutno je za moj okus še vse bolj v povojih, da bi govorila o sezonskem sadju. Citrusi so zanič. Hruške tudi. Ok, sem parkrat kupila jagode, od tega so bile vse dobre, današnje so pa obupne in jih verjetno ne bo nobeden pojedel. V bistvu pa osebno preferiram zelenjavo, se mi zdi vseeno bolj “zdrava”.

Banane, kivi, klementine … na cesnje in jagode bom se cakala, zdaj so mi in predrage in premalo dobre za tak denar, kot hocejo zanj. Vcasih se kaka jabolka, domacih ni vec.
Za kako sladico pa so breskve, borovnice, maline in jagode v skrinji (ali iz domacega sadovnjaka, vrta ali nabrane v gozdu).

Vedno banane, kivi, jabolka, limone in pomaranče. Dobim še vedno dobre in sočne.
Nikoli pa ne kupujem breskev, marelic in podobnega izven sezone. Jagode imamo na vrtu, češnje bom kupila, ko bodo cenejše.

New Report

Close