katero treking kolo
Zdravo,
Zanima me, ali se kdo od staršev aktivno rekreativno ukvarja s kolesarjenjem. Rabila bi pomoč pri nakupu kolesa in sicer sem si za moje potrebe, mojo fizično pripravljenost izbrala treking varianto. Izbiram med naslednjimi proizvajalci: Scott, Merida, in pa slovenskih sestavljavcev koles: Cult in Usistem.
Kupila bi tudi rabljenega, pa na bolhi ni nobene izbire. Ali so stara, ali pa s tako opremo, da je jaz ne bom rabila (npr. deore, slx)
Prosim vas za mnenja in vaše izkušnje omenjenih štirih firm koles.
Hvala, lp, mina
No, da se še jaz malo vklopim v tole temo. Tudi jaz kupujem kolo… Je tale OK? http://www.petrol.si/izdelek/zensko-treking-kolo-cult-luna
Ali se splača počakati na razprodaje, imajo kje ta Cult kolesa znižana?
Veš frillox,
tale tvoj kolešček je pa zame znanstvena fantastika,
niti nimam toliko kondicije, pa še zdravstvene omejitve – pretrgano sprednjo križno kolensko vez, tako da se jaz z gorskimi kolesi in adrenalinskimi zadevami ne grem.
Saj se s treking varinato tudi da kam v hrib kolesarit.
pa brez zamere.
mina
Moj partner si je kupil treking kolo Navigator(za ženske Luna)pri Cultu v Logatcu. Je predebel in ima probleme z gležnjem, ki je bil zlomljen. Kolo mu zelo ustreza, sestavili so mu ga po meri in zaenkrat gre rad kolesarit. Izogiba se hudim klancem, dokler ne pridobi malo kondicije. Upa, da mu bo uspelo tudi shujšat. Vse skupaj, z dodatno opremo, kolesarskimi hlačami itd. je s popustom prišlo okoli 850 evrov. Prvi servis je zastonj.
lp
Vse 4 firme so OK, mislim pa da med slovenskimi Cult malo izstopa v pozitivni smeri.
Če misliš resno kolesarit, vsekakor priporočam, da greš v kakšno resno kolesarsko trgovino/firmo in naj ti ga sestavijo po željah. Vsekakor pa preveri, kako ti ustreza geometrija, ker niso vsa kolesa za vse ljudi.
Tole z geometrijo pomeni, da zahtevaj testno vožnjo – sedi na kolo in pojdi za pol ure ali uro na potep, da boš videla če se počutiš OK. In sprobaj VSAJ 3 kolesa, da boš videla razliko.
Jaz sem jih po trgovinah sprobal vsaj 10. Nazadnje sem vzel najcenejšega od gledanih (Lombardo, RogoŠport, 350 EUR) – pa ne zaradi cene, ampak ker mi je najbolj sedel glede na okvir.
In nisem se zmotil, na Franji je bilo s križem vse OK. Je pa bil to popravni izpit – lansko leto sem si kupil enega na podlagi cene in lepote… Tako da sem točno vedel, kaj iščem
Veliko sreče.
Ma v resnici noben kolo ni čisto za v smeti. Meni se je izkazalo, da je velikost okvirja ključna, ker sicer nisem zahteven kolesar – asfalt, Golovec, kakšni makadami po dalmaciji (cca 1100 km / leto). Če kaj razpade – bom pač zamenjal. Ampak enostavno – bicikel ti mora sest… Sem sprobal tudi scotte in wheelerje, pa…
Pa takoj kupim, še v trgovini:
– držalo za bidon, s tem da mi je v rogo športu dal enega takega, da mi notri paše 1,5 ali 2 litrska plastenka (ne klasični bidon, ker se usmradi ali pa je premajhen)
– tačka
– prtljažnik, da nanj dam nahrtnik, ko se vozimo s familijo, ali pa nanj dam odvečna oblačila, ko vozim v klanec.
Sam imam treking kolo Author, pa mi že 17 le lepo služi. Ob nakupu je bil po opremi in ceni na vrhu ponudbe te firme. Zato , če kupuješ rabljeno, izbiraj med lepše ohranjenimi in z boljšo opremo. Le s takim boš uživala na kolesu in naredila več km. Najpomembejša je pa seveda ustrezna velikost okvirja.