Najdi forum

Splash Forum Koronavirus Kdaj mislite, da bo konec te norije?

Kdaj mislite, da bo konec te norije?

Res se sprašujem, kam vse to vodi. Cela Evropa stoji. Pri nas napovedujejo vedno nove in nove omejitve.

Če bo šlo tako naprej, bo koronavirus še najmanjši problem za vse nas. Kako bomo plačali kredite, hranili familijo? Vse države se zapirajo in se bojim, da se bodo le s težavo znova odprle.

Moram reči, da me je resnično začela dajati panika….Kaj vi mislite?

Tu gre za globalno manipulacijo, korona je pač 1 virus. Ste kje videli umrle od korone, kakšna slika, ki bi dokazovala stanje? Jaz nisem.
Ko se bodo politične in finančne akcije iza korone umirile, bo tudi korona šla v pozabo.

Mislim, da bo letošnje leto najslabse za vse nas v zadnjih 40ih letih

Najprej zdravje, potem…gospodarstvo. Globalna manipulacija??? če kaj takega izjavlja otrok, naj bo, če pa opravilno sposobna odrasla oseba, potem pa imamo problem psihološke ali levo- oprano-glave narave.

Sem danes zjutraj razmišljala na glas, isto kot ti.Taka panika, norenje, mrtvih ne pokažejo.
V SN je bil en panični naslov s sliko krst, kot posledica virusa. Pa je en hitro komentiral, da je to stara slika od potresa. Pa kamioni v Italiji, ki odvažajo mrtve, slika kamionov. Imajo nekaj za bregom, grdo manipulirajo z narodom, ki si želi le miru ,zdravjain da ne bi bili lačni.

Tisti s fotke vas bo na eventuelnem shodu prvi zajebal, Res je kvazijurišnik ni pa toliko pritegnjen, da bo za vas zblojene skeptike, ki hočete videti truge, nastavljal rit pendreku in solzivcu. Vse vas ima za extra debile, kot tudi vsi ostali, btw..

Jaz ne razumem zakaj moramo Slovenci za vstop v Avstrijo imeti zdravniško potrdilo, potniki za vstop v Slovenijo pa ne potrebujejo ničesar, v Avstriji trenutno preko 3400 okuženih in 16 jih je že umrlo, stanje v Avstriji je že alarmantno. Pa zakaj ima Slovenija še vedno 4 mejne prehode odprte za potnike z Italijo. Z Italijo bi morali zapreti mejo.

Bolje pretirana skrb in kakšen ukrep več kot pa premalo. Gospodarstvo bomo že zrihtali, če bomo živi. Še vselej se je pobralo.

Še leta, desetletja se bodo snemali filmi o manipulaciji, ki smo je deležni v tem času.

panika je zato, da ne crkne zdravstvo.
Vse ostalo … bomo pač počakali z dopusti, gradnjami, novimi cunjami …
Itak pa bo pomlad in bomo lahko mulili travo, lubje, listje …

