Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika katero vlečeno testo

katero vlečeno testo

Katero vlečeno testo kupujete? Meni Pečjakovo ni dobro, Hokus tudi ne, trgovske blagovne znamke tudi niso ne vem kaj, sploh pa bi rada, da je tanko in da ni plastično. Katero kupite in kje? Cena?

Šparov budget v rolci je od vseh še najboljši.

______________________

Naredim ga sam!

NE RABIM POTRDILA, DA SEM NEUMEN, IMAM POTRDILO O DRŽAVLJANSTVU!

Hoferjevo mi je najbolj vsec do sedaj 🙂

Meni je pečjakovo ok. Kupujemo še neke polpečene kore, ki pa so precej mastne. Te so všeč mojemu možu. Seveda pa je naboljše in najcenejše doma narejeno.
Ravno danes smo imeli štrudl:)

Pečjakovo je debelo, kot konjska plahta in drago kot žafran. Če ga slučajno prinesem domov, moram za kazen klečati na koruzi.

______________________

Yes!! Vsaj en! Moka, voda sol in olje. Vlečem kot taprava šiptarka. 😀 Bureki so pa top. Hahaha

Yes!! Vsaj en! Moka, voda sol in olje. Vlečem kot taprava šiptarka. 😀 Bureki so pa top. Hahaha[/quote]

Testo mislim, da ne bo pomote. 😀

Yes!! Vsaj en! Moka, voda sol in olje. Vlečem kot taprava šiptarka. 😀 Bureki so pa top. Hahaha[/quote]

Testo mislim, da ne bo pomote. :D[/quote]

kot, da je kdo kaj drugega pomislil:))))

jaz pa kar listnatega ponucam…

v čem je sploh razlika?

Listnato je krhko in se lomi, oz. drobi.

______________________

Listnato je krhko in se lomi, oz. drobi.[/quote]

ma ne vem, vzamem unega od debele berte al kaj je, sta dva skup, ma za moj štrudl in kremšnite je dober.

al vlečenega je treba še valjat? jaz mam valar za druge namene:)))

Valjar je zgolj in samo za testo in ne kao vzgojni rekvizit. [img]http://www.cosgan.de/images/smilie/boese/u075.gif[/img]

______________________

Včasih se mudi, pa je bolj enostavno skupljenim. Sem dobila ene “kore” iz Bosne, so bile genav kot domače, v pol kile je bilo 17 listov! Ampak takih pri nas ne najdem.

Valjar je zgolj in samo za testo in ne kao vzgojni rekvizit. [img]http://www.cosgan.de/images/smilie/boese/u075.gif[/img][/quote]

resno?
Pa saj mi je uni ribnčan takrat reku, da lahko trdoto tko sprobam …sem rahlo zmedena zdaj…

:))

tole mi je najboljše, tanko in poceni okrog 2 € pri najboljšemu sosedu 500 gr. naredim dva zavitka iz te količine:

http://www.pekarna-pecjak.si/sl/node/585

če že ne naredim sama, kupim na ljubljanski pokriti tržnici. Imajo dve vrsti zelo tanko in malce debelejše v listih, ki se prilegajo velikemu pladnju v pečici. Je odlično. no domače je pač drugačno.

Tako kot je napisal-a QBR: sparov budget v rolici. V pol kile je 11 listov.

lp. ela s

Včasih se mudi, pa je bolj enostavno skupljenim. Sem dobila ene “kore” iz Bosne, so bile genav kot domače, v pol kile je bilo 17 listov! Ampak takih pri nas ne najdem.[/quote]

Te kore, ki jih kupujemo mi, sem našla v Mercatorju – celo našem lokalnem. Med ostalim vlečenim testom. Je pa notri res 16 ali 17 listov. Zdajle sem se spomnila, da sem jih zadnjič štela, ko sem delala prekmursko gibanico. Kore so razvaljane na tanko, tako da sem jaz dala 2 lista skupaj.

So pa kar drage, 3 eur za pol kg.

Ponavadi ga delam sama, če rabim kupljenega, ga vzamem v hoferju. Je pečjakov, le da je pol evra cenejši kot drugje. Tisti s tržnice je super, samo je predaleč do Ljubljane. Super je lidlovo na hrvaškem, čisto drugačno kot pri nas.

Raje imam tistega v rolci. Zanima me, če se v Ljubljani v centralni tržnici še dobi doma narejeno testo? Kore.

Vlečeno testo je naprodaj v dveh debelinah; tanjšega uporabljamo predvsem za pripravo zavitkov in baklav, debelejšega pa za štruklje in bureke oziroma za kuhane jedi. Odlično vlečeno testo je na liste ali na tehtnico na voljo v pokriti ljubljanski tržnici.
http://www.gurman.eu

New Report

Close