Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kdaj po porodu sex?

Kdaj po porodu sex?

Rodila sem pred dobrima dvema mesecema. Z možem poskušava izvajati malo “nežnosti”, a imam občutek, da sem jaz čisto spremenjena tam spodaj in se nikakor ne morem sprostiti. Mož je nežen in razumevajoč in me sploh ne sili v to, pa nama nikakor ne gre. Kako ste ve prebrodile to? Kako naj si pomagam in spet začnem uživati v spolnosti?

to blokado imaš v glavi,sprosti se,uživaj,ne misli pa na porodni postopek.Tudi meni je sestrična rekla,da ji po porodu sploh ne paše več to se mi je tako vkoreninilo v glavi,da sem imela tudi sama probleme.Kot sem rekla,sama poskrbi za blokado,več ne vem pomagati,čeprav rade volje

Meni so po prvem porodu nagajali šivi, ne dobesedno, ampak sem imela občutek, da je vse čudno, kot da bi me zašili in vedno je nekaj peklo in skelelo, po nekem času (nekaj mesecev)se je vneslo. Zdaj po drugem porodu (med obema je bilo 6 let razlike) pa nisem imela problemov, šivana zdaj nisem bila in to je bistvena razlika, sva že 4 tedne po porodu in je bilo prav super.

Ja sem bila pri prvem porodu čisto sesuta, ful šivana in sem imela še po treh mesecih kot en medenični krč. Mož se je zelo trudil, bil nežen…, vendar mene je vse vleklo, peklo, skratka nemogoče. V drugo sem bila pa zopet šivana in po šičši, to je bilo nekje v 5 tednu sva probala in je šlo brez problema, seveda z veliko nežnosti, uporabila sva pa še malo kremice za vlažnost. Danes je pa že super, super…

Sprosti se in uživaj,

lP, Serga

Naj se ti nikamor ne mudi, tam podaj je po porodu vsaj pri večini žensk zelo spremenjena situacija in logično je, da mora miniti nekaj časa, da se vse povrne v prejšnjemu podobno stanje. Baje, da se to zgodi šele 6 mesecev od poroda, seksaš pa seveda takrat, ko zapaše tebi. S partnerjem začnita zelo počasi in vsakič bo malo bolje. Jaz sem šele 3. mesec po porodu pričela z novim okrivanjem spolnosti, šive sem imela kar obsežne in me je še dolgo bolelo vse tam spodaj.

Midva sva tudi imela težave, kot je bilo že zgoraj napisano šivi. Malo me je bolelo in zaradi tega se nisem sprostila. Parkrat smo poskusili in se ni obneslo, tako, da sem kupila sredstvo za vlaženje nožnice in je bilo dosti bolje. To sva uporabljala cca.14 dni potem pa je steklo vse kakor treba.

lp

New Report

Close