Katero vzmetnico kupiti
Zamenjati moram vzmetnico, pa sem v dilemi, kako se odločiti. Na tržišču je toliko ponudbe. Vsak prodajalec svoje blago hvali. Res ne vem komu zaupati. Po prebranem na intenetu se nekako nagibam k žepkastim vzmetnicam. Penaste me ne navdušijo, kot je Dormeo in podobno. Še največ izbire ima Slovenska postelja. So tudi med dražjimi. Ne vem kakšne so vzmetnice od Hitexa. Od njih imam svilen in ortopedski vzglavnik in se dobro obneseta. Za vzmetnice pa res ne vem. Rada pa bi kvalitetno vzmetnico, saj se zavedam kako pomemben je dober in kvalieten spanec za naše počutje. Trenutno spim na Meblovi vzmetnici, vendar se mi po ogledanem zdi, da ni več to kar je bil včasih. Nakup vzmetnic je že postala prava znanost, toliko je vsega tega in se res težko odločiš.
Jaz imam tole. Meni je super.
https://jysk.si/spalnica/vzmetnice/gold/vzmetnica-90×200-gold-s100-dreamzone
Un jogi na star princip z vzmetmi in zračnim jedrom:-ZAKON!!!
JAz nikoli in nikdar ne bi vzel nič penastega al pa nekaj cenenega!!
Dušan Blažič, predstavnik podjetja Slovenska postelja, je v oddaji Svetovalni servis na RTV dal kar nekaj dobrih napotkov pri izbiri ležišča. Priporočam poslušanje: http://4d.rtvslo.si/arhiv/svetovalni-servis/174417395
Čeprav imamo tudi mi mlado podjetje za prodajo ležišč in bi ga morali tukaj hvaliti, si vseeno želimo izpostaviti resnico glede ležišč. Slovenska postelja je seveda naš konkurent, vendar po naših izkušnjah lahko zatrdim, da imajo kakovosten program in vedo, kaj delajo.
Penasta ležišča iz ene same ploskve daleč ne dosegajo kvalitete strukturiranih penastih ležišč (več plasti različnih pen, kokosa itd.) ali vzmetnic, kar je v prispevku potrdil tudi Dušan Blažič. Vse troje prodajamo tudi pri nas, ker naš dobavitelj pač vse izdela, vsekakor pa ne priporočam vsega, kar je dobavljivo. No, včasih ljudje vztrajajo pri “najcenejši” varianti. Te variante pridejo prav pri opremi kakšnih počitniških hišic, kjer spite mnogo manj kot doma. Ali pa ležišče za goste, ki 99{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} časa le čaka na goste.
Če se odločite za ležišče z vzmetmi (vzmetnico), poglejte, da je nad vzmeti dovolj pene, lateksa ali kakšnega drugega materiala. Prav gotovo ni prav, da na 12 ali 16 cm visokih vzmeteh leži le 2 ali 4 cm plast pene. Seveda to na trgu dobite in tudi spati se da na njih, vendar to ni top kvaliteta.
Potrudite se in poskusite vzmetnico vsaj 15 minut. Šele takrat boste dobili informacije od telesa. Tisto skakanje iz hrbta na bok in na trebuh ne prinese dobrih rezultatov. Smo že imeli primere, ko je stranka tako hitro menjavala ležišča in postelje, da je za mehkejše ležišče trdila, da je trše. Čista zmešnjava na testu!
Če se res ne morete upreti reklami in ležišče kupite, ga vsaj vrnite, če vam ni všeč oziroma vam ne ustreza!
Midva z ženo spiva na Meblu, za katerega sva pred nekaj leti odštela kar lep kup denarja. Kasneje sva ugotovila, da ni tako vrhunski, kot so nama predstavljali. Na vzmeteh imava premalo lateksa in to se z leti začne malo čutiti, čeprav bi rekel, da bo zdržal še vsaj nekaj let in je Meblo svojo “obljubo” o garanciji kar držal, čeprav so na predstavitvi malenkost zavajali, ne pa resnično informirali. Ne zamerim, ker so bili še vseeno boljša izbira od marsikaterega ponudnika.
Danes bi se odločal drugače. V lastnem podjetju sem se pri prodaji ležišč marsikaj naučil in lahko povem, da večina ljudi spi na slabih ležiščih, ker nasedajo reklamam. Smo že imeli stranke, ki so želele menjati “zelo znano televizijsko znamko” že po enem letu, ker jih je bolela hrbtenica in so se jogiji vdrli, predvsem pri težjih osebah.
Tega ne počnite. Pojdite v salone, kjer se spoznajo na zdravo spanje. Omenjena je bila Slovenska postelja. Po ponudbi sodeč bi kar predlagal obisk! Nisem še bil pri njih, ker delam s tujimi podjetji, vendar se bom enkrat odpravil in morda kaj več napisal.
