Kdaj odgovor ZZZS na pritožbo
Sem že dobro leto v staležu. Na odločbi zzzs je navedeno, da moram za 4 ure v službo. 1.februarja sem poslala pritožbo in dobila 6.februarja odgovor, da so poslali naprej v obravnavo na II.stopnjo. Zdravnik mi je rekel, da naj ostanem doma in počakam na odgovor zzzs in takoj ko dobim, da se zglasim pri njemu. Meni se bo zmešalo. Če ne od bolečin, pa od te negotovosti. Kolikor sem počekirala po netu imajo čas do 2 meseca, da mi odgovorijo. Nekje pa sem zasledila, da jih je možno opozoriti, če ti ne odgovorijo v 8-ih dneh in navesti razlog “molk organa”.
Ima kdo izkušnje kako dolgo pacajo z odgovorom na pritožbo če imaš določen 4urni delovnik in ali so komu pritožbo pozitivno rešili in mu odobrili stalež za nazaj za polni delovni čas. V službo sem poklicala in se dogovorila, da mi pišejo dopust v primeru, da mi zzzs ne odobri oz. med tem časom, ko čakam na odgovor. Samo kaj pa če bo to trajalo 2 meseca. Kje naj vzamem dopust?
Smo imeli enak primer. Delavec je že več kot leto na bolniški in zdaj so ga dali delat na 4 ure, 4 ure pa je še naprej v bolniški. Mi kot delodajalec smo se pritožili, pritožil se je tudi delavec. Smo dobili kar hitro rešeno, približno v enem tednu. So pa pritožbi ugodili in mu podaljšali polno bolniško še za nekaj časa. Potem pa bomo videli kako naprej.
Lp….sem bila v podobni situaciji ze 2x…..pred kontrolo pri kirurgu , ki sem jo imela zacetek februarja zaradi operacije rame v decembru sem imela stalez do 28.2 in z 1.3 dalje so odlocili da sem sposobna za delo….nakar je lececi zdravnik poslal za novo podaljsanje z izvidom kirurga …kjer je jasno razvideno da bom nadaljevala z fth….ceprav je zelel predpisati zdravilisko zdravljenje in je na moj predlog odstopil od tega in sva se dogovorila za nadaljevanje fth….sem bila lansko leto v toplicah zaradi op druge rame….bilo je enkratno…vendar so mi odsvetovali kopanje zaradi mozganske kapi ki sem jo imela 2012…zato se mi je zdelo nesmiselno da hodim….v glavnem sva se skupaj dogovorila da bom potem opravljala fth…. z katero sem zacela 26.2. In tudi to je bilo v kartonu zapisano in kontrola pri njemu zacetek aprila.V izvidu jasno napisano stanje roke…rame…fleksije…koliko dvignem…obrnem…da je se vedno bolece..Klicala osebno na zavod pred koncem meseca februarja…povedala za svoj problem…da sem ze bila v podobni situaciji ko sem imela stalez zakljucen in je bil poslan nov predlog…da niso upostevali in so mi zavrnili tako da sem ze enkrat dajala svoj dopust da sem pokrila dneve..povedala da zacnem z fth ..da imam kontrolo pri krg….. Dobim odlocbo 1.3 dopoldne za katero je bil predlog poslan 19.2 , kjer je stalez zakljucen in da sem od 1.3 sposobna za delo. V odlocbi je samo prepis kirurgove ugotovitve koliko roko dvignem…odrocim…nikjer zapisa da bom nadaljevala z fth…in ponovna kontrola pri njemu….Bogu hvala pa mi je ostalo 5 dni lanskega dopusta…tako da imam sluzbo pokrito….Sem sla osebno v Kranj kjer sem napisala pritozbo….Koliko je smiselno hodit v sluzbo…kjer delo nikakor ni sedece….pa ceprav delam samo po 4 ure…zaradi drugih tezav…so roke konkretno 4 ure v uporabi…so rotacije …dvigi……. in ob enem hoditi na fth….Enostavno se imajo doloceni zdravniki za …….ne najdem besed….In tudi vsi ki hodijo na zzzs nadomescat dolocene zdravnike…bi bilo dobro da se clovek malo zamisli…vedno se lahko znajdes na drugi strani….vsi bi se morali tega zavedat..lp
Pozdravljena. Ste ze dobila odgovor na pritozbo?
Sem namrec v istem šmornu… s tem da imam samo 10dni dopusta. In s 3.3 naj bi kao šla delat po 4 ure. Sem se tudi pritožla in zdaj čakam. In sploh nevem kaj naj zdaj v vmesnem casu naredim. Meni tudi pravijo naj cakam. Ja ok,in kaj ce dobim cez 1 mesec odg.in je zavrnjeno?? Kaj pa pol lahko nardim…
Lahko poročate kako se je končalo ?
Na strani ZZZS piše :
” Pritožba zoper odločbo imenovanega zdravnika
Če se zavarovana oseba ali delodajalec ne strinjata z odločbo imenovanega zdravnika ZZZS, lahko v roku 5 delovnih dni po prejemu odločbe vložita pritožbo pri imenovanemu zdravniku ZZZS, ki je odločbo izdal. Pritožbo obravnava zdravstvena komisija ZZZS. Ne glede na vloženo pritožbo se mora zavarovanec ravnati skladno z odločbo imenovanega zdravnika ZZZS.”
Se pravi ne moreš kar doma ostati do odgobora, če ti na odločbi piše da si zmožen dela za 4 ure… ali se motim ?
Forum je zaprt za komentiranje.