Kdaj bo BTC 10k EUR
ni panike … kupoval bom z delom že na varnem profita ☺
lahko izgubim samo nekaj, kar preje nisem imel
[/quote]
Pri meni je težava v tem, da se mi je realiziran profit na TRRju pomešal z denarjem, ki sem ga imel od gor že prej in se mi zdaj obojega zdi enako škoda in jih s težavo sploh ločim med seboj.
Kako se ti spopadaš s tem problemom?
Pri meni je težava v tem, da se mi je realiziran profit na TRRju pomešal z denarjem, ki sem ga imel od gor že prej in se mi zdaj obojega zdi enako škoda in jih s težavo sploh ločim med seboj.
Kako se ti spopadaš s tem problemom?
[/quote]
simpl – v excelu si ob vsakem vhodu naredim preglednico po vrstah kript, izvoru “denarja”, datumu in ceni nakupa. – tudi tokrat sem nekaj BTC pustil v kripto svetu …
Tako vedno vem koliko na TRR je iz kripto sveta
v kripto svetu je cca 5 milijonov članov.
računalnikov je že sedaj več kot 3 milijarde, ljudi pa 7 milijard
pool je še ogromen … gre samo za to kako zna kdo brzdati pogoltnost ☺
[/quote]
Za kaj takega (brzdanje pogoltnosti) je ze prepozno. Distribucija je ze naredila svoje. Kot ponavadi je 99% sredstev v rokah 1% udelezencev.
ali ne razumeš ali pa ne bereš kaj vse smo natipkali v tej temi.
itak pa – če obvladaš samo iz hrane delati drek in smetiti na MONu … mi je jasno da niti bereš ne ☺
[/quote]
smešno mi je, ko se frizerke in frizerke igrajo centralne bankirje in makroekonomiste… ;))
Za kaj takega (brzdanje pogoltnosti) je ze prepozno. Distribucija je ze naredila svoje. Kot ponavadi je 99% sredstev v rokah 1% udelezencev.
[/quote]
Ker jaz za razliko od ostalih vsaj kolikor toliko utemeljim svoje trditve, se konkretne stevilke. Takole nekako naj bi zgledala distribucija premozenja v sistemu:
[attachment=0]BTCDISTRO.PNG[/attachment]
Zelo natancno berem vase odgovore. In ne spomnim se, da bi jaz prilepil kak link. Si me s kom zamesal? Ali gre spet za tvojo povrsnost v pisanju odgovorov?
Mimogrede: zdaj ko vemo, da naj bi tecaj BitCoin-a temeljil na produktu energije in casa porabljenih za rudarjenje… koliko pa je tako povprecno mogoce narudariti v enem mesecu?
Dvomim, da ima veliko tu sodelujocih ravno farme doma. Zato me zanima tako, z vidika navadnega smrtnika. Ne gre mi namrec v lajsto… Ce je za en BitCoin potrebno prbl 300 kWh in priblizno 435 let ob uporabi najzmogljivejsega PC-ja na trgu… Potem nekako ocenjujem, da povprecen smrtnik, ce se pridruzi gruci, ki rudari za enim blokom, lahko z nekaj srece v povprecju zasluzi okoli 2 evra na mesec. Tako vsaj pravijo uradni podatki…
Več ti bo lahko odgovorila gospa Mona, nekaj info lahko dobiš tule:
Jaz se z rudarjenjem ne ukvarjam, čeprav je to gotovo bolj pametno kot samo trgovanje. Kolikor vem osebno v SLO rudarijo admini večjih državnih sistemov, seveda na račun tuje strojne opreme in zastonj elektrike.