Kazenske točke

Zanima me naslednje. Danes zjutraj so me ustavili policaji napihal sem 0,57miligrama in dobil 16 kazenskih plus denarna kazen.
Od lanskega leta imam 2 točki ker sem ruknil nekoga v zadnji del avto. Drugače mi je policaj odvzel vozniško za 24 nato lahko
pridem ponj. Popolnoma sem obupu nad vsem ko vem da sem v zelo veliki godlji, kaj naj naredim da mi ostane izpit..
Pozdravljeni, ko boste dobili obvestilo o prenehanju veljavnosvsti vozniškega dovoljenja (v.d.) opravite kontrolni zdravniški pregled in na sodišče oddajte predlog za odlog prenehanja veljvanosti v.d. Če bo sodišče sledilo predlogu Vam bodo naložili od 6mes do 24mes t.i. pogojno dobo v kateri ne smete storiti hujšega prometnega prekrška (za več kot 700€). Za kaj drugega ne vidim možnosti. Lp

Spoštovani,
imate dve možnosti: Ali vložite zoper plačilni nalog Zahtevo za sodno varstvo ali bo o vaši zahtevi odločalo sodišče ali pa počakate, da boste s strani sodišča prejeli Sklep o prenehanju veljavnosti VD. Po prejemu sklepa počakate 8 dni, da postane ta pravnomočen, nato pa predlagate odložitev izvršitve prenehanja veljavnosti VD. Predlogu morate priložiti Zdravniško spričevalo o orpavljenem kontrolnem zdravstvenem pregledu, sicer bo sodišče vaš predlog zavrglo.
Lep pozdrav,
Suzana G.