Kdaj bo BTC 10k EUR
ker kripto svet in menjalnice nimajo trdne povezave je še kako pomembno vprašanje, koliko je v menjalnicah dejanskih $, € ☺
Narudarjeni BTC namreč nimajo osnove v realnih $, € Tudi rast vrednosti BTC ima podlago v samo nekaj (2.000 – 15.000) kovancih, ki se dnevno preprodajo (domnevam!!, da večina za realne $, €)
… skozi menjalnice položenih $, € pa je po mojem občutku, čez palec 2 – 5% kapitalske vrednosti kripto valut (npr. BTC)
[/quote]
Mislim, da so za trenutno dogajanje menjalnice drugotnega pomena. Karkoli se bo prodalo, se bo pokupilo v sekundi.
meni je bistveno, da imam trenutno denar na TRR☺
10k$ mi je “magična – histerijska” cifra. Pričakujem masovne zahteve za izplačila v realnem denarju … in posledično sesutje kar nekaj menjalnic ☺
[/quote]
Ne razumem kaj imajo menjalnice zraven, saj ne bodo one odkupovale tvojih prodajnih pozicij. Že ime ti pove, da menjalnica samo menja. Njim je prav vseeno ali si MI med seboj prodajamo BTC po 10K ali po 200€ za kos.
Zgleda, da še kar misliš, da menjalnica hrani nekje denar za odkup.
Jaz ne rudarim, iščem kovance, ki so še v povojih in imajo zadaj dobro ekipo in dober projekt. In jih kupim 1000 recimo za drobiž. Zanimiv mi je še POWR, kaj bolj se pa nisem poglabljala.
[/quote]
ja sej razumem, če boš našla še kakšno zanimivo valuto pa spet lahko deliš z nami 🙂
Ne razumem kaj imajo menjalnice zraven, saj ne bodo one odkupovale tvojih prodajnih pozicij. Že ime ti pove, da menjalnica samo menja. Njim je prav vseeno ali si MI med seboj prodajamo BTC po 10K ali po 200€ za kos.
Zgleda, da še kar misliš, da menjalnica hrani nekje denar za odkup.
[/quote]
npr. Bitstamp je menjalnica. Je samo vhod / izhod realnih $, € .. v kripto svet. In njih po moje še hudo zanima po koliko si MI preprodajamo kripte – ker, če ne bodo imele pokritja, ko gre kdo ven iz kripto sveta … bankrotirajo. Jep, nekje morajo hraniti denar za izplačilo (ne odkup) $, € ☺
Jaz sem menjalnici nakazal € oni, pa so mi dali dobropis – vaučer s katerim sem v kripto svetu “kupil (oz. vaučer zamenjal za)” BTC.
Potem sem BTC v kripto svetu “prodal” in dal nalog menjalnici, da mi na moj TRR pri banki nakaže €.
In to je meni bistveno: priti v kripto svet, počakati in se z viškom € na mojem TRR omastiti.
po moje je realnega denarja 2 – 5 % kapitalizacije BTC ☺
ceno!! BTC določa zelo majhen del BTC (5.000 – 15.000 od 17.000.000 narudarjenih), ki se preprodajajo.
in trenutna cena * 17M BTC ne pomeni toliko $, € za izplačilo ☺
[/quote]
Izplačilo dosežeš izključno in samo po prodaji svojih kripovalut. Torej ti denar za to da kupec. Dokler kapitalizacija raste, boš lahko unovčila kar boš hotela. 😉
npr. Bitstamp je menjalnica. Je samo vhod / izhod realnih $, € .. v kripto svet. In njih po moje še hudo zanima po koliko si MI preprodajamo kripte – ker, če ne bodo imele pokritja, ko gre kdo ven iz kripto sveta … bankrotirajo. Jep, nekje morajo hraniti denar za izplačilo (ne odkup) $, € ☺
Jaz sem menjalnici nakazal € oni, pa so mi dali dobropis – vaučer s katerim sem v kripto svetu “kupil (oz. vaučer zamenjal za)” BTC.
Potem sem BTC v kripto svetu “prodal” in dal nalog menjalnici, da mi na moj TRR pri banki nakaže €.
In to je meni bistveno: priti v kripto svet, počakati in se z viškom € na mojem TRR omastiti.
[/quote]
Tvoja “menjalnica” ima atribute borze. Na borzi ne menjaš ampak trguješ.
Marsikdo je tvoje poimenovanje borze napačno razumel.
Izplačilo dosežeš izključno in samo po prodaji svojih kripovalut. Torej ti denar za to da kupec. Dokler kapitalizacija raste, boš lahko unovčila kar boš hotela. 😉
[/quote]
emmm … pojma nimaš.
