Najdi forum

Splash Forum Politični čvek Kdaj bodo plačali domobranci?

Kdaj bodo plačali domobranci?

Ja, domobranci so se umaknili v rudnik in streljali ven dokler jih niso zazidali.[/quote]
Pa povej kje in kdaj so domobranci podpisali kapitulacijo.

Kdaj bodo plačali domobranci ? Zanimivo vprašanje. Plačali so že s tem , da so tako končali kot so….
Pogrevanje takih tem se mi zdi brezvezno. Slika med vojno pač ni bila črno-bela ampak imamo veliko lis tako na eni kot drugi strani. Tu se pač niso tako špilal kot mi kot otroci, ko smo se šli partizane in Nemce, pa to drugo ni hotel noben bit.
V tistem času so na Štajerskem prisilno mobilizirali na stotine mladih fantov, ki so pol padli na ruski fronti za Veliko Nemčijo.Mislim, da je bila situacija od pokrajine do pokrajine zelo različna. Vsekakor pa ne moremo reči, da so bili partizani angelčki in domobranci hudički ali pa obratno, ker se v vsaki vojni, na žalost tu tudi po vojni ljudje spremenijo v pošasti in jih preveva izključno sovraštvo in nič kaj drugega

Slovensko domobranstvo (nemško Slowenische Landeswehr; kratica SD) je bila pomožna policijska-paravojaška organizacija, ki jo je septembra 1943 ustanovila nemška uprava na področju bivše Ljubljanske pokrajine, ki jo je Tretji rajh zasedel po kapitulaciji Italije.

http://sl.wikipedia.org/wiki/Slovensko_domobranstvo

Iz tega sledi, da so jo kar Nemci podpisali zanje, se ti ne zdi?
Al ti misliš, da bi moral vsak kaplar za svojih par mandeljcev še posebej kaj podpisat?

Svoje čase, ko sem še hodil kampirat na hrvaško, sem imel za soseda enga Švaba, ki je bil v wermachtu… sem zihr, da on ni nič podpisal in mi je žal, ker ga nisem s sidrom potolkel (krampa glih ni blo pri roki) – sej če on ni podpisal kapitulacije, pol vojna še traja zanj in ne bi blo nič narobe, ne?

Če so Nemci podpisali še zanje, potem ni dvoma da so bili narodni izdajalci. In kakšna kazen je bila prepisana za takšna dejanja v tistih časih?

Ti si res idiot! Niso podpisali kapitulacije! Oboroženi so odšli v rov in streljali ven dokler jih niso zazidali!

Vedno je dvom.
Še posebej če se par teroristov okliče za narod.

Če ne bi blo dvoma, ne bi bila tole prvorazredna tema že 20 let.

Vsak dvomi razen vernikov. Zato pa se jim reče verniki.

Ti si res idiot! Niso podpisali kapitulacije! Oboroženi so odšli v rov in streljali ven dokler jih niso zazidali![/quote]

o katerem rovu ti to!?!

Ti si res idiot! Niso podpisali kapitulacije! Oboroženi so odšli v rov in streljali ven dokler jih niso zazidali![/quote]
Sej tko so tud prisegli, da bodo za Hitlerja dali življenje. Vsaj obljubo so držali, to jim ne moremo očitati. In kaj imajo komunisti tu zraven da jih kriviš za vse?

Zazidali so jih, bedak.

koga so zazidali tedej!!! domobrance, al kako????

Frakelj je en in je po vojni spizdil.Kaj pa partizanski Fraklji, ki jih je 100-krat več in so bili za svoje zločine celo nagrajeni s partizanskimi penzijami?

_______________ So it goes. - Kurt Vonnegut -

SPIDER, ma kako si lahko tak OSEL??? Kaj bi jih morali dobiti okupatorji in izdajalci ??? Za cel svet je bilo prav in zanimivo, da je ŠE VEDNO TAKO PRAV, le za par izgub v Sloveniji je vse narobe.
Vedno je bilo, je in bo tako da zgodovino pišejo ZMAGOVALCI!!!
Verjetno PETERLE Ljudmila NOVAK in še kdo s takšnim delom in odnosom do države jo ne bodoNOKDAR dobili!!!!

