Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kdaj je panika, če ne kaka?

Kdaj je panika, če ne kaka?

Naš 7-mesečnik ne kaka 5. dan. Verjetno je krivo uvajanje goste hrane, čeprav imamo mogoče samo za en obrok goste hrane, vse ostalo je dojenje…

Jutri zjutraj mu bom dala malo kakija, če ne bo ponoči nič pridelal. Me pa zanima, kdaj je panika (koliko dni)?

Naša hčerka včasih, ko je bila še pretežno dojena – ni kakala tudi dlje kot en teden. Smo si označevali kar na koledar, kadar je bila pokakana, da smo vedeli.

Počakaj še kak dan, dajajmu sadje – kaki, mogoče kivi, suhe slive in veliko naj pije.

Drugeče je bilo pa pred nekaj časa o tem veliko govora na forumu Starši in otroci. Tam malo pobrskaj!

Za kaki ne vem, jaz sem slišala, da je zelo učinkovit kivi na tešče. Sicer pa čimveč tekočine.
5 dni je res že kar nekaj, bolj natančno do kdaj naj bi tolerilari zaprtost pa ne vem, saj pri nas nikdar ni bilo teh težav.
Želim vama jutri polno pleničko :o)

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

Mojima dvema je vedno pomagal Hippov slivov napitek. Sicer pa pri skorajda samo dojenih otrocih naj ne bi bilo panike tja do enega tedna.

daj mu ovsene kosmice, malo prekuhane na mleku; moja pupa vedno po njih “fajn” kaka! baje so odlicni za prebavo!

Draga amai, ne bi te rada strašila, enako sem razmišljala pri prvem otročku, le da je bil samo dojen, potem so mi rekli, ko bo mešana prehrana bo bolje, pa je bilo samo slabše. Kakali nismo po 5 dni, včasih tudi kakšen dan več. Padli v začaran krog in se znašli pred zidom.

Zdaj sva začela z uvajanjem z drugim sinkom (čez 1 teden bo 6m) in se je začelo nekakanje po 3 dni, zato sem že začela z namočenimi slivami čez noč in mu to ponujam po flaški, spije sicer samo 10-20 ml, ampak bolje to kot nič. Poleg tega mu od sadja dam zaenkrat samo zmiksane suhe slive (te ki sem jih prej namakala), da dobi še kakšno žličko kašice. Ta nama malo pomaga. Na veliko pa se ogibam banani in korenja, teh dveh stvari še praktično ni poskusil. Zdaj imava samo en obrok zamenjan in to je krompir+cvetača.

Ker smo pri prvem šli čez tako hudo stvar, bom pri tem zelo pazljiva. Zdaj se nama je zgodilo, da ni kakal največ 2 dni, morda pa bi bilo slabše, če mu ne bi dala sliv. Čez čas mu bom dala tudi kaki (ta tudi zelo pomaga), kivija pa si mu ne upam še dat, ker se mi zdi malo premajhen.

S tem sem ti hotela razložit kdaj je lahko panika, pri prvem me ni skrbelo (ker nisem vedela kam to lahko pelje) po 1 tednu, pri drugem me skrbi če en dan ne kaka.

Poleg tega mu še masiraj trebušček, nežno v smeri urinega kazalca, ob previjanju potelovadita, nogice mu pokrči na trebušček, lahko pa ga večkrat kopaš, ker voda tudi stimulira kakanje. To zadnje se je pokazalo pri našem, res pa je, da je bil večji, ko smo to počeli (2 leti), takrat že veliko počepajo in podobno.

Pa obilo kakanja vam želim; mi se našega še danes zelo razveselimo, pa jih sine šteje že 6,5 let.

Hm, moja 3,5 mesečna hči že sedaj kaka na 6 dni in ko hočem, da se nakaka, ji dam Aptamil, ker je slabši izkoristek od mojega mleka. Mene tudi skrbi in bom jutri vprašala zdravnico, a kaj dosti pri tako majhnem otroku verjetno ne morem narediti. Kopava se vsak večer, ima včasih obupne, smrdeče vetrove, ob katerih se tudi joka, a ne vem, če ji lahko kaj pomagam.

Danes zjutraj je bila ena mala kakica – huraaa! Res, kako neverjetno, nikoli si ne bi mislila, da se bom drekca tako razveselila!

Je pa bilo bolj malo, tako bolj kupčkasto – ne trdo, ampak tudi ne razlito po celi plenici kot do sedaj.

Pa ne vem, od česa bi bil tako zaprt, saj banane ne mara več kot ene žličke, korenčka tudi ni ne vem koliko pojedel, večinoma je bila ta teden krompir in cvetača, pa malo pora…

Dopoldne sem mu vseeno dala malo kakija, se je stresal kot bi ne vem kako kislico jedel, pa je tako lepo bil sladek :)) Bomo videli. Bom pa poskusila tudi s slivami v prihodnje – upam, da ne bo treba. Pred uvajanjem je kakal tudi 2x na dan, z uvajanjem se je začelo 1x na dan, ali včasih tudi 1x na dva dni, tole sedaj je bilo prvič tako. Je pa imel vsak dan “drek za ovinkom” kot pravi naša soseda, ko mali spušča prd**

Hvala vam za nasvete!

Me veseli.

Drugače pa se ne izogibaj sliv, daj mu jih že preventivno in da se čimprej navadi na okus, ker se lahko zgodi, da jih kasneje ne bo hotel. Naš prvi se jih je na veliko izogibal, ravno tako fig. Ravno tako kakija ni maral.

Zelo dober recept je tudi zmiksan kivi in pomaranča, lahko kakšen piškotek noter, fajn je da so pomaranče sladke. Priznam, da mi je bilo čudno, ko sem miksala celo pomarančo, ampak našemu je malo pomagalo. Seveda tale recept pride v poštev za malo večjega, pri nas bo še bolj kriza, ker mu agrumi (preko dojenja) povzročajo fleke.

New Report

Close