Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek kdaj goduje Mojca?

kdaj goduje Mojca?

Naslov pove vse.
Meni so rekli, da 15. avgusta, a nisem prepričana.
Prijateljičina hčerka (živijo v Italiji) je zelo nesrečna, ker vsi italijanski otroci praznujejo god, ona pa niti ne ve, kdaj doujejo Mojce…
hvala za odgovore

takrat kot marija.

15.8. bo čist v redu.

17. maj

Mojcam je ponavadi zavetnik Marija. (npr. 15.8)

… saj, vendar je Marij cel kup v letu, npr. 2.2., pa 25.3., pa 15.8., pa 8. 9., pa 8. 12., pa morje drugih. Ena Mojca si lahko poljubno izbere.

Moja hčerka je Mojca, in je krščena Marija Magdalena in takrat tudi goduje – 22.7
Mojce so običajno Marije, teh pa je cel kup,… se pravi je možnosti kdaj goduje malo morje

A ni god prvi svetnik po tvojem rojstnem dnevu. Tj. prva Marija po Mojčinem rojstnem dnevu. LOL

kakor določijo ob krstu! včasih so res bili najbližji rojstvu, danes ne več.
Ob pojavu novih, kratkih, tujih imen pogosto ni več možno sploh najti zavetnika (imena ala Lia, Luna, Liam, etc.)
Pa nimam nič proti tem imenom, sam jaz jih svojemu otroku ne bi dala!

Včasih je bilo na koledarju napisano prav ime Mojca, to je bilo 17.5., sedaj pa je na ta dan mislim da Jošt. Drugače pa je Mojca res po cerkveno Marija in naslednja Marija (ki je napisana v koledarju) po rojstnem dnevu je god, mislim pa da je Marij na koledarju kar nekaj.

Živio, družba!

Saj ste že odgovorili pred mano, pa potrdim še jaz. MOJCA ima god na enega od Marijinih praznikov. Če praznuje 15.8. – na Marijino vnebovzetje oz. veliki šmaren, je čisto v redu. Tudi Marija Magdalena, kot ima god Mojca, hčerka dopisovalke, je v redu.

Godovni dan je običajno tisti, ki je najbližji rojstnemu dnevu (to vem še od doma), ni pa nujno. Lahko določijo starši ali ob krstu izberejo zavetnika, ki je bolj znan.
Npr. Andrej – v koledarju jih je še nekaj s tem imenom (Andrej Corsini – 4.2., Andrej Avelinski 10.11., Andrej apostol 30.11.), pa lahko izberejo apostola Andreja, ki je najbolj znan.
Jaz sem, ko sem pripravljal na krst, vedno vprašal tudi za god in smo izbrali skupaj, pri čemer sem upošteval želje staršev. Godovni dan sem vedno vpisal tudi v krstno knjigo pri imenu.

Darko

se strinjam, včasih je bilo na dan 17.maj na koledarju napisano ime Mojca, potem je pa kar naenkrat zasedel mesto Jošt

Mojca ima god danes, 17.5.
100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}, ker sem jaz Mojca in že vem… 😀

stvar je v tem, da se je v bivši Jugi strašno pogosto pojavljalo to ime in so mu dali datum na ta dan, ker Joštov pa tako rekoč ni bilo. Tako je Mojca postala “svetnica”. To je pač bil socializem in je tudi Božiček postal Dedek Mraz ipd…

New Report

Close