Kavni aparat
Dražji modeli: primerna temperatura vode, da se doseže točno tista ekstrakcija arome iz kave, ki je potrebna – da se ne obori tudi preveč kisline,ki ostanejo po/pri praženju kave, kapaciteta-zmožnost “skuhat” določeno količino kavic na določen čas, veliko avtomatiziranih procesov 8 pritisk na gumb, avtomatski penilec mleka, pa npr. vgrajena posoda z mlekom , ki brez vidnih cevk naredi peno direkt v šalco, ko jo iztakneš iz aparata s preostaim mlekom, pa jo lahko daš v hladilnik,: mlinček za kavna zrna ima keramična rezila ( hladni način mletja- -kot med kamni, ne segreva kavnih zrn kot npr. jekleni noži mlinčka med mletjem in s tem prepreči spremembo arome kave še pred pod tlakom iztečene vode nanjo), bolj vzdržljve kartuše/filtre za vodo, večji pritisk v barih ( kar mora bit pri teh mašinah ), kovinska palica za gretje mleka, ne plastična, boljši/vzržljivejši bakreni grelec vode namesto aluminijskega, 3sistemski ventil= za pritisk, ki ga mora ustvarit – ponavadi je nad 19 barov šele dobra mašinca, vibracijska črpalka, elektroniko=avtomatika ( višje določeno število ponovitev/ciklov, predno kaj crkne), posledično pa tudi manjši stroški vzdrževanja ( menjava kartuš za mehčanje vode, ipd)
KATEREGA MI PRIPOROČAŠ? Kaj bi ti kupil?
Dražji modeli: primerna temperatura vode, da se doseže točno tista ekstrakcija arome iz kave, ki je potrebna – da se ne obori tudi preveč kisline,ki ostanejo po/pri praženju kave, kapaciteta-zmožnost “skuhat” določeno količino kavic na določen čas, veliko avtomatiziranih procesov 8 pritisk na gumb, avtomatski penilec mleka, pa npr. vgrajena posoda z mlekom , ki brez vidnih cevk naredi peno direkt v šalco, ko jo iztakneš iz aparata s preostaim mlekom, pa jo lahko daš v hladilnik,: mlinček za kavna zrna ima keramična rezila ( hladni način mletja- -kot med kamni, ne segreva kavnih zrn kot npr. jekleni noži mlinčka med mletjem in s tem prepreči spremembo arome kave še pred pod tlakom iztečene vode nanjo), bolj vzdržljve kartuše/filtre za vodo, večji pritisk v barih ( kar mora bit pri teh mašinah ), kovinska palica za gretje mleka, ne plastična, boljši/vzržljivejši bakreni grelec vode namesto aluminijskega, 3sistemski ventil= za pritisk, ki ga mora ustvarit – ponavadi je nad 19 barov šele dobra mašinca, vibracijska črpalka, elektroniko=avtomatika ( višje določeno število ponovitev/ciklov, predno kaj crkne), posledično pa tudi manjši stroški vzdrževanja ( menjava kartuš za mehčanje vode, ipd)
[/quote]
Dražji modeli: primerna temperatura vode, da se doseže točno tista ekstrakcija arome iz kave, ki je potrebna – da se ne obori tudi preveč kisline,ki ostanejo po/pri praženju kave, kapaciteta-zmožnost “skuhat” določeno količino kavic na določen čas, veliko avtomatiziranih procesov 8 pritisk na gumb, avtomatski penilec mleka, pa npr. vgrajena posoda z mlekom , ki brez vidnih cevk naredi peno direkt v šalco, ko jo iztakneš iz aparata s preostaim mlekom, pa jo lahko daš v hladilnik,: mlinček za kavna zrna ima keramična rezila ( hladni način mletja- -kot med kamni, ne segreva kavnih zrn kot npr. jekleni noži mlinčka med mletjem in s tem prepreči spremembo arome kave še pred pod tlakom iztečene vode nanjo), bolj vzdržljve kartuše/filtre za vodo, večji pritisk v barih ( kar mora bit pri teh mašinah ), kovinska palica za gretje mleka, ne plastična, boljši/vzržljivejši bakreni grelec vode namesto aluminijskega, 3sistemski ventil= za pritisk, ki ga mora ustvarit – ponavadi je nad 19 barov šele dobra mašinca, vibracijska črpalka, elektroniko=avtomatika ( višje določeno število ponovitev/ciklov, predno kaj crkne), posledično pa tudi manjši stroški vzdrževanja ( menjava kartuš za mehčanje vode, ipd)
[/quote]
Sam imam Philopsa, ki ga je za njih naredial saeco firma. Meni je bilo važno samo, koliko w porabe nuca. 1850w, to pomeni, da je najmočnejši grelec, s tem je povezana kbaliteta okusa. Ima keramični mlinček, vsebnik za vodo, avtomatika pospravi izmet, avto penilec mleka, 12 tipov kav kuha, lasko po svoje nastaviš, v akciji 360€. Zadnji kos. Rang 700 do 900€ sedanjih mašin. Odličen aparat.
