kdaj si star
Sem pod 60. Ni še ravno tako, da če me zjutraj nič ne boli, da bi se najprej uscipnila, če sem še živa, leta pa se sigurno poznajo. Sem bolj počasna, težje si zapomnim kot nekoč, vendar sem brez nekih resnih skrbi. Imam kje živeti, imam za jest, počasi bom v penziji, tudi če jo prepolovijo, bom prodala kakšno nepremičnino in preživela do smrti spodobno življenje. Zavedam se minljivosti, živela sem toliko pošteno, da se ne bojim pekla, ne želim si agonije na zemlji in če bi se razmere bistveno poslabšale, sem doživela dovolj, da ne bi objokovala, če bi mi kdo rekel, da me jutri ne bo več. Edina stvar, ki se je resnično bojim, je telesna bolečina in smrt otrok pred menoj. Sicer pa živim vsak dan posebej, ne bremenijo me načrti in pehanje za več. Delam več kot bi bilo potrebno, ampak v tem uživam. Ne objokujem ne dvajsetih, ne tridesetih, so bila trša in bolj zahtevna kot današnja, če bi mi bilo dano, bi morda še enkrat preseksala štirideseta do petdeseta, ker je to obdobje bilo noro dobro. Sedaj mi ni več niti za to, se pa ob spominih zmeraj nasmehnem. Še zmeraj pa uživam kam it, kaj videt doma in po svetu, kaj zanimivega prebrat in pogledat na tv. Sem stara? Prav gotovo, če primerjam svoj energijski potencial s tistim trideset let nazaj, ampak garantirano pa v tem obdobju bolj uživam.
Ne bom trdila, da sem izgledala ali se počutila kot mladenka, a do 60. nisem čutila nobene posebne razlike od mladosti v vsakdanjem življenju. S štoparico v roki sicer nisem merila, a prišla sem povsod in vse zmogla. Sem bila pa drugi dan in morda še naslednji res bolj utrujena. Po 60. sem postala bolj počasna in prej se utrudim. Isto fizično delo mi vzame več časa. Postava se je preoblikovala, mišice postale mlahave, sploh nadlahti in stegna, obraz povešen. Enkrat me boli roka, drugič noga. Po virozi se veliko dalj časa ne poberem. Zobje so postali nekaj čudno postavljeni, koža po telesu zelo suha. Alkohol mi ne paše, tudi kava manj, želodec imam bolj občutljiv. Spim mnogo slabše. Kognitivni upad se mogoče kaže v tem, da se mi ne da lotiti novih zadev. Sem tudi brezvoljna in razdražljiva, zjutraj se težko spravim k sebi. Naenkrat se počutim staro.
Zartrose, 09.11.2024 ob 19:47
itak, kaj tazga lahko samo pri tipih prebereš, da je ženska zrela, ko dobi menstruacijo. za skozlat, ampak ja-to pa je ta bolna obsesija po fuku mladih.
Pri 11tih letih sem dobila menstruacijo. da sem kot otrok že bila zrela oseba pač nisem bila, četudi od vrstnic in še nekaj starejših bolj zrela. Zrel si ko umsko dozoriš… na monu jih večina pač ni.
Se strinjam Zartrose. Le ubožek, muslimanski psihič pomisli na kaj takšnega. BOLNIK.
Za ene tko za druge drugač, 09.11.2024 ob 22:52
Moški ni nikoli star.
Ženska je stara od 27 naprej. Ženska je uporabna do 18 do 27 potem je že za na kosovni odvoz na odpad.
OK za kosovni to ne… no pac nebi se tako izrazil, sem pa prej ravno kontal. Mam eno sosolko ki dela kontent. Stari ona je meni stara. Res. Nimam kaj z njo. Moram starostno razliko sprejet ce hocem mlado… to pomeni da niti jst nisem vec mlad.
Npr sestra moja je 29. nekaj casa nazaj mi je rekla da je nasla siv las.
Tko da fantje pustite zartrose in podobne tevečelije. 😉
bozomon, 09.11.2024 ob 23:32
OK za kosovni to ne… no pac nebi se tako izrazil, sem pa prej ravno kontal. Mam eno sosolko ki dela kontent. Stari ona je meni stara. Res. Nimam kaj z njo. Moram starostno razliko sprejet ce hocem mlado… to pomeni da niti jst nisem vec mlad.
Npr sestra moja je 29. nekaj casa nazaj mi je rekla da je nasla siv las.
Tko da fantje pustite zartrose in podobne tevečelije. 😉
Zatrose je ena nedojebana samska matka k jo je njen bivši odjebu k je ziher zatežena k sto mater. To da ma pankrta z enemu decom od prej je pa že preveč. Mogoče bi bla za en fuk al pa dva in to bi blo to. Potem jo odjebeš pa greš drugi. Zartrose ni za nič drugega koristna. Uprašanje je tud kolk ma raztegnjeno od takat k je pankrta povrgla k mali pankrt ji je zjebou uspodaj ziher ful če jo je bivši odpikov pa šou z mlajšo.
