Najdi forum

kolko je kazen, če podnevi pozabiš vklopit luči, torej da se voziš brez prižganih luči?

jbm, če pozabiš…itak idiotsko, da podnevi treba met luči, jao, jao

Pozdravljeni, višina kazni za vožnjo brez luči je 120€ oz. polovica, če globo poravnate v 16 dneh. Ne strinjam se, da je predpis “idiotski”. Z vključenimi svetili se vozilo opazi mnogo hitreje, kot brez osvetlitve. Gre predvsem za varnost vseh udeležencev v prometu! Lp

****************************************** Luka V. Rupnik, vodja šole vožnje AMTK Litostrojska cesta 40a, Ljubljana 040/310-140, 01/518 13 56 http://www.prvaavtosola.si, info@as-amtk.si

Prižgane luči podnevi čez poletje ko je zelo zelo svetlo sonce itn – je najbolj debilni zakon na svetu. Kot je tudi najbolj skorumpirana dežela, ki ima takšen blesav predpis. Nikjer v Evropi tega ni niti v tehnološko najbolj razviti deželi kjer je bil avto v bistvu izumljen! Le v tej vukojebini imamo take bebaste predpise. To pa le zato, ker je tudi naša raja daleč najbolj bebasta!! Pika.

Pozdravljeni, no ja vsak ima svoje mnenje. Še vedno sem mnenja, da je vidljivost mnogo boljša s prižganimi lučmi. Zavedajte se, da niste sami v prometu… Lp

****************************************** Luka V. Rupnik, vodja šole vožnje AMTK Litostrojska cesta 40a, Ljubljana 040/310-140, 01/518 13 56 http://www.prvaavtosola.si, info@as-amtk.si

ne, ob dnevni svetlobi se prižgan e luči sploh ne vidijo, kvečjemu se vidijo izredno slabo in valjda prej opaziš avto kot tiste luči, ki komajda izdajo sdžvetlost, če je itak svetlo podnevi.

1.
kaj pa glede kazni, če ti žarnica pregori, in ravno takrat ko je vidljivost slaba, npr. zvečer ali zgodaj zjutraj, ko je še tema? in mnogi avtomobili imajo tako napravljeno, da sam sploh ne moreš zamenjati žarnice, pač pa moraš k serviserju, ker pri dosti avtih je treba pol stvari odstranit, da sploh prideš do žarnice. in če nimaš luči, žarnice, dobiš kazen. kaj za vraga pa delajo tak komplicirano te avte, kjer se menjajo žarnice, da jih sam ne moreš zamenjati,a kazen pa potem dobiš, halo?
ali pa če policist sam uvidi, da človek sam ne ve oz. sploh ne more sam zamenjati žarnice, pač pa izključno serviser, ali potem ima toliko razumevanja, da ne da kazni?

če ne, pa prosim povejte kako naj človek zamenja žarnico, ki je sam ne more, avto pa nujno potrebuje-npr. da mora v službo, javnega prevoza pa nima.

kako torej?
spet en tak zakon, ko je debilno absurden in nelogičen, predvsem pa neizvedljiv.

2.
pa kdo sploh sestavlja te zakone? preden uvelčjavijo take neumen zakone, se naj vprašajo, če je logičen in sploh izvedljiv! če si kdo izmisli takšne nesmiselne zakone, je za hrastovec na zaprti oddelek.

hvala, lp

Zdravo, danes sem na glavni avtobusni postaji v Lj. skocil v mcdonalds, avto sem pustil ob strani ceste za dvema taksi avtomobiloma. Vse skupaj je trajalo 2 min, da sm prisel ven. Nakar do mene pristopi možakar z odsevnim jopičom na katerem piše Ljubljanska avtobusna postaja, in mi reče da lahko v naslednih tednih pričakujem na dom položnico za nepravilno parkiranje. Mcdonalds nima parkirnih prostorov, avto sem parkiral ob skrajnem desnem robu ulice prižgal vse 4 utripalke, menda pa mi je še povedal gospod ŠERIF da je dobrih 100 m nazaj na križišču ki je zelo nepregleden, ko zapelješ na avtobusno postajo znak prepovedano ustavljanje.

Zanima me če ima gospod za kaj takšnega pooblastila, tudi če je avto uspel fotografirati, fotografija verodostojna?

Sploh pa nisem prijel nobenega obvestila takšnega ali drugačnega.

Je še komu situacija smešna ? 😀

Hvala za pomoč! LP.

New Report

Close