Napisali smo tudi kratek vodič pri izbiri ležišča – 6 hitrih korakov. Tukaj ne morem drugače, kot da nas “zreklamiram”: http://sleepy.si/2017/10/02/6-hitrih-korakov-pri-izbiri-lezisca/
Z veseljem pomagam pri nakupu ležišč. Tudi pri konkurenci. Mi niti vsega ne ponujamo in ljudi napotujemo drugam.
Lp,
Dejan
Midva sva si vzela čas, ko sva bila na počitnicah na obali. Bili smo v Lesnini, Harvey Normanu, Jysku, Vitapur – Hitex, Dormeu, Slovenski postelji. Vse te sva obdelala v deževnem dnevu in si vzela cel dan čas. Moram povedati, da je malo morje ležišč. Presenetljivo velika ponudba ležišč iz različnih materialov. Od vseh sva se odločala med Slovensko Posteljo in Vitapur – Hitex. Pri obeh sva si izbrala po en model ležišča in med njimi odločali. Prepričala nas je očarljiva rjavolasa trgovka v Vitaupr Hitex . Gospodična nama je predstavila dejstva in presenetljivo EDINA ni govorila čez konkurenco. Odbila nas je pa v Slovenski postelji gospa. Vsiljiva, ne pusti do besede, popljuvala Dormeo in Vitapur, vmes pa komaj dihala. Nato kar vzela neki blok in zahtevala podatke, da bova kar kupila. Šok! V ostalih trgovinah trgovci niso imeli nekega znanja, ne odprtosti – iskrenosti. Tako. Pri nama se bo spalo na Vitapur – Hitex ležišču. Pa srečno ostalim.
Ne imeti pojma o možnosti pranja, ne pomeni biti pameten/a!
[/quote]
Ma dej ko si tako pameten – kako ti opereš žepkaste vzmeti v notranjosti znotraj modroca – in to 16 let gor? :D. Samo lupino oprat slečt dol in ni problem, samo to pri 16 letni uporabi še zdaleč ni dovolj; vsebino-jedro pa malo težje spucat vseh tvojih ostankov, ki se v tolikšnem asu naberejo v žepkih vzmeti ( statika) in so zakon za pršice…..
Ali ima kdo Napsie ležišče, me zanima če je res primerno za vsakogar..
https://www.napsie.si/
Imam popolnoma identično težavo. Te spominsko penaste zadeve in razne Dormeo in Hitex pravljice za lahko noč nikakor ne pridejo v poštev.
Torej, res kvalitetna vzmetnica, trša, samo Slovenska postelja in Meblo Jogi? Kateri model točno?
[/quote]
Imamo Lageo , žepkaste vzmeti, zakon:
https://www.lagea.com/lezisca-z-zepkastimi-vzmetmi/orion-antialergik.html
Boljše so samo še Serta. Obe znamki sta pa tudi za hotelske namene – torej vzdržljivejše, kvalitetnejši materiali.
Imam popolnoma identično težavo. Te spominsko penaste zadeve in razne Dormeo in Hitex pravljice za lahko noč nikakor ne pridejo v poštev.
Torej, res kvalitetna vzmetnica, trša, samo Slovenska postelja in Meblo Jogi? Kateri model točno?
[/quote]
Pred leti sem po sili razmer za počitniško prikolico sam šel v PlamaPur po peno, mehko in zelo trdo, narejeno iz odpadne pene. Spodaj je 3cm trde pene (črna, kodrlajsasta), nato 3cm mehke bele pene, preko katere sem našil zračen material namenjen za deke, na to pa še bombažni nadvložek, se skupaj pa odel v debelejši bombažni material in všil zadrgo, da lahko reč operem. Ležišče je tanko, a dovolj toplo tudi za zimske razmere, res pa je, da sem zato moral dvigniti dno postelje na primerno višino. Reč me je stala cca. 100€. Na nobeni drugi vzmetnici nisem spal tako dobro, kot na lastnem izdelku.
Avtor, ali res tako pomembno odločitev prepuščaš mnenju posameznika. To, da vsak berač svojo malho hvali še kako drži. Tudi jaz sem zamenjala vzmetnico. Ampak sem se odločila na osnovi testiranja vzmetnic v revi VIP , ki je strokovna in nepristranska. Toplo, ti priporočam in želim kar najboljšo izbiro.
Milja44, že leta 2014 si na enem forumu napisala, da si se odločila glede na testiranja v reviji VIP. Ali ti delaš reklamo za to revijo na vseh forumih, saj je jasno da je dostop do teh podatkov v reviji plačljiv? Raje bi napisala, katero vzmetnico si kupila in kako si v resnici zadovoljna z njo, ker ta informacija bi nam bolj koristila.