katero življensko zavarovanje je ugodno
Sicer sem komaj danes odkrila ta novi forum, a bolje pozbo kot nikoli, kajne!
Dobrodošli med nami, lepo da ste se nam pridružili :-)!!
Sedaj pa moje vprašanje!
Spodaj sen brala da življensko zavarovanje pri Triglavu ni ugodno. Sicer ima moj fant sklenjeno to zavarovanje in sicer mesšano življensko zavarovanje, mislim da nekje dve leti. Je to zavarovanje ok? Kolikor vem pa se lahko to prekine po 3h letih, ali ste mnenja da to ni pametno?
Kot drugo pa me zanima katero življensko zavarovanje se vam zdi ugodno, katero mi priporočate. ker vem da bi bila reklama se mi lahko oglasite na mail [email protected]
Saj bi vas tudi sama kontakitala na mail, pa ne najdem vašega e-naslova.
Prosim za odgovore na vse zastavljeno!
Najlepša hvala!
Pozdravljena zasanjana!
Hvala za dobrodošlico.
Vse življenjske police do treh let nimajo odkupne vrednosti. Šele potem police dobivajo varčevalni del. Po nekje od 1/3 do 1/2 dobe je odkupna vrednost nekje takšna, kolikor smo vplačali, potem raste. Bom pa podal moje mnenje o življenjskem zavarovanju.
Življenjsko polico sem mnenja, da potrebuje vsakdo:
1. Vaša družina bo obvarovana pred finančnim zlomom, v primeru najhujšega, vaše smrti!
Če je kdorkoli finančno odvisen od vas, je skoraj gotovo, da potrebujete življenjsko zavarovanje oziroma sploh si ne morete privoščiti, da ste brez njega. Življenjsko zavarovanje vam pomaga doseči, da so ljudje, ki jih imate najraje, finančno preskrbljeni, četudi vas ni tam, da bi skrbeli zanje.
2. Varčevanje za pokojnino.
Življenjsko zavarovanje je najvarnejše in v razvitem svetu najpoostejše varčevanje za dodatno pokojnino. Vsi že vemo, da bo pokojnina takšna kakršno si bomo privarčevali. O svoji pokojnini odločamo sami, ker se z državno pokojnino ne bo dalo dostojno živeti. Zato obstajajo trije pokojninski stebri, to je tretji. Po statistikah bo v Sloveniji že čez nekaj let toliko upokojencev, koliko delovne populacije, zaradi tega se pravice stalno krčijo. S sklenitvijo te oblike življenjskega zavarovanja se upravičencu ob koncu zavarovalne dobe izplačuje dogovorjena renta ali zavarovalna vsota z zakonsko določenimi dobički (2,75 %).
Moje prepričanje je, da je primerna doba med 20 in 30 let in premina ni potrebno da je visoka (nekje do 50 EUR, odvisno od OD). Ostalo raje varčujemo v bolj rizičnih naložbah.
Ponudbe zavarovalnic se razlikujejo predvsem pri zavarovalnem delu police (kaj krijejo). Pri varčevalnem vidiku police so razlike minimalne. Po zakonu je predpisan donos 2.75%, dodaten (predviden) donos, ki ga pripisujejo zavarovalnice se pa giblje med 3 % in 5 % letno. Ne smemo pa gledat donos na kompletno premijo, ker riziki, ki jih dodatno plačujemo so samo strošek in ne gredo v varčevalni del. Pomembno je tudi, da imamo vključeno indeksacijo, ker drugače naložba dejansko izgublja realno vrednost.
To kar sem napisal je osnovni nemen življenjskega zavarovanja.
Lep dan!