Najdi forum

Kazni, slike

Zdravo!
Mene pa zanima po kolikem času dobiš na dom sliko-kazen in ali se da na kakšne način preveriti koliko si jih že kaseral čeprav ti jih še niso poslali.
lp in hvala za odgovor!

Pozdravljeni, kdaj dobite sliko-kazen je odvisno od uradnikov kdaj obravanavajo Vašo zadevo. Če je ne dobite v roku dveh let je ne boste dobili. Stanje kazenskih točk (kt) lahko preverite na ministrstvu za pravosodje, oddelek za izvrševanje kaznskih postopkov. Mislim, da lahko za zadevo zaprosite preko neta na njihovi spletni strani. Tam boste dobili samo pravnomočno dodeljene kt. Za tiste, ki še niso pravnomočne ne morete izvedeti. Lp

****************************************** Luka V. Rupnik, vodja šole vožnje AMTK Litostrojska cesta 40a, Ljubljana 040/310-140, 01/518 13 56 http://www.prvaavtosola.si, info@as-amtk.si

Zdravo! Koliko točk imam lahko kot mladi šofer, kdaj mi potečejo. Zanima me tudi, ko sem dobil plačilni nalog za prkršek + 3 kazenske točke, bom dobil tudi na dom kaj pošte? LP

Pozdravljeni, mladi voznik ima lahko max. 6 kazenskih točk (K.t.) oz., ko jih doseže 7 se mu izreče ukrep prenehanja veljavnosti vozniškega dovoljenja (v.d.). Mladi voznik ne boste več po preteku 2 letih od pridobitve v.d. Če ste dobili plačilni nalog in če se ne boste pritožili, ne boste na dom dobili ničesar več. Razen, če ste dosgli ali presegli 7 k.t. potem boste dobili obvestilo o prenehanju veljavnosti v.d. V tem primeru lahkoa, v roku 23 dni od prejema obvestila, zaprosite za odlog prenehanja veljavnosti v.d. Če želite odlog morate opraviti kontrolni zdravniški pregled na katerega se ponavadi čaka cca 3 tedne. Lp

****************************************** Luka V. Rupnik, vodja šole vožnje AMTK Litostrojska cesta 40a, Ljubljana 040/310-140, 01/518 13 56 http://www.prvaavtosola.si, info@as-amtk.si

Pozdravljeni,

Voznik začetnik ste v vsakem primeru do dopolnjenega 21 leta starosti in dve leti od takrat ko ste prvič pridobili vozniško dovoljenje. Prav tako ste voznik začetnik dve leti od pridobitve vozniškega dovoljenja za kategorije A2, A ali B, ne glede če že imate vozniško dovoljenje druge kategorije. V tem času ko ste začetnik lahko dobite 6 kazenskih točk, 7 točka pomeni prenehanje veljavnosti vozniškega dovoljenja. Vendar ne dobite obvestila ampak sklep sodišča o prenehanju veljavnosti vozniškega dovoljenja. Predlog za odložitev izvršitve prenehanja veljavnosti vozniškega dovoljenja pa lahko vložitev v 15 dneh od pravnomočnosti sklepa, to pa pomeni, da od dneva, ko ste sklep prejeli počakate 8 dni, in nato v naslednjih 15 dneh predlog vložite. Predlogu morate priložiti zdravniško spričevbalo o opravljenem kontrolnem zdravstvenem pregledu, drugače bo sodišče vaš predlog zavrglo in boste plačali še sodno takso. Kolikor mi je znano v Murski Sobori lahko naredite zdravniški pregled takoj.

LP Suzana G.

New Report

Close