Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kdaj se prijavit na zavod za zaposlovanje?

Kdaj se prijavit na zavod za zaposlovanje?

Ali morda kdo ve, kdaj se je treba prijaviti na zavod za zaposlovanje? Ali takrat, ko ti šef oz. kadrovska reče, da boš čez tri mesece ostal brez dela, ali takrat, ko dejansko postaneš brezposeln (torej takrat, ko dobiš delovno knjižico, ipd)?

ko dobiš del. knjigo in v roku 15 dni

ali vsaj mislim v roku 8 dni

Ko dobiš delovno knjižico v roke imaš 30 dni časa, da se prijaviš na Zavod.

Delodajalec, ti mora hkrati z delovno knjigo dati tudi Obvestilo o prenehanju delovnega razmerja, na katerem je napisano, da se na Zavodu prijaviš in če ti gredo tudi pravice iz naslova brezposelnosti.

Ko ti preneha delovno razmerje, v 8 dneh, ne 30!!!

delam v kadrovski in vsi naši delavci, ki jim je prenehalo delovno razmerje so imeli na obvestilu napisano 30 dni. Tako je tudi v ZDR!

30 DNI!!! PREVERJENO. Ampak zakaj bi čakal, prej kot bo izdana odločba s strani Zavoda prej boš začel prejemati DN (v kolikor si do njega upravičen). Zato pot pod noge in naslednji dan na Zavod. Jaz sem tako naredila obakrat.

S seboj imej tudi kopijo Odločbe oziroma Sklep o prekinitvi del.razmerja (kar ti bodo pač izdali), ker kopijo pustiš na Zavodu. Poleg tega dobiš na Zavodu obrazce, le te moraš dostaviti nazaj v službo, da jih izpolnijo in vse to traja, tako da ne vidim smisla zakaj čakati s prijavo na Zavodu.

Helena

Živjo! mene pa zanima kako je če nisem delala nikjer in sem zdaj noseča kaj narediti in kakšne pravice imam?

Z datumom poroda nastopiš porodniško in za 365 dni ti pripada starševsko nadomestilo v višini okoli 40.000.sit.
Pravtako ti pripada otroški dodatek!
Vse to urediš takoj po porodu. Za to nisem več prepričana, vendar mislim, da moraš v 30 dneh od poroda.
Pozanimaj se na CSD.

Zelo stara tema.
2006
Ni važno.
Jaz sem bil v bolniški 2 tedna pred iztekom delovne pogodbe. Delodajalec mi je napisal da naj pošljem bolniški list. In to je to. Nimam pojma ali bom dobil plačan dopust, bolniško in tudi dneve od 1 do 14 ki sem jih dejansko delal.
Kontrolo sem imel naslednji mesec.
30 dni je rok za prijavo na zavod. Po elektronski pošti sem uredil prijavo. Čakam na odgovor. Ali morda kdo ve kako dolgo je treba čakat na odgovor?

Sploh se ti ni treba prijavit na ZRSZ. Kje pa to pise, da se moras prijavit na Zavod? Najdi si novo sluzbo. In to je to.

New Report

Close