Najdi forum

kaviar

Mene pa zanima kako jeste kaviar?
Kako, s čim, kot namaz ali kar tako …

Lep pozdrav
saša

Imam isti problem. Mož je (mislim da iz Duty free shopa) prinesel 2 sicer majhni embalaži kaviarja, vendar nimam pojma kako oz. na kakšen način se to pripravi in je. Če ga daš kar tako v usta, mi nima pretirano dobrega okusa.
Prosim pomagajte tudi meni.

kaviar serviraš v majhni stekleni posodici, katero postaviš na zdrobljen led, ki je v malo večji stekleni posodici…. vse skupaj postaviš na večjo ploščo, lahko je steklena, okrog pa dekorativno položiš koščke masla……v posebni košarici serviraš popečen toast in ga pokriješ s servieto iz blaga, da zadrži toploto……vsakemu v pogrinjek postaviš desertni krožnik in nož……z nožem potem namažeš maslo na toast in na to še malce kaviarja…….vse skupaj je najboljše jesti samo s sprednjimi zobmi, tako, da si pomagaš z jezikom med zobe pritiskaš ribja jajčeca, ki tako popokajo in se razlivajo po ustni votlini….tako jaz to delam…….

Hvala Jože.
Res zelo lepo ste napisali.

Je to prav, da kaviar pogrizeš, da “škripa” ali ga kar pogoltneš?
Je vseeno kakšno maslo?

vseeno kakšno maslo……jajčeca moraš stisniti z zobmi, ali z jezikom ob zobe, da se razlije po ustni votlini….to je tisti pravi okus….poleg se lepo pije šampanjec ohlajen na okoli 9 st. C……v duty free shopih ponavadi ne prodajajo pravega kaviarja, ampak jajčeca morskega zajca, ali jajčeca lososa, ali postrvi….pravi kaviar je dosti, dosti dražji….če imaš kakšne veze iz Rusije……..

New Report

Close