Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek kdaj se v nemčiji začnejo

kdaj se v nemčiji začnejo

Ker imam namen potovati čez celo Nemčijo na sever, me zanima če kdo ve ali je bolje potovati čez vikend ali čez teden. Ne bi rada padla v kakšne zastoje, zato me zanima kdaj se pri njih začne dopustniško preseljevanje narodov .

Tule si poglej, so vse počitnice, za vse zvezen države:

http://www.sellpage.de/ferter_03.htm

http://www.holiday-calender.net/germany.html

Jutri se v nekaterih nemških pokrajinah začnejo počitnice…

en mesec poletnih počitnic????
pa uspejo narediti ti ubogi njihovi učitelji vse priprave, pa vse vpise v dnevnike, pa vse možne evalvacije, s katerimi so naši reveži obremenjeni preko poletja…. le kako zmorejo…..

Saj zato pa so Nemci in ne Slovenci 😉

Pošlihtano po reglcih, razporejeno po proporcih na vseh področjih.
pri nas pa samo jamranje, kako bi, kako nebi, pa kako pristopit, da bi se rečil – od politike do postelje ;)))
Karikirano: marsikateri Slovenec bi se lahko marsikaj od Nemca naučil ! In to že pred desetljetji, pa nebi sedaj toliko jamrali 😀

Poglej koliko je vseh počitnic v Nemčiji. En teden zimskih (enkrat od januarja do marca), dva tedna aprila, od nekaj dni do dva tedna junija (odvisno od zvezne dežele), poletne počitnice trajajo 6-7 tednov, potem oktobra še 1-2 tedna in več kot en teden novoletnih. Čisto primerljivo z našimi počitnicami (9 tednov poleti, 1 pozimi, 1 okoli prvega maja in 1 jeseni) oziroma v nekaterih nemških zveznih deželah še več.

Berlin
31.01.-05.02. = 1 teden
18.04.-30.04. = 2 tedna
03.06. + 29.06. = 4 tedne
30.06.-12.08. = 6 tednov
04.10.-14.10. = 2 tedna
23.12.-03.01. = 1 teden
skupaj 16 tednov

a deeeej nehi no

En teden zimskih pri nas jih ni?
dva tedna aprila pri nas do deset dni v času prvomajskih
od nekaj dni do dva tedna junija kje imaš ti dva tedna v juniju????
potem oktobra še 1-2 tedna pri nas en teden
več kot en teden novoletnih kot da jih pri nas ni? oni so doma dva do tri dni dlje, to je vse, v šolo morajo priti 4 ali 5 januarja, naši pa 3.1. in za razliko so tudi 24.12. prosti.

hec je tudi v tem, da so ob teh “počitnicah” upoštevani tudi prazniki

Saj sem napisala, trajanje nemških počitnic je primerljivo našim. Dva dni do dva tedna v juniju so binkoštne počitnice (Himmelfahrt / Pfingsten), poglej na zgornji link (http://www.sellpage.de/ferter_03.htm), s tem, da tiste dežele, ki imajo junija samo nekaj dni, imajo jeseni dva tedna in daljše poletne počitnice (npr. Berlin 2 dni junija, 7 tednov poleti, 2 tedna jeseni). Če pogledaš zgornjo tabelo, mislim da ima večina dežel vsaj 12 tednov počitnic, tako kot naši otroci.

A ja, tudi pri naših počitnicah so vmesprazniki, npr. letos pri prvomajskih: 25.4. praznik, 26.4. prosto, nadomeščanje v maju, 27.4. praznik, 28.,29. počitnice, potem 2.5. spet praznik. Enako, kot navajaš za Nemčijo.

Večina nemških dežel ima na letni bazi več dni počitnic kot naši.
Večina šol je le dopoldne, potem pa se pričakuje, da so mame doma, ki kuhajo kosila in poskrbijo za otroke.
Šolski sistem je na splošno precej slabši kot naš.
Učitelji so manj kompetentni in se manj ukvarjajo z otroki, posledica je večji kaos, slabše splošno znanje, veliko, veliko več socialnih problemov.
Ni vse zlato, kar se sveti.

Tudi zaposleni delavci imajo precej višjo produktivnost kot slovenski, če je zaradi tega.

Delam z Nemčijo na vsakodnevni ravni, logistika pa to, nemčija nima pravil, da ni zastojev. Skoz so. Zdej tam do severne Bavarske je ful prometno, ker logistika vzhod zahod tam poteka, pol se pa odpre…. za nemce je nomralno de se vozijo iz služb po eno uro ali več, pr nas bi pocrkal deb mel nemški sistem. Jaz grem zmer raje ponoči gor, takrat pa ni ne vem kake gužve v vsakem letnem času.

Zadnjič sem čakal mejno komntrolo Salzburg k je ne vem kaj blo smo morali vsi na kraj, pregleduje se sploh avtomobile z zatemnjenimi stekli.

Bencin: jaz grem zmer dol za avtoceste, je ta traparija k pr nas da je na avt. križu dražji.

Pa kaj se spet vtikate kolk kdo dela, ma dej zase se brigajte !!

Če koga zanima, še danski sistem: od prvega do zadnjega razreda je pouk od 8:00 do 14:00. Od 14:00 do 18:00 imajo aktivnosti/varstvo, kar pa je plačljivo (sicer so to majhni zneski, cca. 50 do 100 evrov – sploh za njihove plače). Poleti je 5-6 tednov počitnic, odvisno od koledarskega leta, ampak praviloma se pouk začne drugi teden avgusta.

Lej, sredina julija-15.07 se zacenja glavna sezona in ceste so polne. Ravno zaradi tega se ljudje posluzujejo zacetka ali sredine tedna in se prav tako zgodi, da naletis na gnjeco, zastoje, polno avtocesto. Vecinoma se vlece do iza Munchena. Se strinjam, da je boljsa opcija, ce startata zvecer. Veliko nemcev prav to prakticira, ce so majni otrocki, da komot spita. Prijetne pocitnice

New Report

Close