Kazenski pregon zoper Rožmana ustavljen
WW
Ne vem, kaj ste sedaj imeli, ko sem bila odsotna.
sem se vrnila nazaj, sem že napisala, da NON ni moja prvorazredna tema, je vse kaj drugega, pridem, kadar imam čas.
Sem že danes prebrala in tudi pred nekaj časa nazaj, zakaj preje pišem.
Pridem pogledat kadar imam čas.
Tebe, WW, sem si dobro zapomnila, tudi napisala sem ti, da poišči svoj post, kjer si me krepko žalila in to za napisano, ko 100 od stotno drži.
Nobenega žaljenja ni bilo.
Sem potrpežljiva, ampak, vse ima svoje mere.
Ne dalaj se lepa. Če si nisi zapomnila kaj vse so mi pripisovali zadnje čase, da ne omenjam vsega za nazaj, kar sem že fasala od teh “angelčkov”.
Ko delajo res vernim ljudem veliko sramoto.
Kaj vse so zmožni napisati tudi drugim, ko niso prisotni tukaj.
Vse je tukaj zapisano, verjetno pa tudi že kaj zbrisano.
Zapomni si, da samo vračam, po tvoje ne bi smela, a ne?
Ja, veliko sem prestala, tudi utrjena sem. Vsega kar sem prestala, ne privoščim nikomer.
Pobrigaj se in preberi v Dnevniku, Vašo pošto, ko je namenjena Uranu.
SEm že napisala, da sem živela v času vojne v treh farah, tudi v fari pisca vprašanja.
Kar se tiče brisanja, bo še napisala. Sem že napisala, da sem trn v peti mnogim.
WW
Ne vem, kaj ste sedaj imeli, ko sem bila odsotna.
sem se vrnila nazaj, sem že napisala, da NON ni moja prvorazredna tema, je vse kaj drugega, pridem, kadar imam čas.
Sem že danes prebrala in tudi pred nekaj časa nazaj, zakaj preje pišem.
Pridem pogledat kadar imam čas.
Tebe, WW, sem si dobro zapomnila, tudi napisala sem ti, da poišči svoj post, kjer si me krepko žalila in to za napisano, ko 100 od stotno drži.
Nobenega žaljenja ni bilo.
Sem potrpežljiva, ampak, vse ima svoje mere.
Ne dalaj se lepa. Če si nisi zapomnila kaj vse so mi pripisovali zadnje čase, da ne omenjam vsega za nazaj, kar sem že fasala od teh “angelčkov”.
Ko delajo res vernim ljudem veliko sramoto.
Kaj vse so zmožni napisati tudi drugim, ko niso prisotni tukaj.
Vse je tukaj zapisano, verjetno pa tudi že kaj zbrisano.
Zapomni si, da samo vračam, po tvoje ne bi smela, a ne?
Ja, veliko sem prestala, tudi utrjena sem. Vsega kar sem prestala, ne privoščim nikomer.
Pobrigaj se in preberi v Dnevniku, Vašo pošto, ko je namenjena Uranu.
SEm že napisala, da sem živela v času vojne v treh farah, tudi v fari pisca vprašanja.
Kar se tiče brisanja, bo še napisala. Sem že napisala, da sem trn v peti mnogim.[/quote]
Poglej Prababi……saj se piše, pa se briše…pričakovala sem, da bo to pobrisano, kar je tudi prav, nisem pa pričakovala, da bo ostal tale budalo…o ostalem ne bom debatirala s tabo sedaj….ni časa, delo me še čaka…
“Damačim izdajalcem DOMOBRANCEM, smo takrat rekli, na kratko, BELĆKI!
Domobranci so 20. aprila leta 1944, pa tudi še v januarju leta 1945, prisegli GEstapu HITLERJU.
Že takoj so se začeli klanjati okupatorju Italijanu in Nemcu, ko so okupirali Slovenijo aprila leta 1941. “
To je napisala prababi, pa mi ti razloži kako naj razumem napisano.
Domobranci so 20. aprila leta 1944, pa tudi še v januarju leta 1945, prisegli GEstapu HITLERJU.
Že takoj so se začeli klanjati okupatorju Italijanu in Nemcu, ko so okupirali Slovenijo aprila leta 1941. “
To je napisala prababi, pa mi ti razloži kako naj razumem napisano.[/quote]
Francelj ukrade avto. Po tem se gre Francelj preimenovat v Lojza. In zdaj se najdejo neki komunisti, banda pokvarjena, ki širijo laži o tem, da je avto ukradel Lojz.
Zelo enostavno:
Kdor ni naš (torej rdeč) je belogardist, izdajalec, kolaborant itd.
Saj danes ni nič drugače, samo besednjak se je malce spremenil. Tisti moment, ko imaš drugačno mnenje si: desni ekstremist, potomec domobrancev, fašist, črnuhar, klerofašist itd.
Tako to je. Še vedno je ena sama prava linija. Edini napredek je v tem, da danes ne mečejo več ljudi v jame. No, upam vsaj. Tale nova cesta v ljubljani me malce straši…
To je napisala prababi, pa mi ti razloži kako naj razumem napisano.[/quote]
hja, ja tako kot je napisano, preden so se uradno poimenovali domobranci so jim ljudje govorili tabelčki!!!
boss,
ja, ja opozoril!
