Kdaj regres šolnikom?
Kdor danes misli, da je služba v javni upravi boniteta je še malo iz prejšnjega režima. Pomilujem njegovo uboštvo na duhu!!!
Gabrijel očitno ti nisi v kako huduo stresni službi, da imaš toliko časa na MON-u slonet. Ops, a si mogoče šolnik, ki so baje že ob 11h doma- tako prpavijo nekateri, samo jaz takih šolnikov ne poznam.
Želim ti dober regres, saj ga res zasužiš!
Pa-pa
Boniteta je seveda,ker lahko uči in vzgaja otroke , ki imajo za vzgled starša s tvojim razmišljanjem.Pa še hvališ se kaj so lansko leto “špilali”otroci učiteljici.Kako in pod kakšnim pogojem, predvsem pa v katerem primeru,bi pa tvoja hči brez kaznovanja in linčanja učiteljice lahko stala v kotu 15 minut in ne cele 4 ure.Pa lep dohodek in regres ti želim.
mislim da te bo Bajuk razglasil za osebnost leta na Minstrstvu za finance če bi še ostale prepričala da to storite-hehe, no se ni za bat-upam da dobite regres in upam da ga dobite več kot lani( če se ne motim ste dobili 149.000,00 sit bruto), ni pa slaba ideja za nedeljsko šolo , namesto da grejo ljudje v cerkev, bi se lahko izobraževali
30 dni dopusta dobiš lahko,če imaš 4 tedne po 7 dni dopusta,to pomeni, če je tvoj delovni teden dolg od ponedeljka in petka in ni določeno,da si vedno doma soboto in nedeljo,ampak je tvoj teden dela pač lahko vse dni v tednu.Zakon pravi tako, tista preostala dneva do tvojih 30 in več dni pa so lahko dodatek na stalnost,pa na delovno dobo,pa na posebne psihofizične obremenitve,pa na otroke,pa na posebne zdravstvene pogoje,pa na starost nad 50 let,v podjetjih pa se najde še kaj.
Marička,jaz po službi in v svojem privat času iščem podatke,snovi in material,ki se tičejo mojega dela in med razmišljanjem o jutrišnji pripravi,evalvaciji današnjega dne in ob razmišljanju o temah in vsebinah,dejavnostih v naslednjem sklopu si vzamem malo premora in počekiram kaj se na MON-u dogaja,ti pa si najprej spljuval ves šolniški svet,na koncu pa priznaš, da nimaš kaj delat in na službenem računalniku čas in material tratiš.Vseeno ti za tako inovativno delo privoščim regres najmanj v višini našega in pred cifro 637€ imaš lahko tudi enko in za tako dolgočasno delo boš dobil še premalo regresa,ker čutim, da res trpiš na svojem delovnem mestu.Pozdrav,moram kar odpeketati,grem ravno vlit mavčne metulje,da si bodo otroci lahko naredili in dokončali vsak svojega-ali bodo naredili lutko,sliko oz.obesek pa se bodo odločili sami.Naj ti prišepnem-kalupe za vlitke in mavec,ter kremenčevo maso sem si kupila sama,v želji da popestrim delo,da so otroci srečnejši in če bi to kupoval vrtec,bi starši v luft skočili kako je drago-se morda motim gabrijel?Pa lep pozdrav in imej se lepo v dolgočasni službi.
Bravo Gabriel, v vsem kar si napisal te podpiram.
Opazujem učiteljice mojih otrok in vidim, da jih iz leta v leto manj oz. nič ne naučijo. One lepo hodijo v službo, pouk vodijo od 8.30 do 12.30, nato gredo domov in pouk prevzame popoldansko varstvena učiteljica, ki otroke pelje na igrišče in tam so do 15 ure, ko gredo domov. Domov pridejo utrujeni in čaka jih še vsa naloga, pri kateri pričakujejo pomoč staršev, ker jih učiteljica ni nič naučila, razložila je prehitro, se ji je mudilo. Starši moramo poleg službe, ki traja od 8 ure zjutraj do 18 ure popoldan, tudi sobote in nedelje, učiti in razlagati snov, katero v šoli niso dobro razložili.
Nekateri delamo za 400€, nimamo regresa, dopusta imamo 10 dni v celem letu, poleg tega učimo zvečer še svoje otroke – namesto vas, spoštovani učitelji.
In sedaj poleg vseh ugodnosti, ki ste jih že tako in tako deležni učitelji, poleg že tako prevelike plače zahtevate še regres??? Da vas ni sram, lenuhi.
Naj vam ne bo pomemben le denar in ponos, da učite, raje pomislite malo kaj, če sploh koga naučite!!
“Ste pa res ubogi”, vrata v šolo so vedno na stežaj odprta vsakemu, veš? In če si toliko sposobna, da učiš doma svoje otroke vse, kar jih nesposobni učitelji niso uspeli naučiti, bi bilo res najbolje, da se kar preusmeriš v prosveto, da bo tudi tebi lepo.
Seveda si ne drznem niti pomisliti, da imaš mogoče otroke, ki počasneje dojemajo in zato potrebujejo dodatno pomoč staršev :)))
Nisem brala vega, pa vseeno. Opažam, da imaj otroci starša, ki ima negativen odnos do dela učiteljev enake vzorce. Zanimivo pa je, da taki starši potem pričakujejo avtoriteto učitelja.
otroci lahko rečejo vse, kaj jim pa moremo? No konkretno, kaj? Ampak samo učinkovite prijeme prosim, ne predpostavke. Z veseljem bom uporabila v takem dnevu, kot je bil danes, ko jih je do konca razganjalo, devetošolce. Jaz pa na koncu z energijo. Nekateri imamo pouk tudi od 8h do 15.20, brez večjih premorov.