Kdaj imeti otročka?
Sem pazila, sem. Precej. Ampak je pri mojem vse drugače. Oz. drugače gledam na vzgojo, varstvo,…
LP
Tudi jaz kalkuliram s faksom in ker mi manjka še leto in pol sem pa še mlada bo otročiček še počakal.Se pa strinjam da preveč kalkuliranja ni dobro.Če čakaš na svoje stanovanje res lahko nekateri čakamo do 40.leta. S službo je pa tako,jaz delam preko študentskega servisa in bi tudi najprej rada imela redno službo pred koncem faksa,da bi potem kmalu lahko imela otroka.Vendar mi je sodelovka dala za misliti ko je rekla,mogoče se boš pa lažje zaposlila ko boš enega otroka že imela,saj bo delodajalec na mojo starost prvo razmišljal da bom sigurno kmalu noseča in me ne bo zaposlil.
V eni oddaji pa je bilo rečeno:prej kot boste imeli otroke,dalj časa boste preživeli z njimi.
Sama sem stara 27 let in niham med željo po otroku in med realnostjo, da nimam službe za nedoločen čas, da ne vem, kako bo po prekinitvi.. Tudi sama si želim, da bi se nenačrtovano pojavila nosečnost, tako pa igram vedno “zanesljivo igro”. Sicer mi vsi pravijo, da glede na stopnjo izobrazbe ne bi smelo biti problemov pri “novi” zaposlitvi, toda dandanes je pač tako, da resnično težko dobiš službo.
Jaz 30, mož malo več. Izobražena, situirana, neplodna.
Punce, imejte otroke in lepo jih vzgajajte!!!
Hanna, kar zračunaj si: 27let + 3leta študija (če boš vse naredila v roku)=30 let To pomeni, da boš pri tridesetih in brez otrok začela iskati redno službo in poskušala prepričati delodajalce, naj te zaposlijo, oni bodo pa razmišljali o tem, da boš itak sigurno šla na porodniško, ter zaposlili kakšno mlajšo, ki že ima kakšnega otroka. Pa še to, plodnost ženske po tridesetem začne upadati. Kruto? Resnično.
Forum je zaprt za komentiranje.