kdaj lahko dobim pogojno vrnjeno voznisko dovoljenje
zdravo, dobil sem sklep in predlog od sodisca da lahko zaprosim za pogojno voznisko dovoljenje ob predlozeni zdravniski dokumentaciji, ta sklep se ni pravnomocen, predlog in zdravnisko spricevalo sem oddal zanima pa me v koliksnem casu potem vrnejo voznisko dovoljenje, ali moram cakati da je je sklep pravnomocen in potem dobim se kak novi sklep o pogojno vrnjenem vozniskem dovoljenju ali kako? hvala za odgovor, zadevo nujno potrebujem saj imam delovno mesto oddaljeno eno uro, hvala.lp
Pozdravljeni, verjetno govorite o predlogu za vrnitev začasno odvzetega v.d.? V tem primeru sodišče običajn ov roku 8delovnih dni odloča o predlogu. Če pa ste predlog za t.i. pogojno obdržanje v.d. oddali pred pravnomočnostjo sklepa bo le ta zavrnjen kot preuranjen. Po pravnomočnosti ga v zakonitem roku ponovno pošljite sodišču in ga bodo ponovno obravnavali. Kolikor mi je znano roka za odločanje o t.i. pogojni obdržitvi v.d. ni. Torej vodita se dva postopka en je o začasno odvzetem v.d. in drugi je o pogojnem obdržanju v.d. Iz vašega vprašanja se ne ve za kateri postopek gre. Lp