Kazen iz Avstrije
Pozdravljeni, če ne boste dvignili pošte v določenem roku, Vam jo bodo vrgli v nabiralnik in s tem se bo štelo, da vam je bila pošiljka vročena. Domneva je lahko tudi napačna. Kazni iz tujine le redko pošiljajo. Lep pozdrav.

Avstrijci so zelo čudni glede tega. Je pa res, da ti nič ne morejo, če to ni preko slovenskih organov. Nastane pa problem, če boš šel v Avstrijo in te tam dobijo.

Pozdravljeni,
zanima me, kako ukrepati, če dobiš pismo iz Avstrije v katerem je obrazec, kjer je zapisan lastnik avtomobila in te sprašujejo kdo je v nekem času vozil ta avtomobil. Najbrž gre za prehitro vožnjo na avtocesti, kar pa ni napisano, niti za koliko je bila hitrost prekoračena. Celotno pismo je v nemščini. Kaj torej storiti?
Hvala
Pozdravljeni, sam bi jim (v slo. ali ang.) odgovoril, da ne razumem nemško in naj pošljejo zadevo v slovenščini. Drugače je postopek tak, da avstrijski organi posredujejo prekršek našim organom in ti naprej vam v slo. In če ne plačate vas naši organi terjajo. Moram reči, da še nisem slišal za tak primer. Lp

tudi jaz sem danes dobil na dom pismo direktno iz austrije, nič preko slovenske policije. celotno pismo je v nemščini, nikjer tudi ne piše kdaj je rok plačila je pa priložena položnica v nemščini. kaj se torej zgodi, če kazni ne plačam, bi lahko imel probleme v austriji? prekršek sem sicer storil že pred skoraj natanko 5 meseci, gre pa za 28km/h prekoračitev čez omejitev 70, kazen pa znaša 90€. lp
Pozdravljeni, se opravičujem za pozen odgovor, sem bil odsoten 14 dni. Na Vaše vpr. odgovarjam enako, kot na prejšnja vpr. Torej smatram, da Vam v Slo. ne morejo nič, dokler niso vključeni naši organi. Lahko pa vas v Avstriji, če vas ustavijo direktno oglobijo kot tujca. To pomeni, da vam zasežejo dokumente ali priprejo vas do poplačila kazni. Do sedaj poznam le dva taka primera, ki sta morala naknadno plačati globo za nazaj ob kontroli prometa. Je pa res, da sta oba nemudoma plačala in sta lahko nadaljevala pot. Lp

tud sam sem dobil kazen, izven naselja 24 preveč, prekršek sem napravil 6mesecev nazaj. Pošto sem dobil kar v nabiralnik in celota je napisana v nemškem jeziku, kazen 65€ + 5 za stroške… kakšen imajo zastaralni rok na prometne prekrške avstrijci? pritožil bi se na dokument napisan v njihovem jeziku, ki ga sam ne razumem, še prej pa bi počakal, češ da nisem ničesar prejel… (te pošte ki sem jo dobil danes), pričakoval bi naslednjo pošto v približno 3 tednih.
se mi kaj takega sploh izplača poizkusiti? ali bom v vsakem premeru mogel plačati pač samo delo si bom napravil
Pozdravljeni, kolikor mi je znano obstaja možnost za izvršbo na podlagi tujega plačilnega naloga. Sklenjen imamo sporazum o sodelovanju pri izmenjavi podatkov itd. Menim, da je bolje plačati stvar zaključiti. Lp