Nisi ževel v tistem času in ne veš koliko imen so imeli izdajalci slovenskega naroda. Na zadnje so se imenovali “domobranci”.
In takile, ko niste živeli v tistem času, se bi morali krepko poglobiti v zgodovino II. svetovne vojne! Posebno še tisti iz mariborskega območja.
Tasm je bil škof Tomažič, ki je ravnal drugače kot Rožman.
Na kratko, imeli so en kup imen, med vojno so jih menjavali. Ime so si nadeli takoj, ko je bila okupirana Slovenija.
Tudi njihovi zagovorniki tukaj imajo več imen. Nekateri pisuni tukaj, pišejo z raznimi imeni, piše, pa vedno ista oseba, pod drugim imenom.
boss, tudi ti znaš, kje imaš nick “gofla”?
To so za mene pokvarjeni skrivači! Med drugo svetovno vojno je bilo mnogo hinavcev, idajalcev, kako vse so se imenovali pa sem pisala drugje, pa nisem vseh imen naštela, se mi niti ne da.
Mene vedno obtožujete, kot, da je Ninej PRABABI IN OBRATNO.
čAS JE, DA PRIMOŽ NAPIŠE, DA JAZ NISEM NINEJ.
Evo, prav Hrc me je razkuril, da sem mu napisala kar sem mu. Naj se pametnjakovič najprej prepriča s kom pisari. Ne pa se potem pritoževati in žaliti.
Tudi TI boss, si si pred časom velikokrat privoščil besedo “idiot”, kar bejž brat nazaj svoje poste!
Tudi datumov nisem mešala, sam ti ne veš, da so ti izdajalci menjali imena v letih 1941 – 1945, kar večkrat.
Saj se tudi zmotim, ampak, kar se tiče letnic, ko jih navedem jih vem, kar dobro.
Malo prečeriraj, zakaj se je župan, Hribar, zavil v slovensko zastavo in vrgel v Ljubljanico. Bil je že pred časom župan Ljubljane, razočaran je bil , ni sprejel ponujenih pogojev. Poišči vse je napisano!
Daj Prababi, če bi bila ti kdaj v hišnem priporu bi vedela da to pomeni da si doma pri svojih. Tako da če so te tvoji ljubčki, ki jim rečeš belčki ugrabili, povej naravnost pa bo. In nehaj lagat.
O izdajalcih naroda bi lahko že vedela da komunisti niso narod.
Kar se pa Hribarja tiče, pa je vam lemingom kot ste pri srcu samomor. Ti bi še očitala drugim kako da niso skočili v Ljubljanico in sledili tako svetlemu zgledu.
No lepo da si tudi meni namenila del svojega dragocenega časa. Jaz svojih imen nisem skrival čeprav me obtožuješ tega. Ker sem imel nekaj časa velike probleme z oddajo mnenj neglede s katerega računalnika sem se oglasil sem pač poskusil tudi z drugim registriranim imenom pa je bil zelo hitro tudi ta moten. Ko so se pa stvari uredile sem prisoten le z enim imenom, pa če ti je všeč ali ne, je pa drag.
Kar se tiče kolaboracije je pa problem v tem, da ga je omogočila italijanska oblast pa tudi partizanske enote. Če pogledaš Slovenijo na splošno da je delovanje domačih enot znotraj okupatorskih sil omejeno na žandarsko policijske enote le v italijanski coni se razvijejo enote večjega obsega. Kako so se imenovale in razvijale veš. Lahko pa si tudi prebrala razne dokumente, tudi tukaj, ki mečejo senco na NOB in na znano zgodovino. Komunistična oblast je načrtno delala na ustvarjanju domače kolaboracije da je lahko lažje razvila svojo revolucijo. Na roko so ji pa šli ekstremisti na nasprotni strani za katere je dober edino metek. Žal pa je tudi partizanska stran imela take ljudi med seboj za katere velja enaka sodba.
In zaradi česa se sploh mi tukaj kregamo? Gre za priznanje komunistov da so NOB izkoristili za revolucijo. Gre za priznanje komunistov da so z svojim delom neposredno pomagali ustvarjati domačo kolaboracijo. Gre za priznanje in lokacijo povojnih pobojev. Gre za priznanje RKC na slovenskem da je z svojim delom delovala v nasprotju z voljo ljudstva , da je sodelovala z okupatorjem, da je pomagala ustvariti domačo kolaboracijo. Gre za priznanje obeh v vojni sodelujočih se strani. Bomo to dočakali? Po moje ne!
To je moje mnenje in se marsikdo ne bo strinjal z njim in me bo napadel, vendar ne mislim sodelovati v debati.
