Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kdaj otroci začnejo oblikovati prve besede

Kdaj otroci začnejo oblikovati prve besede

Naša malčica je stara 1,5 leti. Skrbi me njen govor. Sicer čeblja v svoji govorici, besed pa ne izoblikuje. Uspe ji reči samo mama in to je vse. Veliko ji berem, se z njo pogovarjam,…. Ali je prezgodaj za paniko ali naj se pomenim s pediatrom? Namišite mi prosim, kako je pri vaših malčkih. Hvala

Naš 17 mesečnik tudi ni govorec. Do zdaj je čebljal le v svoji govorici. Ko vidi hrano je vse polno am-am-ov, sem pa gdaj reče dada. Če mu naročim naj odloži kakšno stvar “tja”, vparaša če “ta”.
No v petek pa je zavestno rekel du-da (pri nas ima malo drugačen pomen), zraven pa se smeji kot pohan maček.

o, še ena gorenjka ;o))
ne skrbi, bo že začela. Vedno so odstopanja v razvoju otrok, vsak je drugačen, nekateri čebljajo ornk stavke že pri letu in pol, nekateri pa sploh prvič spregovorijo besedo pri dveh ali celo dveh in pol-poznam kar nekaj takih primerov, pa so vsi ok in zdravi in tko.Zdaj jih pa ustavt ne morjo, ker toook čebljajo! Tako da, ne sekiraj se.Vse pride samo od sebe.lp

Naša je stara 20m, pa šele zdaj začenja pa še to jo samo mi domači razumemo, sem govorila z kolegico ki je logopedinja pa pravi da ni razloga za preplah, drugo leto takšen čaš bi pa že lahko kaj povedala v stavku, tako da… lp

New Report

Close