Kavomat in kava v kapsulah
Sicer imam aparat za kavo v kapsulah in smo se navlekli na njo kot mamilasi, a ko crkne aparat, bom kupila tistega za espreso, v katerega das pravo kavo v zrnju in jo sproti melje, pa da se da nastimat kolicina kave in da dela tudi kafucino.
Oglej se raje za kaksnim takim aparatom, je neprimerljivo boljsi.
Uporaba nekje 7 let Nespresso, ko je ven prišel ( na kaspule Nespresso, pašejo tudi druge različnih proizivajalcev) pa mi je prepotratno, že naveličano – preveč teh odpadkov -plastike, aluminija od kapsul, ipd. Dobre so mi pa somo 2 vrsti njihovih kapul ( Roma in Voluto), pa kakna tematsk občasno. Pri nas tudi predrage, dražje na kos ali na zavoj 10ih od nakupa v Italiji in Avstriji ( smo pač manjši trg)..Vmes kupljeno tudi kapsule za ponovno uporabo ( kovinske, silikonske za Nepsresso mašino, pa polnjena noter svoja mešanica kav, po okusus – pa je preveč packarije za eno tisto “kavico” potem.
Zdaj ogledan in zacajhnan aparat, ki sproti melje kavo iz zrnja, ker je taka kava najboljša, pa posodico z mlekom lahko direkt v hladilnik nazaj pospraviš, keramični mlinček za kavo, čimamanj packarije za čiščenje, tak res profi mini kot gostinski dober kavni aparat ; tale je meni zakon:
https://www.philips.si/c-e/ho/kava/lattego-kavni-aparat.html
Sicer imam aparat za kavo v kapsulah in smo se navlekli na njo kot mamilasi, a ko crkne aparat, bom kupila tistega za espreso, v katerega das pravo kavo v zrnju in jo sproti melje, pa da se da nastimat kolicina kave in da dela tudi kafucino.
Oglej se raje za kaksnim takim aparatom, je neprimerljivo boljsi.
[/quote]
Vse to se da s kovinskimi kapsulami za ponovno uporabo, kjer lahko noter naložiš kavo po svoji izbiri. Dobiš jih npr na Amazonu ali pa Aliexpress.
Vse to se da s kovinskimi kapsulami za ponovno uporabo, kjer lahko noter naložiš kavo po svoji izbiri. Dobiš jih npr na Amazonu ali pa Aliexpress.
[/quote]
Zamudno, preveč packarije za tisti “mali pljunk” ali pa preveč oprano podaljšano kufe v tako mali kapsuli. Se ščasoma ( po nekje treh letih) tudi tega naveličaš.
Mi imamo tako navadno mašino, ko noter nasuješ zrna in sproti zmelje, kot je nekdo zgoraj napisal. Vsi obiski do zdaj so jo pohvalili, ker je res dišeča in aromatična. Imaš možnost kratke in podaljšane, pa sam si lahko nastaviš za vsako vrsto, koliko vode naj porabi. Če pa si kdo zaželi kapučino, imamo posebej napravico za peno, da jo lahko potem vržeš v pomivalca.
Imamo Dolce Gusto, velika izbira raznih kapsul, večinoma zelo dobra kava, sedaj ima tudi barcaffee kapsule za dolce gusto, pa hofer, lidl, če hočeš cenejše. Mi smo zadovoljni, ni nobenega packanja, vstaviš kapsulo in tik tak je kava pripravljena. Odvržeš kapsulo in je, nobenega packanja, zoca, ostankov kave…