Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek kdaj pa so vaši otročki začeli govorit?

kdaj pa so vaši otročki začeli govorit?

mislim tako, da je otrok stvari rekel stvar (npr avto) ali pa mami mama, atu ata, kdaj so se potem pojavili prvi preprosti stavki?
moja pupa bo stara 1 leto in sicer reče am-am če je lačna, pa mama mama mi je tudi že rekla, ampak največkrat reče mama tudi kakšni drugo stvari:)
sicer se kar veliko pogovarjamo z njo, ji kažemo predmete, razlagamo…

---------- le vent nous portera...

Naša je že pred dopolnjenim letom obvladala sklanjatve:
Ded, deda, dedu, deda …. :))))))

Pri letu in pol je začela s preprostimi stavki. Znala je povedati koliko je stara, kako ji je ime, “zapela” je že kakšno pesmico, dve, tri ….
Poznam pa deklico, ki je pri enem letu govorila stavke, obvladala je črko R, vse sičnike, šumnike… Ravno tako tudi poznam fantička, ki je še pri štirih letih in več govoril “kitajsko”.

Tamala je začela pri enjstih mesecih z besedico hvala, potem pa vsak dan kaj novega povedala. Pri 20 mesecih je povsem normalno komunicirala z neznanci. Govorila v stavkih, spraševala….
Mali je pa komaj pri treh letih spravil iz sebe kakšen razumljiv stavek.
Otroci so pač različni. Eni prej, eni kasneje.
LP,
Pija G.

Naše dete je staro eno leto in ne govori nič. Ko reče am ma ana ene meme evea jaz slišim ravno to, moja mama pa sliši mama, Eva (tako je punčki ime), enkrat je že menda rekla tuki medo. Po moje vsak sliši, kar hoče slišat.

Prvi pri letu in pol 2 do 4 besedi skupaj, drugi še pri dveh letih skoraj nič pač tiste standardne besede. Stavke začel tvoriti po 2 letu.
lp.

Moja pupa je začela govoriti pri 15-ih mesecih, pri letu in pol že povedala stavke s par besedami. Pri dveh letih pa je govorila popolnoma vse, razumljivo in razločno, tudi črko R. Moja nečakinja je stara 4 leta in 4 mes., govori sicer vse in razločno, ne izgovarja pa R ter šumnikov. Tako da – vsak otrok je svet zase.

Naš fant pri 14 mesecih reče hvala, Zala, Katka (kravica Katka) seveda po svoje.

No, naš je tam okoli enega leta poznal nekaj osnovnih besed (mama, ata, auto…..)

Se pa spomnim, ko je prišla enkrat k meni na obisk prijateljica, s svojo 1,5 let staro hčerko. In je tamala govorila tekoče!! Ko sem šla v hišo je vprašala:”Kam pa je šla gospa?”
Jst sem bla čist paf, s tem, da je tut že neki časa bla brez pleničke…..

Naš ta mau en mesec pred četrtim rojstnim dnem še ni povedal nobenega stavka. Ko pa se mu je “odprlo”, je v mesecu dni nadoknadil za vse nazaj in smo ga kmalu prosili, če je lahko kakšno minuto tiho.

Moj že dolgo ni več otroček, pa je čvekal že od začetka. Še jokal ni namesto ueeeee, ampak dej, dej, dej, deeeeej… :))))

New Report

Close