Kdaj je posoda bolje oprana, ročno ali strojno?
Se ne strinajm, posoda mora bit pred pomivanjem do mehkega kuhana v jesihu, zatem se pa ročno opere z doma narejenim detergentom ob uporabi naravne ekološke gobice. :-)[/quote]
zakaj v kisu? jaz najbolj usrano posodo (tud izparilnike od eteričnih olj) očistim z vrelo vodo + fajn polno jedilno žlico praha za pomivalca. Butnem v večjo posodo vrelo vodo + prah, zmešam da se razptopi, notr kos ki se mora očistiti in čez pokrovka, da se ne prehitro shladi. Stvar deluje u nulo
To zgoraj je za ekstremne primere, za ostalo prah + pomivalc. Rabim pa najbolj poceni prah iz coopa, posodo prej vsaj n agrobo očistim večjih ostankov, apa mlo jo prebrišem zper kako obarvanost in to je to. Tko laufam že par let, stroju ne fali nič, posoda je u nulo čista in oprana
PS pomivalc dela z malce višjimi temp kot jih človek lahk tolerira. To je tud en vihtig faktor zakaj pomivalc
Se ne strinajm, posoda mora bit pred pomivanjem do mehkega kuhana v jesihu, zatem se pa ročno opere z doma narejenim detergentom ob uporabi naravne ekološke gobice. :-)[/quote]
zakaj v kisu? jaz najbolj usrano posodo (tud izparilnike od eteričnih olj) očistim z vrelo vodo + fajn polno jedilno žlico praha za pomivalca. Butnem v večjo posodo vrelo vodo + prah, zmešam da se razptopi, notr kos ki se mora očistiti in čez pokrovka, da se ne prehitro shladi. Stvar deluje u nulo
To zgoraj je za ekstremne primere, za ostalo prah + pomivalc. Rabim pa najbolj poceni prah iz coopa, posodo prej vsaj n agrobo očistim večjih ostankov, apa mlo jo prebrišem zper kako obarvanost in to je to. Tko laufam že par let, stroju ne fali nič, posoda je u nulo čista in oprana
PS pomivalc dela z malce višjimi temp kot jih človek lahk tolerira. To je tud en vihtig faktor zakaj pomivalc[/quote]Vidiš, ti si že skoraj monklja, edino kar ne veš, da se jesih uporablja čisto povsod pri pucanju in pomivanju, pa vse do pranja in mehčanja perila. 🙂
zakaj v kisu? jaz najbolj usrano posodo (tud izparilnike od eteričnih olj) očistim z vrelo vodo + fajn polno jedilno žlico praha za pomivalca. Butnem v večjo posodo vrelo vodo + prah, zmešam da se razptopi, notr kos ki se mora očistiti in čez pokrovka, da se ne prehitro shladi. Stvar deluje u nulo
To zgoraj je za ekstremne primere, za ostalo prah + pomivalc. Rabim pa najbolj poceni prah iz coopa, posodo prej vsaj n agrobo očistim večjih ostankov, apa mlo jo prebrišem zper kako obarvanost in to je to. Tko laufam že par let, stroju ne fali nič, posoda je u nulo čista in oprana
PS pomivalc dela z malce višjimi temp kot jih človek lahk tolerira. To je tud en vihtig faktor zakaj pomivalc[/quote]
Vidiš, ti si že skoraj monklja, edino kar ne veš, da se jesih uporablja čisto povsod pri pucanju in pomivanju, pa vse do pranja in mehčanja perila. :-)[/quote],
ja vem da se rabi za vse te zadeve. Jesih je kis, torej kislina, medtem ko so ostale zadeve (različna pralna sredstva za pranje cot, posode itd) mešanice kislin, delno tudi baz, mehčal za vodo itd. Torej kis + dodatki. Samo namest da imaš en kup različnih zadev, maš eno samo.