[/quote]
Če bi ti kupovala sedajle, bi zagotovo kupila kaj takega:
https://www.mimovrste.com/avtomatski-espresso-kavni-aparati/saeco-kavni-aparat-picobaristo-sm5473-10
https://www.mimovrste.com/avtomatski-espresso-kavni-aparati/philips-espresso-kavni-aparat-ep5330-10
Ga. komentatorka. Ne bomo se kregal. Nima se smisla že na vse zgodaj razburjat. Jaz sem pa za tole.
to je v bistvu kupljen program. podobno zadevo sem mislim da videl pod nekim xxx brandom (severin, ecg, ok, oz neki v tem stilu)
če kupiš kolikor toliko okej brand (saeco, gaggia, ariete, delonghi, krups) so tud taki na ročko čist okej. Beka glih ne bi kupoval ker je to verjento edina espresso zadeva v izboru, kakak gaggia se dobi za dobrega stotaka, malce višje tam 150+ se dobijo malce boljši delongijevi
Avtorica nad mano pravi o uporabnosti, priročnosti itd..ja to je treba malo pregledati. tisti z mlinčkom so dimenzijsko znanto večji, majo pa tud kake čistilne funkcije ki jih ročka nima. Po drugi strani dobiš ročke takih smešnih dimenzij da ji najdeš prostor kjerkoli
Seveda je tu še finančna plat. Ročke so tam do max 300 €, automataski espresso se nekje tu šele začenjajo
So pa recimo na tržišču tudi brandi kot je LELIT, kjer recimo ročka stane brez težav 600 €.
Si je potrebno vzeti čas, pa pregledati kaj se išče, želje, zahteve, pričakovanja, denar, potem pa se zihr kaj za vsakega dobi
https://www.google.si/search?q=philips+saeco+big+bang&prmd=ivmn&sxsrf=ALeKk03oSKNAj3dZnyIzXLDmRzBbzsJAFg:1604759406900&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwjwrJfT0vDsAhXB_KQKHRPbDBEQ_AUoAXoECBwQAQ&biw=360&bih=520#imgrc=Vhzoe_yWNed2FM&imgdii=gkhuxicjoNlqdM
Vsec mi je, ker je res enostaven za ciscenje. Hotela sem kavni aparat brez tiste posode poleg- kjer se peni mleko, ker se mi zdi, da se vse popaca. Dovolj mi je rocni penilnik mleka.
https://www.google.si/search?q=philips+saeco+big+bang&prmd=ivmn&sxsrf=ALeKk03oSKNAj3dZnyIzXLDmRzBbzsJAFg:1604759406900&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwjwrJfT0vDsAhXB_KQKHRPbDBEQ_AUoAXoECBwQAQ&biw=360&bih=520#imgrc=Vhzoe_yWNed2FM&imgdii=gkhuxicjoNlqdM
Vsec mi je, ker je res enostaven za ciscenje. Hotela sem kavni aparat brez tiste posode poleg- kjer se peni mleko, ker se mi zdi, da se vse popaca. Dovolj mi je rocni penilnik mleka.
[/quote]
Pardon. Tega imam:
https://www.philips.si/c-p/HD8911_09/incanto-popolnoma-samodejni-espresso-kavni-aparat
je ta recimo. https://www.mimovrste.com/rocni-espresso-kavni-aparati/de-longhi-kavni-aparat-ec251-b ok, da si naredim loka kavo z mlekom, ki ga spenim?
hvala
Mi imamo Philips 5400 latte GO. Nas aparat za kavo je star 4 meseca. Do zdej smo naredili 410 kav. Kava je vrhunska. Ampak zdej mamo tezavo, dva dni, in ne znam kako jo resit. Filter smo zamenjala, tabletko dali, ocistili…. vse naredili.
Problem je da aparat slabo spusca kavo, ali samo par kapljica kave. Normalno jo zemlje, cel ciklus naredi. Ko izklopim aparat bi se samodejno moral očistiti, ampak tudi takrat samo par kapljica pride vn. V cem je tezava?
Lepo prosim za pomoc.