Kdaj se bodo odprli fitnesi?
Nabildaj se, boš vsaj kakšno položil. 😀
[/quote]
Ne rabim jaz krmilne in bit puhel in žvekast, kot piščanc v intenzivni vzreji ( saj veste da je vse leplivo tisto meso in žvekasto, enako je pri človeku). Jaz delam doma fizično, imam celo življenje, kondicijo, spretnost in moč, česar noben fitnes in krmilna še nikoli nista dala, to so puhli ljudje tako v betici kot v telesu.
Ne rabim jaz krmilne in bit puhel in žvekast, kot piščanc v intenzivni vzreji ( saj veste da je vse leplivo tisto meso in žvekasto, enako je pri človeku). Jaz delam doma fizično, imam celo življenje, kondicijo, spretnost in moč, česar noben fitnes in krmilna še nikoli nista dala, to so puhli ljudje tako v betici kot v telesu.
[/quote]
Ženske so takoj mokre, ko zagledajo pitanega purana.😂
Ne vem zakaj vsi sportniki obiskujejo se fitnes ooleg svojega sporta.
No ja izgleda niso tako pametni in pouceni kot ti bebo jedan! Da se spustim na tvoj nivo komuniciranja, glede na to da se vtikas vlnekam kjer te ne srbi. Lezi na kavc en prst si vtakni v rit z drugim jej cips in obcasno zamenjaj roke!
O pa ne. Nekateri so probali s krmilno in fitnesom in so hitro nehali. Gre za zakrčenje mišic s ponavlaljočimi vedno istimi obremenitvami, ki posledično niso več prožne, krmilna pa tako da samo puhlost, . Nič ne bo general pritlikava, tebi nič na svetu ne bi pomagalao, kaj šele fitnes. Kja misliš, zakaj noben fitnesr ni zmožen fizično niti vrta preštihat, kaj šele česa drugega in je enak debelemu človeku, ki se ne giba?
[/quote]
S svojimi izjavami potrjujes, da resnicno pojma in si poln predsodkov. Za vecino, kar pises, ne velja. Tudi zame ne, ki fitnes obiskujem v izogib operaciji. Po nasvetu vrhunskega zdravnika.
Na koncu, tako kot vecina, vedno naredim razstezne vaje, mišice niso zakrčene. Vecina veliko vaj izvaja z lastno tezo.
Avtor je spraseval o ponovnem odprtju fitnesov, dobil je tvoje pametovanje. Tako prijazno: ce tako funkcioniras tudi v reali, te ljudje nimajo radi. Vecina ti tega ne pokaze ali pove, se pa lahko zazres vase in si odkrito priznas. Prevc pametovanja in negativizna ni dobro.
Ja bil saj ravno zato povem. V upravlajnju ga imamo in odadjamo v najem in tudi druge športne prostore in objekte. Da se invalid ne more drugače razgibat je bedarija, kko so seap deset let anzaj, ko še fitnesi niso bili masovni trend eank lepotilnim salonom.
[/quote]
Kar se krmil tiče se vsekakor strinjam s tabo in glede ostalih športov ali pa štihanja na vrtu ali dela v gozdu se seveda strinjam.
Kar se pa tiče invalidov pa je res, da jim pridejo fitnesi še kako prav. Zdaj seveda odvisno za kako invalidnost gre.
Pa recimo po kaki hudi poškodbi, ko ne moreš hoditi, ne moreš teči, ne moreš kolesariti, ne moreš igrat tenisa, ne moreš delati… lahko pa mogoče v fitnesu vsaj malce povadiš. Bolje to kot nič. Pa seveda brez krmil.
Kar se pa zdravih tiče pa se strinjam s tabo.
no če se vrnemo k predvidenemu odprtju fitnesov……se mi zdijo med najbolj rizičnimi s higienskega vidika…že tako ali tako tam ljudje na posamezni napravi švicajo en za drugim, če bi kakšen oužen še virus trošil gor, je pa že druga zgodba. Saj pri aktivnosti pač prihaja do povečanega oz bolj intenzivnega izdihovanja…
Uf da ste pametni kaj niste vedel kaj v fitnesu pocet pa ni misica rasla vi se ocitno neveste kaj je protein itd ker ste zaostali upam da vas kak fitneser za uho pritisne da vidite kaj Je sila in moc pa da neboste jezik tiscali kam vam ni treba ker je punca vprasala na lep nacin. Tamle za sankom se je bolse napijat alkohola pa kelnerce gnjavit.. idiotizem
Švic na napravah. vsaj 70% ne briše tega za seboj. Videno na lastne oči; menjam fitnese tudi in predvsem iz tega razloga -tri v zadnjem letu in pol na našem koncu. Ker se mi grauža, da so ljudje tako freh in mislijo, da bodo drugi že za njimi spucali.
