Najdi forum

Splash Forum Arhiv Finance in kriptovalute Kdaj bo BTC 10k EUR

Kdaj bo BTC 10k EUR

tudi sicer bodo kriptovalute sčasoma postale regulirane, ne vse in ne povsod. Je pa to že marsikje plačilno sredstvo, samo nekateri bolj počasi to sprejemate in verjamete, pa nič zato 🙂
[/quote]

Ampak… roko na srce… Si predstavljas (malce karikirano), da gres z bankovcem za deset cukov evrov po hamburger? :-)))

________________________________________________________________________________________________________ » Respect My Existence or Expect My Resistance! «

tudi sicer bodo kriptovalute sčasoma postale regulirane, ne vse in ne povsod. Je pa to že marsikje plačilno sredstvo, samo nekateri bolj počasi to sprejemate in verjamete, pa nič zato 🙂
[/quote]

Upam, ker je to eden korakov k odprtemu trgu.

Ampak… roko na srce… Si predstavljas (malce karikirano), da gres z bankovcem za deset cukov evrov po hamburger? :-)))
[/quote]

ni tako daleč, ko je bila v Yugi to realnost ☺
btw: kripte se drži v elektronskih denarnicah (npr. mobiju) in plačaš s prenosom bitkov z mobija na blagajno

Ma jaz sicer pojma nimam o teh bitnih kovancih. Samo bral sem nekaj na to temo… pa me je presinilo, da tako pocnejo tudi centralne banke, ko zelijo “sprostiti tecaj”, pa plasirajo spet na trg velike kolicine denarja. Mislim, da je pisalo, da je izginilo med 1/4 in 1/3 kovanckov. To pa zna krepko zazibati ceno, ko bi se nekdo odlocil sprostiti.
[/quote]

Če denar s trga “izgine” je posledica deflacija oz. povečanje vrednosti denarja.
To kar počnejo centralne banke, da dvignejo konkurenčnost nacionalnega gospodarstva pa je plasiranje nov emisije oz. inflacija. Yuga je bila znana po tem, Srbija v 90-tih še bolj. 😉 Na koncu so bili v Srbiji tako zelo konkurenčni, da so za kilo kruha v trgovino nesli dve kili denarja. Dobesedno, v vrečki.
Obrnil si smisel.

ni tako daleč, ko je bila v Yugi to realnost ☺
btw: kripte se drži v elektronskih denarnicah (npr. mobiju) in plačaš s prenosom bitkov z mobija na blagajno
[/quote]

Ja, ja… vprasanje je bilo malo za hec. Malo pa tudi zares. Ce takole pogledas, je hamburger v “meku” koliko… 80 evrocentov… To je ravno nekje 0,0001 bitkojna, ne?

Ce pomislim, da marsikje ne vzamejo niti bankovca za 500 evrov… tu pa lahko manjsi avto placas z enim kovancem…

Neprakticno (se mi zdi). :-)))

________________________________________________________________________________________________________ » Respect My Existence or Expect My Resistance! «

[/quote]
s kerim bankovcem :)?

ok … sej BTC je že bil večkrat “razcepljen” … imaš LTC pa BCH in zdej BTG, naj bi se ti uporabljali za “manjše nakupe”, pa so tudi ti zelo hitro začeli dobivat na vrednosti 🙂

a nisi ti nek ITjevec, bi ti bile pa te reči lahko jasne … nimaš bankovca, imaš aplikacijo, tako pač je oz. bo 🙂

__________________________________________________ °°° Stay Hungry, Stay Foolish °°° [url]https://www.youtube.com/watch?v=JJ9IX4zgyLs [/url] ¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯

Če denar s trga “izgine” je posledica deflacija oz. povečanje vrednosti denarja.
To kar počnejo centralne banke, da dvignejo konkurenčnost nacionalnega gospodarstva pa je plasiranje nov emisije oz. inflacija. Yuga je bila znana po tem, Srbija v 90-tih še bolj. 😉 Na koncu so bili v Srbiji tako zelo konkurenčni, da so za kilo kruha v trgovino nesli dve kili denarja. Dobesedno, v vrečki.
Obrnil si smisel.
[/quote]

Niti nisem. Pred krizo svicarja je Svica “kupovala” evre in jih “skladiscila” na svojih racunih, da bi ohranila “status quo”. Ni dalec tega in tudi Slovenijo je koncni rezultat menda zelo prizadel.

s kerim bankovcem :)?

ok … sej BTC je že bil večkrat “razcepljen” … imaš LTC pa BCH in zdej BTG, naj bi se ti uporabljali za “manjše nakupe”, pa so tudi ti zelo hitro začeli dobivat na vrednosti 🙂

a nisi ti nek ITjevec, bi ti bile pa te reči lahko jasne … nimaš bankovca, imaš aplikacijo, tako pač je oz. bo 🙂
[/quote]

OK. Pa drugace… Mi prodas stanovanje za 15 enot neke aplikacije? OK, 17,5…? :-)))

OK. Pa drugace… Mi prodas stanovanje za 15 enot neke aplikacije? OK, 17,5…? :-)))
[/quote]

Komot, če to lahko po tem ustrezno unovčim.