SPIDER, ma kako si lahko tak OSEL??? Kaj bi jih morali dobiti okupatorji in izdajalci ??? Za cel svet je bilo prav in zanimivo, da je ŠE VEDNO TAKO PRAV, le za par izgub v Sloveniji je vse narobe.
Vedno je bilo, je in bo tako da zgodovino pišejo ZMAGOVALCI!!!
Verjetno PETERLE Ljudmila NOVAK in še kdo s takšnim delom in odnosom do države jo ne bodo NIKDAR dobili!!!!

Ah ne. Sami so se. Tardeči so jim samo malto delali in opeko nosili. Pa malico in pivo.

Komunisti so bili in so še zmeraj največji poraženci,saj so slovenski narod pahnili v pol stoletno osamo,v komunistično diktaturo in železno zaveso !!! Vspostavili mejo na kateri so naše ljudi celo lahko ubijali in zato dobili pohvalo !!!Na koncu je sistem enoumlja propadel in je označen kot zločinski sistem.Nosilci tega sistema so vsi povrsti postali kapitalisti družbenega premoženja,ki so ga odtujili od vseh nas,ter se nekje v kakšni kleti ob šampanjcu krohotajo,kako so nas še enkrat žejne prepeljali čez vodo.Delavci pa so ostali na cesti brez dela in z mizernimi plačami.V posmeh vseh nas pa se še imenujejo socialni !!!VPRAŠANJE PA JE KOLIKO SO ODGOVORNI ZA ZADNJO MORIJO V CELI BIVŠI DRŽAVI !???

Ma kaj vam ni jasno, da so jih zazidali Nemci, ko so videli kakšni izmečki so!!! V vsaki vojni padajo tudi nedolžne žrtve in tako je bilo tudi pri njih. Če bi bili lepo doma pri mamici in se ne bi šli neke heroje, če niso za to jih nebi nihče zazidal!!!!

Ma itak nezasluženo publiciteto. Če ne bi blo frančka sajeta, še vedl ne bi zanjga. Oziroma – če bi frakelj pospravil tolk tardečih kot mu pripisujejo komunizma ne bi blo…

Sicer pa – še pomnite tovariši? Eno farso, ki se ji je reklo proces proti Vinku Levsteku? Padlo na celi črti… zločinc pa tak…

Ma kaj je padlo??? NIč ni padlo. Izdajalec je izdajalec pa ga brni kakor hočeš!!!

Pada vlada.

http://www.youtube.com/watch?v=-44rUvCznFA

Kdo je koga zazidal?
Tudi tebi lep dan tadej. Sam ne tak pluvat, sem že ves moker, mam pri sebi celo paleto robčkov slavne Palome.

G. Janeza Kranjca sprašujem,iz katerih virov oz. dokumentov je črpal vsebino zapisa o Francu Fraklju. Gre za verodostojnost podatkov. Hvala.

Bolj primerno se je vprašati kdaj bodo plačali komunajzerji? DEMOSU se imajo za zahvaliti, da so jo odnesli tako kot so jo. DEMOS je sledil navodilom Judoameriškegaevro imperializma in tako se jim ni smelo nič zgoditi, le romunskemu predsedniškemu paru se je lahko sodilo, ostalim komunajzerjem so omogočili prebege v druge države. Tako so jo razni Honekerji in ostala golezen poceni odnesli. Glede sprave je pa takole: “Sprava z novo garnituro barbarossarjev ni mogoča, ker jih je kaznovala narava sama, saj je strokovno dokazljivo, da nosijo v sebi zločinske gene”.Glede kolaboracije je pa takole:”Kaj bi še lahko bilo slajše za komunajzerje kot napad sil Osi leta 1941 na Jugoslavijo (monarhijo). Hrvaška postane NDH, komunajzerji pa postanejo kolaboranti do 22. junija 1941, ko se jih Hitler naveliča in udari po Stalinu upoštevajoč rek, da v kompaniji je še pes crknil. Škoda, da je še eden s steklino preživel”. Ko bo slovenski narod spoznal, da po DESNICI razni Janše in Šroti nimajo kaj iskati, šele takrat se bo dalo zločince poimensko obelodaniti.

Franček Saje in njegova zbirka pravljic, s katerimi so strašili žleht otroke.

Kdo je koga zazidal?
Tudi tebi lep dan tadej. Sam ne tak pluvat, sem že ves moker, mam pri sebi celo paleto robčkov slavne Palome.[/quote]

Ne se pluvat, pa bo. Jaz ze prav nič. Kdo je koga je lepo pisalo.

New Report

Close