Kava z aromo lešnikov
Zdajle sem pri obvezni jutranji kavi. Barcaffe, kot po navadi.
V Drogi so imeli pred časom eno dobro kavo, mislim, da se ji je reklo Aroma. Imela je okus po lešnikih. Potem pa, kot se meni rado zgodi pri stvareh, ki jih imam rada, je izginila iz prodaje. Menda je ne delajo več.
Veste za kakšen približek kave, ki bi imel to, meni ljubo, aromo?
Pa smo jo dočakali – izjavo namreč. Espresso je prava, ja saj so itak turki v prejšnjem stoletju espresso pil, sam malo težko so jo naredil ker niso imeli avtomata. Ne hvalite svoje, ampak povejte kaj vam je všeč. Vsakemu je ena, tako da imajo vse znamke kav svoje odjemalce. Ti si pa res kakav naredi, da ti mal posladka življenje, po espressu.
ravno zadnjic sem kupila kolegici ki je strasna ljubiteljica kave, par razlicnih okusov v trgovinici v centru lj. ne bi znala tocno rect kje je, ampak ce gres cez tromostovje od robbovega vodnajaka desno in hodis po ulci dokler ne prides do cajnice in palace caja, potem gres se malo naprej in na levi jo bos zagledala. lahko pijes tam ali kupis za domov. majo pa vsseeee. en mali paklck je bil 2 al 3 evre, ne vem a je to drago al ne, ker sama ne pijem. ce sem lokacijo narobe povedala naj me pa kdo popravi
Lokacija je prava, ja, tam je kafetarnica z različnimi kavami, ampak je kar drago. Za darilo za kofetarce in kofetarje pa prima!
Jaz kuham espresso in ko stresem paketek v dozo za shranjevanje kave, primešam malček kakava (nesladkanega), za boljšo aromo. Mogoče bi lahko mleti kavi enostavno primešala malo mletih lešnikov?
Še ena taka, ki pogreša Barcaffe Aromo ..
Sicer sem si delala mešanico navadne Barcaffe in Arome, taka mi je bila najboljša (sama Aroma ne).
Zdaj kupujem Barcaffe v zrnju in jo sproti meljem, vsakič pa dodam v mlinček malenkost prave črne čokolade.
Sladkor je ali pa ga ni, obvezno pa mora biti kava brez mleka ali smetane.