In zaradi česa se sploh mi tukaj kregamo? Gre za priznanje komunistov da so NOB izkoristili za revolucijo. Gre za priznanje komunistov da so z svojim delom neposredno pomagali ustvarjati domačo kolaboracijo. Gre za priznanje in lokacijo povojnih pobojev. Gre za priznanje RKC na slovenskem da je z svojim delom delovala v nasprotju z voljo ljudstva , da je sodelovala z okupatorjem, da je pomagala ustvariti domačo kolaboracijo. Gre za priznanje obeh v vojni sodelujočih se strani. Bomo to dočakali? Po moje ne!
bos bi se skoraj z vem strinjala in vse od tega je bilo že priznano in obsojeno, ko pa se želi NOB prikazati kot zločinski, je pa druga pesem!!!
pa tisto morda ni ravno na mestu, da so komunisti s svojim delom pomagali ustvarjat domačo kolaboracijo!!! boss sem že nekajkrat povedala na začetku vojne, ko so cerkev in z njo tabeli sodelovali z Italijo je bilo koliko že komunistov, torej mislim da tale tvoja trditev ravno ne drži!!!
vejamam pa da se je cerkev bala komunistov in je bilo potrebno ljudi našuhtati proti njim!!! Vprašanje je, kako bi se stvar razpletla, če se ne bi vmešala in bi tabeli stopili vkup z partizansko vojsko! Koliko moči bi še imeli komunisti????
tadej,
nič ne tuhtam, še manj izmišljujem, vse kar sem pisala, je res.
LAŽEŠ PA TI, PA NE MAL “FEJST”, KER NIČ NE VEŠ KAJ SE JE DOGAJALO VLETIH 1941 – 1945, SI IZMIŠLJUJEŠ IN LAŽEŠ, DA SAM SEBI VERJAMEŠ!
V temle linku, je kar nekaj napisanega. NI GA PISAL KOMUNIST!!!
http://www.dnevnik.si/debate/pisma_bralcev/1042260982
Pa tole tudi paše semkaj, v to temo.
VODSTVO RKC, je dosegla svoj namen.
http://www.dnevnik.si/tiskane_izdaje/objektiv/1042262150
tadej,
LAŽEŠ PA TI, PA NE MAL “FEJST”, KER NIČ NE VEŠ KAJ SE JE DOGAJALO VLETIH 1941 – 1945, SI IZMIŠLJUJEŠ IN LAŽEŠ, DA SAM SEBI VERJAMEŠ!
http://www.dnevnik.si/tiskane_izdaje/objektiv/1042262150%5B/quote%5D
ne zamerit Prababi…ampak mene res zanima kako je izgledal ta tvoj hišni pripor…….ali lahko napišeš kaj o tem?
tadej,
http://www.dnevnik.si/tiskane_izdaje/objektiv/1042262150%5B/quote%5D
ne zamerit Prababi…ampak mene res zanima kako je izgledal ta tvoj hišni pripor…….ali lahko napišeš kaj o tem?[/quote]
ww,
nisi še nikoli slišala za hišni pripor? Predenj sem dobila hišni pripor, sem doživela še marsikaj drugega! Od gospodov, ki jih ti zagovarjaš.
Ne bom ti opisovala, sem tukaj že veliko napisala. Me nisi brala?
Pozanimaj se pri tistih, ko o hišnem priporu vedo vse, po uradni dolžnosti.
Nikomur ga ne želim! V vojnem času, pa sploh ne!
ww,
nisi še nikoli slišala za hišni pripor? Predenj sem dobila hišni pripor, sem doživela še marsikaj drugega! Od gospodov, ki jih ti zagovarjaš.
Ne bom ti opisovala, sem tukaj že veliko napisala. Me nisi brala?
Pozanimaj se pri tistih, ko o hišnem priporu vedo vse, po uradni dolžnosti.
Nikomur ga ne želim! V vojnem času, pa sploh ne![/quote]
Če ne želiš povedati kako je tvoj hišni pripor izgledal, si bom pač mislila svoje…pa ne samo jaz…ti pa kot želiš…….
Imaš prav Prababi…mislim si svoje……..
In ne, jaz nisem ditatorica……..želela sem le, slišati tvoj pogled na hišni pripor….ker kolikor si ti pisala o svojih letih med vojno ni bilo zaznati kakšnega hišnega pripora…prej bi verjela, da si bila v “varstvu” neke xy družine kot družinski član in si se čez vojno obdobje skrivala …ampak itak…tebi se o tem ne da pisat, lepit linke pač……tako da…nikar se ne utrujaj z mano……ti kar lepo lajnaj še naprej, da si bila v hišnem pripor…..
Imaš prav Prababi…mislim si svoje……..
In ne, jaz nisem ditatorica……..želela sem le, slišati tvoj pogled na hišni pripor….ker kolikor si ti pisala o svojih letih med vojno ni bilo zaznati kakšnega hišnega pripora…prej bi verjela, da si bila v “varstvu” neke xy družine kot družinski član in si se čez vojno obdobje skrivala …ampak itak…tebi se o tem ne da pisat, lepit linke pač……tako da…nikar se ne utrujaj z mano……ti kar lepo lajnaj še naprej, da si bila v hišnem pripor…..[/quote]
WW,
štiri leta so bila dolga, sem radovedna koliko bi lajnala ti, ko bi vse to doživela kot sem jaz.
Že tako veliko lajnaš, kar uživaj! Brezvezno je tvoje lajnanje!