kavbojke za široke boke
Tudi jaz imam popolnoma enake probleme! Sem visoka cca 170 cm in nosim konfekcijo 38 ali 40. Največja muka je to,d a imam klasično žensko postavo – tako skoraj idelaizirano, pa so mi kot predhodnicam vse kavbojke in vsa cheap garderoba preširoka v pasu! Kaj moremo, vse cenene cunje pač temeljijo na slabih krojih, pa tudi kroji le-teh se prilagajajo tipični ameriško-zahodnoevropski populaciji nižjih slojev, ki imajo zaradi nepravilne in nezdrave prehrane precej slabo oblikovane posoave (jabolko, ploh, knedl, trikotnik pri ženskah). Jaz ne morem drugač kot da grem po kavboljke v maxi in zanje plačam kakšnih 150e – tiste mi stojijo kot ulite. Pa bi bila vesela, če mi za prostočasne hlače ne bi bilo potrebno odšteti toliko preveč denarja, grem zato takrat kupovat, ko imajo razprodajo za 50%. No pa itak jih nosim tam nekje 8-10 let tko da jih kr amortiziram….
Oblika postave, širina ramen in kopičenje maščob na določenem delu je genetsko določeno in ni odvisno od prehrane, športa in kilogramov. Hruška bo vedno hruška (lahko je tudi zelo suha, ali pa močnejša), prav tako jabolko, ki je tudi lahko čisto suho; le da se pri normalni teži ne opazi tako, ker trebuh še ne izstopa in je postava bolj enakomerna. Vsaka pa ima svoje prednosti (npr. ozek pas pri hruški in lepe noge pri jabolku) in slabosti, zato se ne hvali in ne žali drugih postav kot slabih, če ti ne dobiš hlač zase.
Kavbojke za široke boke: priporočam ravne modele, ne zvončka, ker ta ustvari efekt grde peščene ure – ne cele postave, ampak od bokov navzdol. Torej boki, stisnjeno pri kolenih, potem spet široko. Eventuelno kavbojke na zvonec za široke boke pridejo v poštev za relativno visoke postave oz. vsaj nošene s platform sandali oz. čevlji in ljubko tuniko, kaftanom, srajčko, skratka nečim v rahlem hipi slogu (rahlem!). Na navadne bombažne majice je to grozno in kriči soccer mum.
Zelo visokim postavam s širokimi boki pa zelo pristojijo tdui ravne široke kavbojke, t.i. wide leg, ki se lahko tuid zelo damsko kombinirajo.
Za moške, ki imajo močna stegna, pa je tudi po mojih izkušnjah najprimernejši C&M, morda celo ne njihov jeans, ampak t.i. chinos, torej platnene ravne hlače, ki jih imajo običajno na zalogi, tudi v večjih številkah.
LP,
Lenka
Curvy Girls Vaš link Kavbojke za močnejše velike števike. Jeans hlače za široke močnješe boke.