Niti nisem. Pred krizo svicarja je Svica “kupovala” evre in jih “skladiscila” na svojih racunih, da bi ohranila “status quo”. Ni dalec tega in tudi Slovenijo je koncni rezultat menda zelo prizadel.
[/quote]

Torej je Švica skrbela za deflacijo Evra. 😉
Osnova za rast švicarskega franka pa je bila drugje.

o čem ti to ☺
da bo neka kripta XY na enem kontinentu regulirana na drugem pa ne ☺☺☺ — da bodo v reguliranem delu sveta lahko umikali, delali emisijo kript — potem pa kript ne rabimo, ker to delajo že z obstoječimi valutami ☺

btw: tudi emisija kript sedaj ni diht … ni zagotovila, da bo npr. BTCjev samo 20 M ☺
[/quote]

kaj pa misliš da se je septembra s kitajci zgodilo?
in kdo obvladuje DASH? kdo Monero?
pa ja nismo tako zelo navini, da bi verjeli v čistost “novega sveta” 🙂
BTC temelji na zastareli tehnologiji, novejše kripte ga bodo povozile … vprašanje je samo … kdaj točno 🙂

__________________________________________________ °°° Stay Hungry, Stay Foolish °°° [url]https://www.youtube.com/watch?v=JJ9IX4zgyLs [/url] ¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯

Komot, če to lahko po tem ustrezno unovčim.
[/quote]

Vidis. Jaz ne prodam avta za 2 bitkojna. Tudi za 5 ne. Ne, ka ne. Sorry. :-)))

Upam, ker je to eden korakov k odprtemu trgu.
[/quote]
zakaj upaš? a te moti, ker ti ni treba davkov plačat?

Vidis. Jaz ne prodam avta za 2 bitkojna. Tudi za 5 ne. Ne, ka ne. Sorry. :-)))
[/quote]

Jaz pa bi, ta moment. 🙂

Ja, ja… vprasanje je bilo malo za hec. Malo pa tudi zares. Ce takole pogledas, je hamburger v “meku” koliko… 80 evrocentov… To je ravno nekje 0,0001 bitkojna, ne?

Ce pomislim, da marsikje ne vzamejo niti bankovca za 500 evrov… tu pa lahko manjsi avto placas z enim kovancem…

Neprakticno (se mi zdi). :-)))
[/quote]
kripte (večina) se delijo na 8 decimalnih mest … lahko kupiš tudi šivanko in sukanec ali pa rezino pasje salame ☺

Torej je Švica skrbela za deflacijo Evra. 😉
Osnova za rast švicarskega franka pa je bila drugje.
[/quote]

Exactly. Svici ni bilo v interesu, da se (drasticno) spremeni razmerje CHF/EUR. In na ta nacin sem jaz razumel tudi tisto pisanje o izginjanju bitkojnov. Ce se jih umika iz obtoka, je to zato, da bi se dvigal tecaj, a ne? Ali tu veljajo neka druga pravila?

zakaj upaš? a te moti, ker ti ni treba davkov plačat?
[/quote]

Ne. Upam zato, ker menim, da bodo velike nacionalne države ta trg, ki sedaj ni reguliran, s svojo regulacijo zregulirale v tej meri, da bo povsem vseeno s katero valuto boš posloval. Regulacija je pač eno od orodji prisile. Jaz sem bolj pristaš prostega trga kot regulacije.

Jaz pa bi, ta moment. 🙂
[/quote]
zdej, al imaš res staro kripo, al pa si končno priznal da te mal prsti srbijo 🙂

zdej, al imaš res staro kripo, al pa si končno priznal da te mal prsti srbijo 🙂
[/quote]

Jep, vozim se v stari kripi in prsti me srbijo že lep čas, kljub temu, da se pod njimi debeli sveženj denarnih apoenov. Figurativno rečeno.
Denar raje vložim v posel, kot v pleh.

Jep, vozim se v stari kripi in prsti me srbijo že lep čas, kljub temu, da se pod njimi debeli sveženj denarnih apoenov. Figurativno rečeno.
Denar raje vložim v posel, kot v pleh.
[/quote]

potem se bo treba samo še odločit, kater je tist pravi posel 🙂

[/quote]

Semenska banka. V prihodnjih 20 letih milijonkratni donosi. Brez moznosti spekulacij (od zunaj). Hrana je in bo trdna valuta.

[/quote]

Posel imam že kakih 15 let.
Kriptovalute so samo cukerček za malo adrenalinskega špekuliranja. 😉

Semenska banka. V prihodnjih 20 letih milijonkratni donosi. Brez moznosti spekulacij (od zunaj). Hrana je in bo trdna valuta.
[/quote]

Drži, ampak kako se tak posel lahko gre posameznik?

kaj pa misliš da se je septembra s kitajci zgodilo?
in kdo obvladuje DASH? kdo Monero?
pa ja nismo tako zelo navini, da bi verjeli v čistost “novega sveta” 🙂
BTC temelji na zastareli tehnologiji, novejše kripte ga bodo povozile … vprašanje je samo … kdaj točno 🙂
[/quote]
se mi zdi, da nisi zadosti stara, da bi velela za SVN Hamurabija in njegove Lipe ☺
lahko pa guglaš … zanimiv tip. Doma je imel goro Yugo kovancev za podlago valute Lipe. Osnova je bila teža kovine ☺

[/quote]
ja, sam kaj ko so tudi tam korporacije zasvinjale dobro zastavljen plan …
mogoče tista v Indiji dr,Shiva al kaj je, ona se mi zdi ena redkih kredibilnih na tem področju

New Report

Close