Kazenski pregon zoper Rožmana ustavljen
Povojni poboji imajo tesno zvezo z vojno, in so tudi posledica vojne in tega, da so bili domobranci na Hitlerjevi strani.
Saj zato so jih angleži tudi vrnili domov pred puške, če bi jih smatrali za njihove zaveznike bi bilo zagotovo drugače.[/quote]
Se kar strinjam s teboj, da so poboji posledica končane vojne. Samo zakaj si bil pa enkrat sojen kot simpatizer nacijev, drugič vohun angležev, tretjič pa, ker si bil stalinist?
PRABABI je danes popoldne in zvečer v “službi”?[/quote]
Hrc,
ti si budalo, brez para!
Mene včaraj ni bilo, ne dopoldan, ne popoldan, ne zvečer.
Jaz sem včeraj veselo praznovala 65. obletnico, ko sem ušla iz hišnega pripora “BELČKOM”, še zelo mlado dekle.
Damačim izdajalcem DOMOBRANCEM, smo takrat rekli, na kratko, BELĆKI!
Domobranci so 20. aprila leta 1944, pa tudi še v januarju leta 1945, prisegli GEstapu HITLERJU.
Že takoj so se začeli klanjati okupatorju Italijanu in Nemcu, ko so okupirali Slovenijo aprila leta 1941.
Da je bilo to res tako, pa v vašo brihtno glavco ne gre!
Med tem, ko so bili BELČKI pri SVETI MAŠI, kjer jih je gospod škof Gregorij Rožman pripravljal na prisego, sem jaz pobegnila in si rešila življenje. Hvaležna sem ljudem, ko so me skrivali in hranili. Bila sem jim zadovoljna in delala samo za preživetje.
Vi, zagovorniki DOMOBRANCEV, pa kakor vidim ste se včeraj, trudili na vse pretege in jih zagovarjali. Vsega nisem brala, ker ni vredno mojega časa.
Pa še to:
V današnjem Dnevniku, 21. aprila 2009, na strani 22, pod: Vaša pošta, lahko preberete članek, oziroma vprašanje, ki je namenjeno:
“Vprašanje za gospoda nadškofa Urana”.
Link, si poiščite sami, nimam sedaj časa! Sicer je pa veliko stručkotov tukaj.
Hrc!
Mogoče ga boš ti, saj vidim, da si izurjen v teh poslih zadnji čas!
PRABABI je danes popoldne in zvečer v “službi”?[/quote]
Hrc,
ti si budalo, brez para!
Jaz sem včeraj veselo praznovala 65. obletnico, ko sem ušla iz hišnega pripora “BELČKOM”, še zelo mlado dekle.
Domobranci so 20. aprila leta 1944, pa tudi še v januarju leta 1945, prisegli GEstapu HITLERJU.
Že takoj so se začeli klanjati okupatorju Italijanu in Nemcu, ko so okupirali Slovenijo aprila leta 1941.
Med tem, ko so bili BELČKI pri SVETI MAŠI, kjer jih je gospod škof Gregorij Rožman pripravljal na prisego, sem jaz pobegnila in si rešila življenje. Hvaležna sem ljudem, ko so me skrivali in hranili. Bila sem jim zadovoljna in delala samo za preživetje.
Vi, zagovorniki DOMOBRANCEV, pa kakor vidim ste se včeraj, trudili na vse pretege in jih zagovarjali. Vsega nisem brala, ker ni vredno mojega časa.
Pa še to:
V današnjem Dnevniku, 21. aprila 2009, na strani 22, pod: Vaša pošta, lahko preberete članek, oziroma vprašanje, ki je namenjeno:
Hrc!
Mogoče ga boš ti, saj vidim, da si izurjen v teh poslih zadnji čas![/quote]
Spoštovana prababi, zopet mešate datume in udeležence.
Hrc,
ti si budalo, brez para!
Pa še to:
Hrc!
Mogoče ga boš ti, saj vidim, da si izurjen v teh poslih zadnji čas![/quote]
Spoštovana prababi, zopet mešate datume in udeležence.[/quote]
Če ti mešaš datume, jaz jih ne!
Hmmm…tudi mene zanima zakaj lahko nekdo reče nekomu budala pa ne bo cenzuriran, drugi pa namigne na senilnost ali sklerozo, pa se ga zradira?
Nekdo je nekoč pisal, da je za ta forum potrebna debela koža……pa je zgleda pozabil….
ma daj prosim še tebe bodi objektivna, koliko časa lahko ostaneš mirna, ko te nekdo nonstop zmirja in žali!!!
malo se spomni nazaj, kaj vse sem bila, pa nikoli nisem nikogar obmetavala z žaljivkami, tako kot tule zadnje čase postaja navada! Ma da ti enkrat poči film!!! A ti je res vseeno, da si nekdo dovoli vse (važn da se ti z njim strinjaš, no vsaj misliš da se), drug bi naj bil pa tiho kot ritka!!!
ma daj, razmisli!!! Ni zastonj brisan!!!
Saj poskušam biti objektivna, zato pa sprašujem…..torej, če te nekdo dovolj razpiči je dovoljeno žaljenje al kako???
p.s.: mimogrede, ne zagovarjam ga, daleč od tega, samo tale dvojna merila mi niso čist všeč….
hahahaha…moram odkrito priznat, da se ne spomnim, da bi se kdaj moj direkten odgovor brisal…mogoče sem se kdaj znašla v kakšnem obrisanem klopčiču ali celi temi….mislim, da je bilo to v obdobju zlomljenega srca neke deklice….