Potem pa vadbene dvorane: ponavadi dol v kleteh, pod prisilnim prezračevanjem ( torej samo možnost odpiranja vrat. nobenih oken in svežega zraka nikjer pa slavne klimatske naprave) V dvorani med vadbami na cca 40m2 tudi po 40 oseb….. Dihajo drug v drugega. Je dovolj, da je samo eden kužen, jih bo v naslednjem tednu vsaj 20 novih….. Fitnesi niso primerljivi s kozmetičnimi in frizerskimi salni, nikakor! Ker frizeraji in kozemtični saloni imajo okna in nikoli noter po 40 ljudi naenkrat!
V mnenja nekaterih o fitnessu se ne bi spuščal – meni trening tam odgovarja in to je najpomembnejše. Glede kondicije za “preštihat” vrt pa ne vem če jo imam, ker še nisem nikoli poiskusil. Ampak osredotočimo se na vprašanje. Po moje razinh vodenih vadb še kar nekaj časa ne bo. Medtem, ko mislim (in tudi upam), da se bodo lahko fitnesi odprli tam med 15.5. in 1.6. Seveda bodo po moje omejili število vadečih v enem trenutko (npr. na kvadraturo fitnesa), obvezna bo uporaba razkožil pred/po vadbi (zdaj bodo to morali dosledno pregledovati);… Nekaj v tej smeri pričakujem jaz. Zato, ker vadba ima navsezadnje veliko pozitivnih vplivov na telo (imunski sistem, počutje) in je po moje prav, da se jih čim prej odpre. Navsezadnje pa se tam tako ne “tlačimo” (še manj se bomo, če bo omejeno št.vadečih).
Če bodo navodila, da je obvezna uporaba mask se bomo, če bomo želeli trenirati pač zaščitili z maskami. V tem ne vidim težav – ne razumem zakaj imate ne kateri takšne težave s to zaščito. Sam grem tudi v trgovine sedaj pač zaščiten z masko in še z laboratorijskimi očali s stransko zaščito (študiram naravoslovno smer in jih imam doma za vaje na fakulteti). Meni se zaščita res ne zdi nič tako groznega in ne razumem tistih, ki pišejo, da otroci ne bi mogli nositi mask v šoli – če bomo lahko čez mesec dni vsaj približno opravljali normalna stvari (fitnes, sprehod s prijatelji, kava v lokalu z omejenim številon gostom, vaje na fakulteti,…)-in bo zapovedana uporaba mask bom zelo vesel – samo da bomo lahko vsaj približno (sicer z omejitvami, prilagajanjem in previdnostjo) normalno živlei, . Zato bi tudi treniral z masko, če bi to pomenilo, da je to zame in druge varneje.
Če bodo navodila, da je obvezna uporaba mask se bomo, če bomo želeli trenirati pač zaščitili z maskami. V tem ne vidim težav – ne razumem zakaj imate ne kateri takšne težave s to zaščito. Sam grem tudi v trgovine sedaj pač zaščiten z masko in še z laboratorijskimi očali s stransko zaščito (študiram naravoslovno smer in jih imam doma za vaje na fakulteti). Meni se zaščita res ne zdi nič tako groznega in ne razumem tistih, ki pišejo, da otroci ne bi mogli nositi mask v šoli – če bomo lahko čez mesec dni vsaj približno opravljali normalna stvari (fitnes, sprehod s prijatelji, kava v lokalu z omejenim številon gostom, vaje na fakulteti,…)-in bo zapovedana uporaba mask bom zelo vesel – samo da bomo lahko vsaj približno (sicer z omejitvami, prilagajanjem in previdnostjo) normalno živlei, . Zato bi tudi treniral z masko, če bi to pomenilo, da je to zame in druge varneje.
[/quote]
Očitno še nečesa ne veš: pri švicanju v fitnesu se maska premoči zelo hitro, ker pospešeno izdihuješ še bolj segret zrak iz sebe, ker se potiš ob “naporu fitnisiranja” – kot taka je pa maska takoj neuporabna, oziroma je bolje, da je gor sploh nimaš, ker vseeno širiš skozi premočeno masko, pa še nenormalno težko se diha skozi njo ob nešporta nju, kaj šele ob naporu in fitnisiranju- velja za kirurško, kaj šele tisto FFP2 ali FFP3, ki prepušča še manj zraka.