Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek kdaj se položijo ploščice za kuhinjo? NUJNO NASVET PROSIM!!

kdaj se položijo ploščice za kuhinjo? NUJNO NASVET PROSIM!!

A mi lahko mizar najprej montira kuhinjo, šele potem se jaz zmislim, kakšne ploščice bi imela? Res ne vem kakšne barve naj dam, ker bo kuhinja masivna iz neke posebne rdečkaste smreke in ne vem kaj bi pasalo zraven. Ali nevtralne bele ali pa bi se odločila za malo bolj drzno varianto in bi dala rdeče, ker imam takšne okvirje oken?

Mizar pravi da ne, oz ni preveč navdušen…a se zakomplicira ali kaj? Je kdo dal kasneje, saj ko menjaš tudi ne mečeš cele kuhinje ven samo da ploščice zamenjaš ali pač?

HVALA !!!!!

Ploščice se polagajo kasneje, je lažje tako za montažo kuhinje kot za kasnejšo menjavo ploščic.

najprej položiš ploščice, daj kakšno sivo barvo, potem montiraš kuhinjo, na ploščice

Niveleta za kuhinjo so dobro položene ploščice….
Če ni mišljena talna blenda(jaz jo nimam ampak so samo nogice), morajo ploščice segat do stene…

¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸ Ne prekidaj ženu dok šuti... °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

vsem, ki bi polagali ploščice potem, ko je montirana kuhinja.
Ja, tudi tako je možno, vendar samo izjemoma. Sicer bi pa to bilo skoraj tako, kot bi dali novo fasado, od znotraj vse prebelili, potem bi pa zamenjali okna.
pa lp

Višina pulta kuhinje se točno ve, ravno tako od kod gredo dalje omare nad pultom , ploščice se položijo pred montažo .

ja ja mere se vse vedo, samo barvo se ne morem zmislit, če kuhinje prej ne vidim, ker je po naročilu pa si ne znam predstavljat….:( a res tak zakompliciram, če mi jih položijo potem?

Ploščice so že zdavnaj pase. Postavi kuhinjo, potem pa naj ti naredijo steno iz stekla.

steklo je predrago, pa v moj stil kuhinje ne gre….

steklo ni nič dražje od ploščic le poglej malo različne ponudbe! ne bo ti žal.
In ja položiš ga šele po že zmontirani kuhinji in vselej lahko zamenjaš barvo (ali sliko)…. razmisli da ti ne bo kasneje žal, pa še čiščenje je lažje…

Bi blo dobro da bi na začetku pisala o ploščicah na STENAH….sem mislil da jih še po tleh nimaš…

Jah, načeloma se lahko polagajo naknadno…šajbe se pa izogibaj…vsi jamrajo da se upogiba pri štedilniku…

Najboljša varianta je pologanja keramike čim večjih dimenzij in brez fug…je čiščenje lažje ….mora bit pa keramika rezana na 90 stopinj, da se lahko lepo položijo na stik…

¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸ Ne prekidaj ženu dok šuti... °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

nič ne komplicaš. mi smo menjali kuhinjo doma, pri tašči in na vikendu, povsod smo ploščice položili potem, ko je kuhinja že stala. drugače ne moreš tako točno zadet višine (ploščice morajo “sest” na pult.

čist tko je… dela se različno tko z mizarji kot keramičarji eni polagajo prej ploščice drugi jih polagajo potem ko je kuhinja vgrajena….v eni kuhinji smo jih polagali prej, v drugi jih bomo pa po montaži kuhinje, le dobro jo je potrebno zaščititi…. in ko boš šla po ploščice obvezno vzemi s sabo kakšen vzorec lesa iz katerega je tvoja kuhinja, če je več barv vzemi vse, in pojdi z njimi v trgovi, kajti ponavadi je tako, da ko se ploščica izbere brez vzorca in prideš nazaj z vzorcem ugotoviš da je več različnih odtenkov in en vleče recimo bolj na belo, drug na rimeno, tretji na rjavo, četrti ma neki zelenga vmes, a prej ti je vse isto….zanč sem bla v salonu in najprej mi je blo vse isto pa vse bi pasl .. k sempa z vzorci kuhinje pršla je blo pa čist neki tretjega:) …

Pri nas so najprej montirali kuhinji, potem je prišel nekdo iz steklarstva Omahen (LJ) in je prinesel barvno tabelo, potem mi je pa še pomagal izbrati barvo in je res super. Steklo se lepo obriše in je vse čisto, nobenih fug pa še pol ceneje kot ploščice + polaganja.

Mogoče bi izmerila in jim kar poslala mere in ti naredijo okvirno ponudbo in vidiš kaj in kako. meni je bilo všeč tudi zato, ker sem lahko čakala čisto do zadnjega, saj je kuhinja res lepa (nekaj posebnega) in ne gre čisto vse zdraven….zdaj je pa res elegantno lepo.

Aja pa tisti, ki je prišel merit za steklo in naredil montažo, je res opravil vse profesionalno, nimam pripomb. Lahko bi dala še nekaj risat gor, vendar se potem čez leta pozna pri čiščenju….odločila sem se, da ne bom komplicirala, pač barvno steklo in sedaj ko je vse narejeno, sem pa res zadovoljna. Aja, to steklastvo Omahen mi je priporočila prijateljica, njej pa prijateljica…..in vse smo imele dobre izkušnje.

New Report

Close