Kupec (v kripto svetu) ti da samo številko!! ne pa $, € .. da bi kdo komu iz svojega TRR nakazal drugemu na njegov TRR pa ne poznam ☺
Tvoja “menjalnica” ima atribute borze. Na borzi ne menjaš ampak trguješ.
Marsikdo je tvoje poimenovanje borze napačno razumel.
[/quote]
nope – “menjalnica” nima atributov borze. Menjalnica ti za tvoje $, € da dobropis v kripto svetu in/ali zahtevo izplača na TRR. Borza je “kripto svet” – nekaj serverjev, ki so med seboj povezani …
emmm … pojma nimaš.
Kupec (v kripto svetu) ti da samo številko!! ne pa $, € .. da bi kdo komu iz svojega TRR nakazal drugemu na njegov TRR pa ne poznam ☺
[/quote]
Borza je posrednik. Kupec nakaže borzi, borza tebi. Deluje popolnoma enako kot delujejo vse borze po svetu vključno z LJSE. Borza ne jamči za tvoj denar, ne jamči za tvoje vrednostne papirje, jamči le za izvedbo in transparentnost posla. Noben kupec ne bo nakazoval prodajalcu direktno na TRR. To, da je kriptosvet še neobdavčen, je le in samo posledica tega, da države še niso sprejele ustrezne zakonodaje glede poslovanja s kriptovalutami.
Kako pa misliš da delujejo prave, ne-kripto borze?
[/quote]
tako, da za pravi!! denar nekaj prodajaš / kupuješ … tudi na terminskih borzah … in ta denar ne spreminja vrednosti na kupčevem / prodajalčevem računu ☺
ima tudi mehanizme kontrole (česar kripto svet nima) … prodajalec in kupec delujeta preko pooblaščenih borznih hiš (menjalnicam pooblastilo ni potrebno, še manj kakšen nadzor ) …
Zakaj ga pa ne bi?
[/quote]
Pač zanimalo me je, ker nekaterim večje količine denarja niso spustili dol, potem nekaj menjalnic je bilo v zgodovini “shekanih”, npr Bitifinex so “shekal” in je šlo 72 milijonov dolarjev neznano kam, noben nič kriv noben nič ne ve, to kar zgine, zgleda… Pa zdaj ta Roger Ver, ki na veliko promovira Bitcoin cash…pred časom je bila njegova “menjalnica” tudi shekana in ne vem koliko milijonov dolarjev je kar “izginilo”. Čudno vse skupaj.
tako, da za pravi!! denar nekaj prodajaš / kupuješ … tudi na terminskih borzah … in ta denar ne spreminja vrednosti na kupčevem / prodajalčevem računu ☺
ima tudi mehanizme kontrole (česar kripto svet nima) … prodajalec in kupec delujeta preko pooblaščenih borznih hiš (menjalnicam pooblastilo ni potrebno, še manj kakšen nadzor ) …
[/quote]
Nadzor borz zagotavlja država, ki pobira tudi davek od poslov.
Kriptoborze še niso zakonsko podprte kot klasične borze, a delujejo na enak način, le da država ne vrši kontorle. Borza je le mesto, kjer se kupčuje. 😉
V menjalnici pa zamenjaš valuto v drugo valuto in ne trguješ.
[/quote]
V decembru se bitcoin seli na prave, regulirane borze. Zato cena narašča in še nekaj časa bo.
Pač zanimalo me je, ker nekaterim večje količine denarja niso spustili dol, potem nekaj menjalnic je bilo v zgodovini “shekanih”, npr Bitifinex so “shekal” in je šlo 72 milijonov dolarjev neznano kam, noben nič kriv noben nič ne ve, to kar zgine, zgleda… Pa zdaj ta Roger Ver, ki na veliko promovira Bitcoin cash…pred časom je bila njegova “menjalnica” tudi shekana in ne vem koliko milijonov dolarjev je kar “izginilo”. Čudno vse skupaj.
[/quote]
Ja, nekatere menjalnice so dodgy. Ampak on je napisal, da ima na Bitstampu. Z njimi pa še ni bilo težav kljub vdoru.
Nadzor borz zagotavlja država, ki pobira tudi davek od poslov.
Kriptoborze še niso zakonsko podprte kot klasične borze, a delujejo na enak način, le da država ne vrši kontorle. Borza je le mesto, kjer se kupčuje. 😉
V menjalnici pa zamenjaš valuto v drugo valuto in ne trguješ.
[/quote]
a si kaj drugega napisal kot trdim ☺
in, ker kripto svet (še??) ni borza – ga pač ne moremo imenovati borza ☺ Pa še trguje se ne (da bi dva ali več dražila za isto kripto) ampak se kripto menja za številko (ki ni realni $, € )
v menjalnicah (tipa Bitstamp) pa tudi ne menjaš valut, ampak eno valuto za vaučer (vstop v kripto svet) in daješ nakazilo za izplačilo številke na tvoj TRR v valuti.