Kdaj ste povedale
Moj starejši sin je bil star 4 leta, ko sem drugič zanosila. Zdelo se nama je pomembno, da mu novico poveva skupaj…. in sva…takoj ko sva izvedela za dve II…. in zdelo se nama je pomembno, da to izve od naju…ne od tretje osebe…
Pa je do konca prestal brez problemov :)), saj smo vsak mese (od takrat, ko se mi je že poznalo na videz), vedno nekaj počeli – izbirali ime, kupovali oblačila, pripravljali sobo…
Najbolj pomembno se mi zdi, da bo zvedel od vaju…
LP in zdravega otročka…
naš je imel 5 let ko sem zanosila … povedala sva mu takoj .. sej se je malo vledko do konca … ampak sva skupaj gledala knjigice … kako miško v trebuščku raste … kaj se mu v določenem mesecu (tednu) razvija … … vmes je bilo obdobje ko se sploh ni hotel pogovarjat o dojenčku … zadnji mesec je občudoval moj ogromni trebuh :)) .. in tako je minilo 9 mesecev :))
B.
Zelo je odvisno od tega, koliko je star otrok.
Jaz imam eno bolj slabo izkušnjo. Svakinja je bila noseča, ko je bila naša punčka stara malo več kot dve leti (28 mesecev). Poleti – junija smo ji povedali, da bo Jadranka imela dojenčka – rok je imela na Miklavža.
Nam so se dnevi in ne samo meseci takoooo vlekli, da bi skoraj znoreli. Moja hči je dobila fiksno idejo, da ima tudi ona dojenčka v trebuhu in, da bo rodila. Vsem je tako razlagala. Če smo ji nasprotovali, jo je potem ponoči tlačila mora in je kričala, da ima dojenčka v trebuhu, …
To je trajalo vse do rojstva sestrične. Vmes smo morali kupovati stvari za “njenega” dojenčka, ki ga bo rodila, …
Po nasvetu kolegice, smo hčerki kupili dojenčka … pa ni nič pomahgalo. Pod puloverje si je še vedno tlačila stvari in vsem razlagala, da bo rodila Klaro, …
Tako, da ko sem bila jaz noseča, takrat je bila stara že 4 in pol, ji nismo povedali zelo dolgo. (Sem bila močnejše postave in večina ni nič opazila do sedmega ali osmega meseca). Vsem sorodnikom in prijateljem, ki smo jim povedali smo tudi povedali, da hčerka nič ne ve, saj so vedeli za “njeno prejšnjo nosečnost”.
Božiček pa ji je pod smrekico prinesel knjigo Lukec dobi sestrico in takrat smo ji vse povedali. Pa je komaj zdržala do 18. februarja!!!