Najdi forum

Splash Forum Arhiv Nepremičnine kdaj bo šel CHF spet dol???

kdaj bo šel CHF spet dol???

Kaj pa češ pretopiš eure v švicarske franke. A bi bilo to v redu. Ker nekateri to počnejo in imajo tako vse svoje prihranke v CHF. Mnenja?

Kje je prav imeti te švicarje v Švici ali na domačih bankah?

Če imate kredit v CHF in imate prihranke v EUR je vsekakor bolje če prihranke pretopite v CHf. Tako ste manj izpostavljeni valutnemu tveganju.
Še vedno pa velja zlato pravilo. Kredit morate imeti v tisti valuti v kateri dobivate plačo.

Če nimate kredita v CHF potem razpršite svoje prihranke v EUR, CHF, USD, norveška krona…zlato….

euro ne bo propadel, v najslabšem primeru ga bodo obdržale velike države.v tistem trrenutku bo pa chf padel, in četudi bi slovenija in kompanija šla na svojo valuto, to ne bo na tećaj udarilo takoj ampak postopoma, recimo v letu ali dveh, tako da bo dovolj ćasa za akcijo.Idealen čas za konverzije bo pa po prehodu ker bo takrat švicar padu

Torej, počakamo kaj bo, ne splača se jemati novih kreditov za poplačilo tega (še 4 leta)?

No pa dajmo najslabši scenarij:(NE TRDIM DA SE BO ZGODIL)
Euro (NOVI EURO) obdržijo velike države (po mojem so to samo nemčija,Francija in Avstrija), vse ostale pa na svojo valuto. V tistem trenutku ko se to zgodi se bo istočasno zgodil velik naval nakupov sledečih valut NOVI EUR, CHF,USD,SEK,NOK, zlato…
Vse te valute se bodo okrepile ker bo po njih povpraševanje. Tako da trditev da bo dovolj časa za ukrepanje ni na mestu.
Ni mi jasno zakaj bi švicar padel?Prej obratno.

S takimi novicami katerih posledica je volatilnost se služi na stotine miljonov.

Če propade EURO in prevzamemo tolar bo tolar proti ostalim valutam padal precej (kot v starih časih ko smo menjali v devize).
S tem bo država rešila problem plačne mase v javnem sektorju in znižala primankljaj v pokojninski blagajni in povečala konkurenčnost izvoznih podjetij, saj se bodo stroški plač znižali .

“Situacija” -To ni volatilnost to je znižanje življenskega standarda v SLO

Govorim o volatilnosti EUR in ostalih valut, ki se dogaja vsakič po lansiranju raznih novic. Enkrat v korist EUR drugič v njegovo škodo.
Kdor se odloča za drugo valuto npr. CHF se mora zavedati valutnega tveganja. Na njem je odločitev in razumevanje, da bo izgubo sam pokrival. Zakaj to poudarjam, zato ker vidim, da vsake toliko časa se tu pojavi vprašanje ljudi, ki postavljajo vprašanja iz katerih je jasno razvidno, da ne poznajo niti osnove.

Na Vas se obračam s vprašanje o varčevanju doma. Sem zelo nevešča glede tega. Zanima me če se mi potem takem ko prebiram zgornje komentarje, splača moje prihranke v evrih pretopiti v švicarske franke ali kako?

Kdor bi to z gotovostjo vedel bi bil miljonar.

Moje mnenje:
Če imate precej prihrankov jih razpršite
60% EUR
20% USD
20% CHF

USD pridno raste. Zanmivo bo videti kam bo prilezel glede na napovedi.

Kak je kaj z CHF se bo kam premaknil? Decembra 2011 sem zamenjal EUR v CHF in jih bom potreboval za obnovitev hiše. Če se ne motim CHF pada. Bi bilo bolje, da kar prodam, pa je kar je?

kaj zdaj? švicar je fiksiran na 1,2…..ne vem če bo zdržal pritisk…je zdaj čas za menjavo iz EUR v CHF?

Če taka vprašanja postavljaš na forumu je bolje da loto listek kupiš.

Kot so že povedali. Razprši pa boš nekje izgubil, drugje dobil.

Glede na dogodke v letu 2011 in na ponovitev scenarija s ponovno IMPULZNO rastjo CHF sem prepričan, da bodo švicarji ponovno morali intervenirati oz. stabilizirati rast CHF, ker to ponovno škodi njihovemu gospodarstvu. Upam, da se zganejo tudi države članice EU.
Na to kot marsikdo z kreditom v CHF računam, ker konverzije kot večina zaradi katastrofalnih pogojev banke nisem izvajal.
Kaj menite ?

Ja ravno koristi jim to ne. Se pa resnično vsi sprašujemo kaj bo. Je pa res da tudi kreditom v Eur ne kaže veliko bolje.

EURO me trenutno sploh ne zanima. Osnovni cilj je, da se čimprej in najmanj boleče za vedno rešim CHF.
Samo čakam in upam, da CHF pade ali ga švicarji postavijo nazaj na vsaj približno okrog 1,15 – 1,2, počakam nekaj dni ali tednov in potem takoj konverzija in konec hecanja za vedno. Sem sklenil, da se kljub jasni sliki o tem kaj se dogaja nimam namena še naprej igrati ruske rulete.
Imam toliko rezerve, da me v naslednjih letih dodatnih 100 eur/mesec ne bo prizadelo. Na banki sem bom poskušal spogajati za najboljšo obrestno mero in naredil konec valutnim tveganjem.
ŠVICARJI – STE NA POTEZI, ČAKAM VAS, DA ZAKLJUČIMO ENKRAT TO ZGODBO ZA VEDNO.

@mp25:
precej tvojih odgovorov se je uresničilo. Čestitek. Res obvladaš. Danes je tečaj 1 € = 1.0711 CHF.

Moja situacije je precej specifična in bi z veseljem slišala tvoje mnenje.

Pred leti sem najela dolgoročni hipotekarni kredit, v evrih. Po nekaj letih sem se odselila v Švico. sedaj živim in delam v Švici in se po pravici povedano, vsaj v bližnji prihodnosti (mogoče kdaj kot upokojenka) ne nameravam vrniti v Slovenijo.

Še vedno plačujem kredit (v evrih) in seveda me zaradi tega zanima kaj se bo dogajao, ker bom kredit plačevala še kar nekaj let.

Kredit imam sklenjen v Evrih, plačo pa dobivam v Chf. Sem že premišljevala da bi kredit zamenjala v franke. Pa potem pogledam tečajnice in vidim, da vrednost franka pada in se bo verjetno dogodilo razmerje 1:1. Če bo frank še padal, bo to lahko zame slabše.

Vseeno pa premišljujem kaj bi bilo pametno storiti, da me ne bo doletelo kaj podobnega kar je doletelo številne tujce, ki so namesto v domači valuti najeli kredit v frankih. Imaš kakšen predlog, idejo?

Kaj pa scenarij, da evro propade in vsaka država uvede nazaj svojo valuto. Kaj bi se meni glede na mojo situacijo splačalo narediti, kaj bi bilo najbolj profitabilno takrat – imeti kredit v evrih ali pa v frankih?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close