Ti bi rad da jo drugi pustijo k hočeš svojga luleka vanjo utaknt sam ona ti nav dala k si za njo en paglavc.
Anonimno 10562, 09.11.2024 ob 23:42
Zatrose je ena nedojebana samska matka k jo je njen bivši odjebu k je ziher zatežena k sto mater. To da ma pankrta z enemu decom od prej je pa že preveč. Mogoče bi bla za en fuk al pa dva in to bi blo to. Potem jo odjebeš pa greš drugi. Zartrose ni za nič drugega koristna. Uprašanje je tud kolk ma raztegnjeno od takat k je pankrta povrgla k mali pankrt ji je zjebou uspodaj ziher ful če jo je bivši odpikov pa šou z mlajšo.
Ti bi rad da jo drugi pustijo k hočeš svojga luleka vanjo utaknt sam ona ti nav dala k si za njo en paglavc.
SAm na zadnji odstavek odgovarjam.
Prej sem ji hotel to napisat. Pač glede celega njenega komentarja…
Titulo za najbolj odvratno ogabno fuj fuj osebo mona je prevzela žaba. Tretja je zartrose.
Sej pa vidis. Pust mentalno zrelost. Vecina itak ni nikol. Govorimo o telesni zrelosti. To je z menstruacijo. NE!
Stara si. O tem govorimo.
Sončki na foteljih so stari, pa recimo pok še , ko mnjihove mame čakajo na nakazilo a mon. 😅 Stara bom preveč, ko bom glih še za v višjo raven. Če vas emšo omejuje iz osebne izkaznice, potem razmigajte zgornjo pooblo, da bo šlo še s spodnjo. Ni mišljen lulček ali muva spodaj. Ker taki tretirate mkadist ali staeost. 😆😆😆😅😂😆😂☺️☺️☺️
Rezi*, 09.11.2024 ob 23:49
Sončki na foteljih so stari, pa recimo pok še , ko mnjihove mame čakajo na nakazilo a mon. 😅 Stara bom preveč, ko bom glih še za v višjo raven. Če vas emšo omejuje iz osebne izkaznice, potem razmigajte zgornjo pooblo, da bo šlo še s spodnjo. Ni mišljen lulček ali muva spodaj. Ker taki tretirate mkadist ali staeost. 😆😆😆😅😂😆😂☺️☺️☺️
ČEmu barvanje potem?
Ti pravim da se jst sam sebi ne zdim več toliko mlad… ti z 20 let v guzici več pa si al kaj? Aj ne seri.
63, 09.11.2024 ob 21:39
Ne bom trdila, da sem izgledala ali se počutila kot mladenka, a do 60. nisem čutila nobene posebne razlike od mladosti v vsakdanjem življenju. S štoparico v roki sicer nisem merila, a prišla sem povsod in vse zmogla. Sem bila pa drugi dan in morda še naslednji res bolj utrujena. Po 60. sem postala bolj počasna in prej se utrudim. Isto fizično delo mi vzame več časa. Postava se je preoblikovala, mišice postale mlahave, sploh nadlahti in stegna, obraz povešen. Enkrat me boli roka, drugič noga. Po virozi se veliko dalj časa ne poberem. Zobje so postali nekaj čudno postavljeni, koža po telesu zelo suha. Alkohol mi ne paše, tudi kava manj, želodec imam bolj občutljiv. Spim mnogo slabše. Kognitivni upad se mogoče kaže v tem, da se mi ne da lotiti novih zadev. Sem tudi brezvoljna in razdražljiva, zjutraj se težko spravim k sebi. Naenkrat se počutim staro.
Pridemo morda do tega. Ki je realno.
Pa najboljšje je neredu ta bivši muž od Zastre. On je nju napumpo pa je otišo sa mlađom puncom da še napred uživa i nabija u frišna uzka pička. Druga budala bo prišo i bo skrbel i platijo za njegovoga otroka.
Ja sam isto naredo i plačam mojoj Nini samo 220 evra na mesec preživninu a ostale troškove za moga sina plati taj njen novi idijot. Zakaj da ja plačam za moje dete če bo drugi plačo.
Ja lahko zaj fukam mlade po ljubljana i imam cajt kolko očeš a onaj novi mora meni otroka uzgajat i plačevat ekskurzije i šolo i tako.
😅
https://www.facebook.com/reel/504912135503238/
Good luck. To je moja generacija. Ponzi, mlm… aja-jaj😅
Ženska ni stara šele ko oteli prvega sluzastega nezemljana. Ženska je stara v trenutku ko zanosi ker to pomeni da ima v sebi seme nekega drugega neandertalca in nima več vrednosti za partnerko. Od tistega trenutka naprej je v kategoriji -le za fuk- in ni vredna čustvenega in finančnega vložka in niti zaščite. Enako kot pocestnice.
rok-1, 09.11.2024 ob 22:16
Ni panike… že tam nekje od konca 20-ih se počutim star 60… Dnevi so si kar podobni.
@Rok-1: ja, saj tudi deluješ staro. Pač tako je, hebi ga.