Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek kdaj drevešček

kdaj drevešček

Kdaj boste delali drevešček. Mi imamo malega junaka, pa ne vem, ali bi kaj prej kot en dan pred Božičem al kdaj se kaj ze dela, da mu naredimo malo veselja, pa lučke, pa to….

Mi smo ga postavili včeraj… če se že povsod naokoli čuti decembersko praznično vzdušje, zakaj se ne bi tudi pri nas doma :o)

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

Mi imamo lučke že, drevešček pa bo tekom drugega tedna. mi namreč naredimo drevešček zunaj na balkonu, brez bunkic, ker imamo v stanovanju premalo prostora. Notri pa v vazo postavim smrekovo vejo in tam gor obesimo okraske – to bomo pa en teden pred božičem, da se iglice ne bodo prehitro otrešala…
Pa prijetno postavljanje dreveščka…

Meni se pa zdi prezgodaj krasiti drevešček in lučke, ker se bi moj malček že naveličal, ko bi prišel Božič in Novo Leto. Ne bi bilo tako vzdušje, ne vem no, to je moje mnenje.

Pa srečno v letu 2005

Lp, Doroteja

Dobro se z dobrim vrača:-)))

Po tradiciji vedno delamo jaslice, postavimo in krasimo drevešček 24. popoldne, pred božičnim večerom. Zraven poslušamo lepe božične pesmi. Na okno damo svečnik z betlehemskim ognjem, pokadimo s kadilom in žegnamo z žegnano vodo po hiši, zraven molimo in – božični prazniki se pričnejo. Tako je bilo pri nas od nekdaj in bo vedno. Sedaj je še advent in v tem času vsak dan prižigamo svečke na adventnem venčku, saj advent pomeni pričakovanje rojstva božjega deteta.
Jaslice in smrečica ostaneta postavljena do svečnice.
Kako lep je božični večer in vsi božični prazniki!
Lepo praznujte!

Jutri.

Mi bomo, upam, to počeli danes. Mali že ful gleda lučke, kako so lepe, tako da bomo malo pohiteli. Vse bomo imeli v lučkah, notri in na balkonu.

Mislim, da naslednji vikend.
29. 12. gremo v Čatež in se mi zdi premalo le 5 okrašenih dni doma (da bi okrasili 24.)

Danes, če bo po sreči… 🙂

Mi jo bomo pa že kmalu podrli (čez tri tedne pa res). Postavili smo jo pa že novembra, ker uživamo v prednovoletnem času!!!

Okrog 20.

Mi smo ga v četrtek, 24. bomo pa postavili po tradiciji še jaslice.

Upam, da jutri.

Na predvečer božiča. Takrat, ko se ga tudi po izročilu postavi.

Osebno me moti, da se po novem božično novoletni dnevi začnejo že skoraj 1. novembra, tako kot v Merkurju, recimo. Ves čar in mistika že v začetku decembra izgineta… meni je tega škoda.

Lp, Ana

Mi smo jo postavili dan pred Miklavžem, sedaj pa še malo sproti okrašujemo, izdelujemo okraske….jaslice pa ne vem kdaj bomo postavili, verjetno šele 24.

Na božični predvečer.

Mi pa imamo okrašeno stanovanje (lučke, pa figurice na oknih). Drevešček pa postavimo dan pred božičem.

V petek smo jo postavili.

Pri nas pa je točno tako kot pri Janji.
LP A.

Mi smo že začeli pripravljat balkon (ki je preko leta skoraj kot skladišče), zaradi male nadebudnice, ki že poskuša delati prve korake, pa zaradi kroničnega pomanjkanja prostora v stanovanju, ga bomo postavili tja. V kratkem. Sploh pa bo luštno, ker ga bo videt tudi z ulice (čeprav majhno, bo svetlo). Je pa res, da je balkon zastekljen in nekoliko ogrevan.

Mi okrasimo stanovanje in postavimo smrečico, ko imamo čas za to ne glede na datum tako, da že imamo vse v lučkah in daleč od dosega malih raziskovalčevih ročic.

Midve z našo 3,5-letnico sva ga postavili včeraj. Ker ga kmalu po novem letu podiramo, sem se tokrat odločila, da ga postavimo prej, saj naša mala povsod občuduje lučke in okrašene smrekce. In tako imamo že tudi doma lepo okrašeno – na oknih zvezdice, v kuhinji novoletno jelko. In prav všeč nam je. Še voščilnice izdelava do konca in smo na konju. Potem pa lahko začnemo pripravljati za dojenčka, ki ga pričakujemo konec januarja.

Lep pozdrav!

Tucka

24. decembra

A

New Report

Close