Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kdaj naj kupim nove gume?

Kdaj naj kupim nove gume?

Moj avto je letnik maj 2006. Ko sem ga kupila, je seveda imel gor letne gume, ko je prišla zima, sem kupila nove zimske gume (torej pozimi leta 2006). Od takrat naprej imam še vedno iste letne in zimske gume.

Bi morala že menjati? Ker profil je še dober oz. dovolj globok. Vem pa, da gume s starostjo tudi izgubljajo na kvaliteti. Kilometrov imam okrog 75.000, ne vozim prav veliko, razen služba-dom.

Kaj menite, naj letos kupim zimske in drugo leto letne gume?

Profil je verjetno res dober, samo guma otrdi in gume potem ne prijemljejo tako, kot bi morale. Sama sem menjala gume po 5 letih, pa čeprav so izgledale povsem nove.

pet let so že kr stare gume… js bi po treh.

Če se zavedaš kaj voziš – in tudi ustrezno voziš in reagiraš – ti jih še ni treba menjati.

Je pa res, da imajo sedaj že slabši oprijem in je treba zato z njimi voziti malo počasneje in imeti vedno daljšo varnostno razdaljo.

Meni je vulkanizer rekel, da jih jre treba po 5ih letih zamenjat, tudi, če imajo dovolj profila.

zato pa jaz nimam letnih in zimskih gum, ampak kupim samo zimske, jih vozim ene tri-stiri leta in zamenjam.
Ker trenutno ne delam veliko km, bi bila dva kompleta gum cisto predraga nalozba, saj se gume ne starajo samo zaradi obrabe.

New Report

Close