Poglej na Kitajsko. Vzami v obzir sledeča dejstva:
– virus se je tam pojavil novembra, morda pa že prej, a še niso vedeli, za kaj gre
– niso takoj začeli s karanteno, to je res
– ne j.ebejo človekovih pravic, kazen za neupoštevanje karantene do 15 let zapora, za hudo kršenje karantene pa smrtna kazen
Zadnjih par dni nimajo več novih primerov doma, razen uvoženih. Je bolj sproščeno, še vedno pa se držijo določenih ukrepov.
Evropa je komplet drugačna. Zamude pri ukrepih so pošastne, folk, ki se ne drži karantene pa bo razlog za to, da bo tega konec še kasneje. Sami sebi in drugim serj.ejo na glavo.
Kriza bo hujša kot tista 2008. Nezaposlenost, gledano svet, je bila ob zadnji krizi v povprečju 10{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}, sedaj govorijo o cifri 20{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}, odvisno tudi od ukrepov. Najmanj tri mesece, če gledamo Kitajce, ampak jaz mislim, da bo dalj. Ampak govorim za nas. Za svet pa vrag si ga vedi, kdaj bo konec? Govori se od 6 do 18 mesecev.
Pa tudi če mi sedaj ne bi imeli virusa, bi bili v podobni perdi. Če ostale države ne funkcionirajo, tudi mi ne moremo normalno laufat. Ni problem samo v prodaji, zmanjkuje tudi robe, za proizvodnjo, za prodajo. Če so fabrike zaprte, če transport ne poteka normalno itd..
Mi imamo delavce v večini na čakanju, 10+, trenutno jih plačujemo iz neizplačanega dobička, torej iz lastnih žepov, plače daleč nad minimalcem. Mesečni strošek, ko se ne dela okoli 50.000 eur. Torej tri mesece bi še šlo, če bo več, zapremo firmo, ker ne moremo zagonit vsega, kar smo zaslužili, delavci bodo na cesti. Za to mi je najbolj hudo, ampak ne bo šlo drugače. Če pa ne bo treba odpuščat, bo pa verjetno treba prvič v 30-ih letih znižat plače.
Torej odvisno, kako se bodo stvari razvijale.
Kaj bo s firmami, ki nimajo sredstev, si lahko pa samo mislim.
Do sedaj smo plačevali precej davka, sedaj bo država dobila dosti manj, davka od dobička pa nič. Sicer proračun itak ni kaj dosti dobil od tega, ampak vseh davkov suma sumarum bo precej manj. Iz prazne malhe je pa težko delit. Obljubljajo 3 milijarde državne pomoči, ampak ne vem, kako jo bodo razporejali. Apetiti so ogromni.
Država bo definitivno morala najprej podpreti podjetja, da se sploh ohranijo delovna mesta. Pa tudi, da ne bo stečajev ali zapiranj. Ker tisto, kar se enkrat zapre, je težko ponovno odpirat. Pač, gospodarstvo je tisto prvo, ki napolni malho, da lahko tudi javni sektor dobi svoje plače. Iz prazne malhe se ne da deliti.
Plače bodo šle dol, v gospodarstvu in v JU. Ne povsod, enim dobro laufa, npr.Krka, večini pa. Zmanjšati bo potrebno število prisklednikov, ukiniti razne privilegije, službe ki so same sebi namen, zmanjšati socialo vsaj šiptariji, ukiniti podpore nekaterim nepotrebnim od 27.000 NGO, ukiniti privilegije borcem, 7000 kulturnikom itd.

Vsa čast JJ in njegovi ekipi, da so v teh razmerah sploh hoteli prevzeti vlado, ker je jasno, da jih bodo kvazi levičarji na vsak način želeli onesposobiti. Ena stavka je že bila in spet grozijo, pa vlada ne dela niti 10 dni, prevzeli so pa razsulo. Potem bodo tu še priskledniki, socialci, skratka, nič dobrega ni na vidiku.

Evo, še ena balkanska cvetka ki misli, da je vse skupaj zrežirano.. Kretenizem!

Če bi ti prebral kakšno knjigo bi vedel, da so virusi na zamelji prisotni že od njenega nastanka. Virusi so dejansko starejši od človeka.

Sem danes zjutraj razmišljala na glas, isto kot ti.Taka panika, norenje, mrtvih ne pokažejo.
V SN je bil en panični naslov s sliko krst, kot posledica virusa. Pa je en hitro komentiral, da je to stara slika od potresa. Pa kamioni v Italiji, ki odvažajo mrtve, slika kamionov. Imajo nekaj za bregom, grdo manipulirajo z narodom, ki si želi le miru ,zdravjain da ne bi bili lačni.
[/quote]
Jaz tut be verjamem v raka ker mrtvih nihče ne prikaže. Nekateri ste res neverjetno debilni, popolnoma brez kančka logike.

Če bi zdele spustil virus ven, ne bi noben pršu do respiratorjev, ker jih sploh nimamo!
Ja, ekonomska kriza bo huda.

Pošljimo novinarsko ekipo med kritične bolnike v Italijo. Naj senzacionalistično poročajo o umiranjo 800 posameznikov vsak dan. Naj posnamejo vse srti, natančneje smrtne boje vsaj dasetih na dan. Lahko bi bil neposreden prenos. Pa pol ves postopek, da trupla spravijo v kaijone. Pa seveda kremacijo damo.
Ma vi ste res debili.
Hvala Bogu, da se je razpletlo tako, da je na oblasti Janša. Edini, ki ve kaj dela. Sam še kljune vam mora mal zavezat. Ampak saj lakota, ki prihaja, dela v njegovem imenu. Nič bat. Za enkrat imate samo riti prepolne.

Podpis pod tole….
Ampak samo poglej naše novinarje, groza in polom, da nas je sram s čim se ukvarjajo v taki hudi krizi!

New Report

Close