Vidiš, ti si že skoraj monklja, edino kar ne veš, da se jesih uporablja čisto povsod pri pucanju in pomivanju, pa vse do pranja in mehčanja perila. :-)[/quote],
ja vem da se rabi za vse te zadeve. Jesih je kis, torej kislina, medtem ko so ostale zadeve (različna pralna sredstva za pranje cot, posode itd) mešanice kislin, delno tudi baz, mehčal za vodo itd. Torej kis + dodatki. Samo namest da imaš en kup različnih zadev, maš eno samo.[/quote]No vidiš, ap tudi ti za izkušnjami stojiš, jaz se pa uležem, ko sem zmatran od pomivanja posode na roke. 🙂 Ajde, pa hecam se, kajti če nič drugega je bolj enostavno pomivat v pomivalcu, ker ročno pomivanje vzame kar precej časa, razlika v čistosti pa ni.
večinima se pere na auto 55-65, občasno na quick 60 (tega se ogibam ker ima samo eno izpiranje in včasih ostane pena. Ker nimam programa izpiranja moram v primeru pene še enkrat dat na quick. To se sicer bolj poredko zgodi, amapk se), s tem da ko imam čas namesto quicka laufam eco 50, ker ima 2 izpiranji. Če so kake fajn usrane posode (ko se kuha juha, cvrtje, pohanje itd) gre na intenzivni 70
uglavnm jast ne šparam pri vodi in temp. raje mal več kt premalo. V primerjavi z ročnim pomivanjem sem še vedno u plusu. pa tud drugače pomivalc ni glih preveč požrešen
Na 90 plus para, tako kot Barca gate. :-)[/quote]
težka bo..pomivalca tja čez 70 C ne prilezejo. majo nekateri paro, ampak magična meja je tam ene 70,72 C
ps gate tud jaz perem na 95 (pa službena oblačila tud, pa še kako drugo stvar tudi), tko da ni ona edina.
Na 90 plus para, tako kot Barca gate. :-)[/quote]
težka bo..pomivalca tja čez 70 C ne prilezejo. majo nekateri paro, ampak magična meja je tam ene 70,72 C
ps gate tud jaz perem na 95 (pa službena oblačila tud, pa še kako drugo stvar tudi), tko da ni ona edina.[/quote]Fajn, čurka daš tud prekuhat, da je potem sterilen? 🙂
Malo mimo teme, Kravca, več kot 200 kwh sem imel v enem mesecu manjšo porabo elektrike, ko sem zamenjal skrinjo. Vidiš kakega vraga mi je 25 let stara skrinja delala. Zdaj bom pa videl kao se ta no frost obnese, ker to mi je pa novo, v skrinji sicer z ledom nisem imel težav, se ga ni kaj dosti nabralo.
težka bo..pomivalca tja čez 70 C ne prilezejo. majo nekateri paro, ampak magična meja je tam ene 70,72 C
ps gate tud jaz perem na 95 (pa službena oblačila tud, pa še kako drugo stvar tudi), tko da ni ona edina.[/quote]Fajn, čurka daš tud prekuhat, da je potem sterilen? :-)[/quote]
kaj je čurk?
hja v skrinji nisi mel težav, vprašanje koliko je sploh zadeva (o)hladila. NOFROST boš tko od oka mel nekje konstanto porabo, ker ledu ni, led je pa tisti, ki ti (s)kuri večino štroma.
NoFrost mašine naj bi se 1 letno odklopile ker imajo nek senzor ali ne vem kaj, kjer se zna ivje nabrat in potem to nagaja. No moj gorenjv hladilnik bo poleti mel 4 leta p aga š enisem odklopil, ampak počasi bo tudi to potrebno narest
PS tud skrine dobiš ultra varčne, samo cena je ubitačna. Mam liebherrr premium nekajčez 300 litov lufa zadeva živi od zraka (A+++) , poraba nikakva hladi ko zmešana. je pa tud cena konkretna. Ampak je bilo vredno.
Jaz še vedno raje pomivam na roke, pomivalc bo zadnja stvar, ki si jo bom omislila potem, ko bom imela artritične roke. Imamo ga v službi, kjer sem se navadila, da vsak kozarec ali skodelico splaknem pod vodo, ker ima sicer nezgrešljiv priokus po tistem zadnjem sredstvu za spiranje; poleg tega vidim, kako v precej kratkem času glazura na porcelanu izgubi sijaj in kako zamegljeni postanejo stekleni kozarci.
Kar se boljše pomitosti tiče, če nisi šlampast pri pomivanju, ni nobene razlike.