kdaj si star
citiram mnenje zvarka, ki mi je dalo mislit;
Človek je pri 60 star, pa se boste sprijaznili ali ne. Če imaš dobre gene, jih dočakaš mogoče nadaljnih 15, mogoče 20, potem je pa počasi konec. In ja, eni umrejo pri 100, drugi pri 10. In med vso svinjarijo, ki jo požremo, so cepiva samo delček smeti in strupov.
a smo res 55+ že stari? Kako težko se je s tem sprijaznit.
Star si tudi, ko ne moreš več preteči 2 km v enem šusu, ko ne prideš več v eni uri na Katarino (od Slavkovega doma), ko te izpadni koraki pri telovadbi zasopihajo, ko začneš iskati založene ključe, ko se ne spomniš imena gospoda, ki te pozdravi na cesti, ko potrebuješ pomoč pri čiščenju stanovanja …
Jst še mam do 30 par let… iskreno ce povem, se si kar zdim malo star. Tolk mlad več nisem. Lahko si samo lažem kot vi. Nek dan je bila tu tema kao “zrele ženske”… halo zrela si ko dobiš menstruacijo ne pa pri 50. Pri 50 si že 20 let stara.
Zrele ženske ja… tako ste se oklicale… ahaaaaa.
Lahko mi pa poveste kako se motim.
Izteka se stari. Všeč al pa ne.
bozomon, 09.11.2024 ob 18:45
Jst še mam do 30 par let… iskreno ce povem, se si kar zdim malo star. Tolk mlad več nisem. Lahko si samo lažem kot vi. Nek dan je bila tu tema kao “zrele ženske”… halo zrela si ko dobiš menstruacijo ne pa pri 50. Pri 50 si že 20 let stara.
Zrele ženske ja… tako ste se oklicale… ahaaaaa.
Lahko mi pa poveste kako se motim.
Izteka se stari. Všeč al pa ne.
🤗 Eni se pr 50 majo za mlade.. drugi se mate pr skiraj 30 za zrele.. bogu hvala
pa še, 09.11.2024 ob 18:27
Star si tudi, ko ne moreš več preteči 2 km v enem šusu, ko ne prideš več v eni uri na Katarino (od Slavkovega doma), ko te izpadni koraki pri telovadbi zasopihajo, ko začneš iskati založene ključe, ko se ne spomniš imena gospoda, ki te pozdravi na cesti, ko potrebuješ pomoč pri čiščenju stanovanja …
Danes jih 2km vecina pri 20 ne more pretect. Vec kot polovica zavaljenih, verjetno je marsikdo pri 50 v boljsi formi.
Vsi ti “40-ta so nova 30-ta” pa “star si toliko, kot se počutiš”… junejmit. A ni to malo kot, da bi si dali rokavice na oči? 👀
Dejstvo je – leta gredo naprej. In ja, včasih nas stisne, ko vidimo, kako gre naš otrok v prvi letnik, na faks, opazimo prvi siv las, nove gube ali ko nam mulci rečejo “gospod” ali “gospa”. Čisto normalno! To je naš notranji glas, ki nam šepeta: “Ups, čas teče… a šta pa sad?”
Namesto da bi se slepili “sej sem še mlad(-a)” ali zapadli v paniko ali depro, je mogoče bolje samo… biti (tu)? Z vsemi občutki vred. Ok, strah pred smrtjo je del paketa. Pa kaj! Prav ta strah nam lahko pomaga, da res ŽIVIMO – zdaj, danes, ta moment. Da rečemo tisti “imam se rad(-a) in rad(-a) imam svoje bližnje”, grem(-o) na tisto potovanje, ki ga odlašam(-o) že leta, opravim(-o) tisti pogovor, ki se mu izogibam že lep čas, napišem tisto knjigo…
Starost ni ne prekletstvo ne “nova mladost”. Je kot letni čas, ki vsak prinese svoje darove, v obliki brstenja, zorenja, plodov,… In svoje izzive. Namesto da bi se pretvarjali, da je večna pomlad, lahko raziskujemo, kaj nam prinaša naše trenutno obdobje.
Mogoče je ravno zdaj čas, priložnost za najboljšo verzijo nas samih? Ne mlajšo. Ne starejšo. Današnjo. 💫
❤️
Online, 09.11.2024 ob 19:08
Danes jih 2km vecina pri 20 ne more pretect. Vec kot polovica zavaljenih, verjetno je marsikdo pri 50 v boljsi formi.
Danes sem pretekel slabih 6 km. Po neravnem terenu. Nekih 150 metrov višincev. Imam zdravo težo. V 12 minutah pretečem okoli 2 km +/-, odvisno od konfiguracije terena in počutja.
Ko delam HIIT (kalisteniko), spumpam tam… 15 do 25 sklec v 40 sekundah. Imam “skoraj six-packe”. VO2 max 46. Fitness starost na ravi 42 letnika.
Pomeni to, da mojih 50 let ni 50 let? 🤔
Po moje to pomeni zgolj to, da se prilagajam letom in da poskušam kljub letom obdržati neko raven psihofizične pripravljenosti, zdravja, itd. Ampak “Abrahama” to ne zanima. Čez nekaj tednov me bo obiskal, pa če se na trepalnice postavim.
Tisto, na kar imamo vpliv, je kakovost naših življenj. Če smo zmožni vsako uro izpolniti z vsebino, substanco, ki traja 3600 sekund, smo na dobri piti. Ostalo pa je v “božjih rokah” tovarišija.
❤️
iDesi 🏍, 09.11.2024 ob 19:39
Danes sem pretekel slabih 6 km. Po neravnem terenu. Nekih 150 metrov višincev. Imam zdravo težo. V 12 minutah pretečem okoli 2 km +/-, odvisno od konfiguracije terena in počutja.
Ko delam HIIT (kalisteniko), spumpam tam… 15 do 25 sklec v 40 sekundah. Imam “skoraj six-packe”. VO2 max 46. Fitness starost na ravi 42 letnika.
Pomeni to, da mojih 50 let ni 50 let? 🤔
Po moje to pomeni zgolj to, da se prilagajam letom in da poskušam kljub letom obdržati neko raven psihofizične pripravljenosti, zdravja, itd. Ampak “Abrahama” to ne zanima. Čez nekaj tednov me bo obiskal, pa če se na trepalnice postavim.
Tisto, na kar imamo vpliv, je kakovost naših življenj. Če smo zmožni vsako uro izpolniti z vsebino, substanco, ki traja 3600 sekund, smo na dobri piti. Ostalo pa je v “božjih rokah” tovarišija.
❤️
Desi si pa res na dobri piti. Še mal povadiš in boš na 35.
itak, kaj tazga lahko samo pri tipih prebereš, da je ženska zrela, ko dobi menstruacijo. za skozlat, ampak ja-to pa je ta bolna obsesija po fuku mladih.
Pri 11tih letih sem dobila menstruacijo. da sem kot otrok že bila zrela oseba pač nisem bila, četudi od vrstnic in še nekaj starejših bolj zrela. Zrel si ko umsko dozoriš… na monu jih večina pač ni.